A ko je na ovoj temi rekao da je vazduh u Beogradu STALNO, SVAKI DAN zagadjen?
Mi komentarisemo onih 2/3 kada je osrednje do tesko zagadjen. Ako bi se prelistala tema, dajem ruku da se ne bi nasao nijedan moj komentar gde sam komentarisao onaj JEDAN DAN mesecno kada je Beograd REKORDER u svetu po indeksu zagadjenja. Ne. Ja sam uvek komentarisao onih 2/3 DANA MESECNO kada je Beograd OSREDNJE DO TEZE zagadjen.
Dakle, na skali od 0 do 10 ja ne idem okolo i ne vicem da je stanje lose za 10. Ja, i drugi ljudi sa teme, idemo i sporadicno ponavljamo da je stanje lose i negde na nivou 7-8. I da je to problem. I da postaje sve gori i gori. I da resenje za njega postoji, samo kada ne bi svi - i drzava i narod - bili tako bandoglavi i aljkavi, da se u peci trpa sve sto padne pod ruku, bez ikakve svesti da ce sve djubre iz odzaka, pre nego sto zavrsi u plucima drugih sugradjana, najvise zavrsiti upravo u plucima ukucana ispod tog odzaka.
Ali sve to pada u vodu jer se pojave inatlije koje zazuljaju ovi koji histerisu na jedan dan mesecno (kad je Beograd najgori u svetu) i onda odluce da miniraju svakog ko prica o bilo cemu u bilo kojoj meri, pa i nas koji skrecemo paznju na 20 od 30 dana kad je situacija losa 7/10.
I onda imamo komentare i prozivanja u stilu "vama se zagadjenje samo prividja
" , "manje gledajte TV i lakse cete disati
" , "meni je psihijatar rekao da je sve samo stvar sugestije
" i, izvan ove teme - "ko vas j... sto biste da jedete banane u zimu
" , "sta kukate ba pare, pa vas tera da idete u pozoriste" i slicno a samo cekam kad ce da se pojavi i komentar tipa "ko vas tera da kupujete tolaet papir, sto ga kupujete ako vam je skup? Imate ruke, zar ne?
"
A da ironija bude jos veca, iste dokone inatlije koje ovde negiraju zagadjenost vazduha i ismevaju svakog ko iole skrece paznju na to, posle odu na teme o elektricnim automobilima i tamo kukaju sto ih u Srbiji (a i svetu) vise ne koriste. I da neko, koristeci istu taktiku, ode na te teme i tim dokonim inatlijama napise "brt sta ce ti elektricni auto, pesaci i vozi bajs" dobio bi dve moguce reakcije : "
" i/ili "d... mi ga".
Tako da ispada da je 1) zagadjenje sve u nasim glavama i masti i 2) da je u redu ismevati nekoga ko racionalno i objektivno ukazuje na realnu opasnost i problem zagadjenja... a istovremeno, nije u redu primenjivati isti pristup, skepsu i inacenje kad se radi o elektricnim vozilima ili necemu drugom sto inatlijska strana voli ili zeli. Kukanje sto je vazduh otrovan, i sro su banane 220 su cisto sviranje k... i razmazenost. A kukanje i mastanje o vozikanju u elektricnom automobilu, u vreme kada je struja na putu da dostigne cenu antimaterije, to je u redu. I tu se ne sme i ne treba sprdati, jer su to ozbiljne teme i ozbiljne potrebe. A potreba za cistim vazduhom, ili pak normalnim zivotnim standardom i kupovnom moci, to je za svaku sprdacinu i ismevanje. Okej...