Kako će sad da se 83 provlači kroz Vračar ?E baš divno:
Sekretarijat za javni prevoz najavio je da će zbog radova na popravci kvara na toplovodnoj mreži u ulici Cara Nikolaja II doći do novih promena u radu linija gradskog prevoza. Radovi se obavljaju u zoni raskrsnice sa Mileševskom ulicom, od 13. do 18. septembra.
- Ukidaju se tri trolejbuske linije: 19, 22 i 29;
- Uspostavlja se privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg – Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija – Medaković 3);
- Vozila linija 21A, 29A i E1 će saobraćati u oba smera: preko Trga Slavija, Makenzijevom, Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog, Južnim bulevarom, Đerdapskom (Grčića Milenka u smeru ka gradu), Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i dalje redovno prema Medakoviću i Učiteljskom naselju;
- Vozila sa linije 83 će saobraćati u oba smera: preko Trga Slavija, Makenzijevom, Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog, Kalenićevom, Mileševskom, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II u visini Skvera Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.
Izmene u prevozu zbog radova: Ove tri trolejbuske linije se ukidaju
Sekretarijat za javni prevoz najavio je da će zbog radova na popravci kvara na toplovodnoj mreži u ulici Cara Nikolaja II doći do novih promena u radu linija gradskog prevoza. Radovi se obavljaju u zoni raskrsnice sa Mileševskom ulicom, od 13. do 18. septembra.www.blic.rs
Na 26 su išli IK-201 koji su Pulleri.Isto kao što se nekada 26 provlačila.
Није проблем скретање из Милешевске ка Црвеном Крсту, већ су туда пролазили аутобуси са 29А.
Na ovo sam mislio. U slučaju da nekad Mileševska treba da se iskoristi kao alternativa za linije i vozila JGPa, pa se bojim da ovde nema dovoljno zaokretnog prostora da autobus skrene. Pošto slika govori više od 1000 reči evo na ovo mislim:A jel mogu da prave i skretanje u kontra smeru, znači od Krsta ka centru?
Solo može komotno tu da skrene desno, e za zglob bi zaustavna traka trebala da se pomeri 2-3 metra.Dopuna:
Na ovo sam mislio. U slučaju da nekad Mileševska treba da se iskoristi kao alternativa za linije i vozila JGPa, pa se bojim da ovde nema dovoljno zaokretnog prostora da autobus skrene. Pošto slika govori više od 1000 reči evo na ovo mislim:
Pogledajte prilog 144770
Ako bi se zaustavna traka za skretanje ulevo povukla unazad za jedno metar-dva, onda bi moglo da se nađe manevarskog prostora za skretanje bar solo autobusa (pošto zglobnih pulera uglavnom više i nema, svi su sad pusheri).
Pogledajte prilog 144771
Ovako bi Mileševska postala, odnosno ostala vrlo vredna i korisna alternativa i veza Krst - Kalenić za sve linije koje zavise ili budu pogođene kada su neki radovi i u 14. decembra/Cara Nikolaja pa i u Maksima Gorkog, jer nekada se dešavalo da i 25 26 ide KROZ Mileševsku, na primer pre par meseci kada su raskopali Maksima Gorkog između Kalenića i Čuburskog parka. Pa su 25i ce i 26ice kružile nešto okolo naokolo.
Jel si siguran? :/ Meni deluje tesno i za solo. Mislim da levi prednji cosak svakako prelazi preko ove sadasnje zaustavne trake za levo.Solo može komotno tu da skrene desno, e za zglob bi zaustavna traka trebala da se pomeri 2-3 metra.
Siguran.Jel si siguran? :/ Meni deluje tesno i za solo. Mislim da levi prednji cosak svakako prelazi preko ove sadasnje zaustavne trake za levo.
Обележи се жутом траком привремено где возила да стану и(ли) се чуњевима цео тај део уместо на три подели на две траке и проблем решен. Уопште није немогуће направити измене и омогућити скретање у свим правцима као што сам и сам мислио на почетку.A jel mogu da prave i skretanje u kontra smeru, znači od Krsta ka centru?
Postojalo je i pre to skretanjeАли да није реконструисан тај сквер, 83 сада не би могао да скреће из Милешевске у Цара Николаја другог.
Назад на окретницу Видиковац која је пуштена данас.A gde će 23?
Током извођења радова на редовном одржавању улице Булевар деспота Стефана на делу од улице Француска до улице Браће Југовића у Београду у периоду од 19.09. до 30.09.2022. године доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.
Током извођења радова доћи ће до затварања предметне деонице, па ће возила јавног превоза саобраћати на следећи начин:
линија бр. 27 – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Миријево 3 у оба смера улицама Васе Чарапића, Коларчева, Теразије, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом;
линије бр. 32Е и 43 - возила ће саобраћати на траси од Железничке станице „Панчевачки мост“ ка Вишњици и Котежу у оба смера улицама Поенкареова, Јована Авакумовића, Булевар деспота Стефана и даље редовним трасама;
линија бр. 15Н – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Земун (Нови град) у оба смера улицама Васе Чарапића, Македонска, Дечанска и даље редовном трасом;
линија бр. 27Н и 32Н – возила ће саобраћати на траси од Студентског трга ка Миријеву и Вишњици улицама Васе Чарапића, Македонска, Браће Југовића, Булевар деспота Стефана и даље редовном трасом, док у супротном смеру редовном трасом улицом Македонска преко Трг републике до Студентског трга;
линија бр. 56Н – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Рушањ улицама Васе Чарапића, Македонска, Дечанска и даље редовном трасом, док у супротном смеру редовном трасом улицом Македонска преко Трг републике до Студентског трга;
линија бр. 101Н – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Падинска скела улицама Васе Чарапића, Македонска, Браће Југовића, Булевар деспота Стефана и даље редовном трасом, док у супротном смеру редовном трасом улицом Македонска преко Трг републике до Студентског трга;
линија бр. 202Н – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Велико село улицама Васе Чарапића, Коларчева, Теразије, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом;
линија бр. 301Н – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Бегаљица у оба смера улицама Васе Чарапића, Коларчева, Теразије, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом;
линија бр. 511Н – возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Сремчица улицама Васе Чарапића, Коларчева, Теразије, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом, док у супротном смеру редовном трасом Македонска преко Трг републике до Студентског трга;
линије бр. 704Н и 706Н – возила ће саобраћати на траси од Трга републике ка Земун пољу и Батајници са полазног стајалишта линије бр. 68Н испред „Дунав осигурања“ улицама Македонска, Дечанска и даље редовном трасом и даље редовном трасом, док у супротном смеру редовном трасом до улице Призренска, затим Призренска, Теразије Коларчева, Трг републике;
линија Е2 - возила ће саобраћати на траси Студентски трг – Петлово брдо улицама Васе Чарапића, Коларчева, Теразије, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом.