Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 115 30,1%
  • Ne

Glasovi: 238 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    382

1755456548679.png

Izmisljas. Gde sam ja rekao da je stanje u porodilistima u redu? Dokaz daj. Ja vam objasnjavam da bez obzira na stanje u porodilistima natalitet ce biti nizak sto pokazuje i fertilitet u svim razvijenim zemljama sveta ali dzabe kad niste u stanju da shvatite.
Ti ocigledno nemas ni zenu ni decu, da znas kako je akusersko nasilje i kako se zene ne odlucuju za sledece dete jer prozive pakao u porodilistu od toga da nece savesno da ih zbrinu jer nisu dale mito, do toga da porodiljama govore najvece uvrede i psovke, zbog cega smo siguran sam ostali bez hiljada i hiljada beba. Da znas koliko zena znam koje su ostale na jednom detetu samo zbog toga ne bi tako pricao. Moja supruga je takodje dozivela slicno negativno iskustvo. Bolje se ophode veterinari prema zivotinjama nego akuseri prema pacijentkinjama.

Ti ocigledno nemas ni zenu ni decu, da znas kako je akusersko nasilje i kako se zene ne odlucuju za sledece dete jer prozive pakao u porodilistu od toga da nece savesno da ih zbrinu jer nisu dale mito, do toga da porodiljama govore najvece uvrede i psovke, zbog cega smo siguran sam ostali bez hiljada i hiljada beba. Da znas koliko zena znam koje su ostale na jednom detetu samo zbog toga ne bi tako pricao. Moja supruga je takodje dozivela slicno negativno iskustvo. Bolje se ophode veterinari prema zivotinjama nego akuseri prema pacijentkinjama.
Moja supruga troje rodila - nijedna uvreda, nikakvo nasilje... normalan odnos lekara.
Svi ljudi koje znam a koji imaju decu - ama baš NIKO nije imao neko loše iskustvo.
Ne kažem da se ne dešava, ali stvarn ovakve detinjaste generalizacije su stvarno bezveze.

Objašnjavati nizak natalitet nedostatkom novca, akušerskim nasiljem (a ima bogami i retarda koji neće dete jer je Vućič peder) je bezveze.
Maša metu.

Postoje drugi, objektivni i veoma teški razlozi za nedostatak beba.
A tiču se sistema vrednosti današnjih ljudi, nedostatka želje da uloži sebe i svoj život u podizanje novog života, preferiranje ličnog komoditeta i uživanja itd...
Rode jedno, ko da su Kajmakčalan osvojili... rode dvoje, maltene iskrcavanje u Normandiji, da ne kažem sletanje na Mesec. Ne dao Bog treće da im se desi, pocrkali bi, mučenici.

Zato nas je sve manje i manje.
Svuda je isto, ništa mi nismo posebni po tom pitanju... tu smo deo "normalnog" sveta koji mnogi retardi u ovoj zemlji prizivaju.
Eto im "normalan svet". Imaju ga već.

Ovaj problem NE MOŽE se lečiti time što će država da plaća parovima da imaju decu.
Niti besplatnim udžbanicima, prevozom, knjigama ili zdravstvenom negom. Sve je ovo vrlo poželjno ali neće to komformistička g.... naterati da pokrenu svoje lenje guz....ice.
Jedini način da se ovo reši je brutalan i istrajan sistem negativne selekcije. I za muškarce i za žene:

1. Nemaš decu uopšte - porez od 30% na mesečna primanja, minimalno 400 EUR
2. Imaš samo jedno dete - porez od 10% na mesečna primanja, minimalno 100 EUR
3. Imaš dvoje - ok, izvukao si se.
4. Imaš 4 - dobijaš 500 EUR mesečno od prikupljenih poreza od ovih gore
5. Imaš 5 - dobiješ 1000 EUR mesečno od prikupljenih poreza.

Hendlovati slučajeve kada parovi ne mogu da imaju decu zbog zdravstvenih razloga. Pet lekarskih komisija i pet različitih gradova, sa random odabranim članovima komisija, gde svaki dobija anomimnu dokumentaciju bez da zna o kome se radi i donosi dijagnozu - ako pet komisija tako presudi da nema uslova za potomstvo, molim lepo, nema ni poreza.

Sve vezano za decu do 18, godine učiniti besplatnim za sve građane, uključujući i neograničen broj veštačkih oplodnji.
Čisto da se retardi na hvataju za argument para.

Za 20 godina sredile bi se stvari, ili bi se barem zaustavio pad.

Poslednja izmena:
Eto @Perkan ti si prvi slucaj koji ja znam da nema sta lose da kaze, a da nije imao vezu ili dao mito. Pritom da ne znas nikoga sa losim iskustvom, cudo zaista. Ili ste bili tipa u Misovicu, ili su ti deca velika pa pamtis neka drugacija vremena, ali zaista potpuno drugacije iskustvo. Moja zena je drugo rodila u Misovicu i imala vezu i ponasali su se normalno, ali iskustvo iz Narodnog fronta sa prvim detetom, ne bi me cudilo ni da je umrla.

Moja supruga troje rodila - nijedna uvreda, nikakvo nasilje... normalan odnos lekara.
Svi ljudi koje znam a koji imaju decu - ama baš NIKO nije imao neko loše iskustvo.
Ne kažem da se ne dešava, ali stvarn ovakve detinjaste generalizacije su stvarno bezveze.

Objašnjavati nizak natalitet nedostatkom novca, akušerskim nasiljem (a ima bogami i retarda koji neće dete jer je Vućič peder) je bezveze.
Maša metu.

Postoje drugi, objektivni i veoma teški razlozi za nedostatak beba.
A tiču se sistema vrednosti današnjih ljudi, nedostatka želje da uloži sebe i svoj život u podizanje novog života, preferiranje ličnog komoditeta i uživanja itd...
Rode jedno, ko da su Kajmakčalan osvojili... rode dvoje, maltene iskrcavanje u Normandiji, da ne kažem sletanje na Mesec. Ne dao Bog treće da im se desi, pocrkali bi, mučenici.

Zato nas je sve manje i manje.
Svuda je isto, ništa mi nismo posebni po tom pitanju... tu smo deo "normalnog" sveta koji mnogi retardi u ovoj zemlji prizivaju.
Eto im "normalan svet". Imaju ga već.
Sve se moze objasniti bas onako kako je. Moje iskustvo u Misovicu isto. Pritom ima istine da se deo lekara ponaša bahato i to ne samo u akuserstvu ali se to ne može povezivati sa natalitetom. To bahato ponašanje datira još iz vremena kada im je omogućeno da rade u državnim ustanovama i privatno što oni nemoralniji znaju da zloupotrebljavaju pa znaju da budu neprijatni u državnoj ustanovi a prijatni u privatnoj.
To svakako nema bitnog značaja na ukupan natalitet već su uzroci i po mom misljenju upravo ovi koje si naveo.

@prostorni planer žao mi je zbog iskustva tvoje supruge, to je strašno.
Moja je dvoje u NF i jedno u Mišoviću.
Sve je bilo korektno. Pazi, nije je niko mazio kao rok zvezdu, ali je nisu ni maltretirali.

Sa druge strane, generalizacija ti ne stoji . Akušersko nasilje je govnjivi kriminal kojeg treba rešavati motkom po tintari.
Ali to NIJE razlog niskog nataliteta.

Perkan nije dobio dopis da čak i Rusija, Kina i Indija i ostatak "slobodarskog sveta" nezagađenog zapadnjačkom dekadencijom, imaju 2.0 ili mnogo manju stopu fertiliteta. 😆
E moj Bendere, ja bih du...pe dao da Srbija ima 2.0.
Bukvalno.... i to crncu... ne bih pravio problem.

Svi da izvinete se....ru i pokušavaju da reše problem novcem,
Niko ne sme da pogleda istini u oči. Jer to ulazi u privatnost građana, menja način života.
A politika ne voli baš toliko da se meša u intimne stvari, loša je karma za opstanak na političkoj sceni.
Niti građani vole da im neko kvari sneška na boemski život na koji su svi navikli.

Na kraju će se stvar rešiti represijom.
Ili neće nikako.

Poslednja izmena:
@Perkan svakako da nije jedini, ni procentualno ogroman, ali svakako je najlakse resiv, ne treba da gubimo bebe i zbog toga.
Da ti ne pricam sto sam se na poslu susreo sa situacijom da belu decu iz hraniteljskih porodica ministarstvo socijale prodaje u Svedsku i Ameriku za 50000 e po detetu.
Sistem poreza koji si naveo postoji slican u Nemackoj i takodje smatram da je koristan i potreban, bravo za predlog.

Ovo sa porezima može da pomogne dosta od 0 do 1.
Uz to je potreban i mnogo razgrantiji sistem podrške ženama (ok, može i muškarcima, ali da se ne lažemo 90% su majke te)
mogućnosti rada trećine pa polovine radnog vremena (i to i na ozbiljnim pozicijama).

Ali 1 do 2 i više itekako ima sistemskih stvari tipa uljudnija porodilišta i prilagođavanje funkcionisanja društva kako bi se roditeljstvo olakšalo.
Ja znam baš mnogo parova koji su hteli dvoje-troje, ali kad vidiš koliko ti, pored same dece, sistem zauzme vremena prosto odustanu.
Sada kada bih krenuo da nabrajam, svaka stvaka deluje kao sitnica, ali se nakupi. A znam i žena sa traumam iz Fronta koja su rešile da zbog toga više ne rađaju...

Ali 1 do 2 i više itekako ima sistemskih stvari tipa uljudnija porodilišta i prilagođavanje funkcionisanja društva kako bi se roditeljstvo olakšalo.
Ma ljudi, ovo je lako...
Teško je naterati ljude da komoditet na koji su navikli zamene teškoćama odgajanja potomstva.

Slažem se sa tobom da sve ovo treba, ali mislim da je root cause problema u glavama ljudi, a ne u parama ili u državi.

Nema ništa bolje nego naterati nekog ko ne želi dete da ga ima nekom kaznom. Baš bolesno. Jadna ta deca.

Evo ga spiner sa N1.
Ko koga tera? Ne mora niko ako neće...
Ali bratac, 400e mesečno, ima ko hoće... a ti posle radi šta ti volja.

Nema ništa bolje nego naterati nekog ko ne želi dete da ga ima nekom kaznom. Baš bolesno
Pa to je radikalska filozofija. Rešavanje svega nasiljem i kažnjavanjem. Njihovi najbolji naučnici i dalje rade na pronalaženju tehnologije da se i obrazovanje i nauka unaprede toljagom. Studija na temu "Kako toljagama i kaznama povećati IQ nacije". Do današnjeg dana, još uvek nisu ostvarili neki pomak na tom polju.

Slažem se sa tobom da sve ovo treba, ali mislim da je root cause problema u glavama ljudi, a ne u parama ili u državi.
Pa nije u mojoj glavi da ako mi je dete bilo bolješljivo 3 dana i ja ga ostavio kući da ne zarazi pola vrtiće (ako jeste neki virus), posle moram da ga vodim na pregled da bi ponovo krenulo u vrtić. A onda 3 dana nema slobodnih termina, pa ili čekaj ili 5000 za privatnog pedijatra, dok se oba slučaja pregleda zdravo dete (i preko pola tih zbog kojih nema termina su isto zdrava deca). A tih stvari ima koliko hoćeš.

Ali jeste i smor kad se ne može u Dubai u martu, jer, jbg nema raspust, ili kad ne se ne može u clubbing pošto treba staviti dete u krevet.
I OK je da neko tako funkcioniše, samo kako se DINK-ovi kote, tako porodice sa decom padaju sve teži položaj.
Prosto je sve cene se nivelišu prema njima, poslovna očekivanja se nivelišu prema njima...

Udbaški geni. 😁 Dobili od svog političkog oca.

Evidentno prisustvo želje za autoritetima i uzbuđivanje na komadovanje.

De bre momci, mante se pametovanja na forumima u sitne sate sa nekim ko je bitne stvari u životu već uradio.
Idite pravite decu, znaš kako je magično kad te male okice pogledaju pa čuješ "tataaaaa".

Nema te udbe i politike koja može da nadomesti blaženstvo takvog trenutka.

Napravite obojica po troje, evo ja imam da vam lajkujem svaki nesuvisle postove na Beobuildu dok dišem.
Časna reč! :)

Уместо што се задужујемо милијарду ипо да купујемо оружје од Јевреја и две плус милијарде за куповину авиона који су технолошки остали у 20 веку, могао је да се организује програм градње станова за младе родитеље.

Изградити станове по свим градовима, понудити за изнајмљивање, и временом за повољнију куповину.

Али лепше је кад у наслов ставиш "Долазе Рафали! Бољи од хрватских!" А свесно изоставиш да су у питању летећи контејнери које би ф16, ф15 и ф18 из 1999 обарали а да не би имали прилику ни да узврате.

Ne, vidim da ste napali Perkana, ali slican poreski sistem postoji u Nemackoj. Ako si sam i boli te k placas mnogo veci porez nego kada si u braku, a od tih poreza dobijas 600 evra deciji po detetu ako imas dete. Znaci imas slobodu izbora samo ces prema izboru biti oporezovan.
Sto se tice bacanja para za avione slazem se, bolje stanovi za mlade bracne parove, pa prema broju dece kvadratura veca.

Vrh