Ti ocigledno nemas ni zenu ni decu, da znas kako je akusersko nasilje i kako se zene ne odlucuju za sledece dete jer prozive pakao u porodilistu od toga da nece savesno da ih zbrinu jer nisu dale mito, do toga da porodiljama govore najvece uvrede i psovke, zbog cega smo siguran sam ostali bez hiljada i hiljada beba. Da znas koliko zena znam koje su ostale na jednom detetu samo zbog toga ne bi tako pricao. Moja supruga je takodje dozivela slicno negativno iskustvo. Bolje se ophode veterinari prema zivotinjama nego akuseri prema pacijentkinjama.
Moja supruga troje rodila - nijedna uvreda, nikakvo nasilje... normalan odnos lekara.
Svi ljudi koje znam a koji imaju decu - ama baš NIKO nije imao neko loše iskustvo.
Ne kažem da se ne dešava, ali stvarn ovakve detinjaste generalizacije su stvarno bezveze.
Objašnjavati nizak natalitet nedostatkom novca, akušerskim nasiljem (a ima bogami i retarda koji neće dete jer je Vućič peder) je bezveze.
Maša metu.
Postoje drugi, objektivni i veoma teški razlozi za nedostatak beba.
A tiču se sistema vrednosti današnjih ljudi, nedostatka želje da uloži sebe i svoj život u podizanje novog života, preferiranje ličnog komoditeta i uživanja itd...
Rode jedno, ko da su Kajmakčalan osvojili... rode dvoje, maltene iskrcavanje u Normandiji, da ne kažem sletanje na Mesec. Ne dao Bog treće da im se desi, pocrkali bi, mučenici.
Zato nas je sve manje i manje.
Svuda je isto, ništa mi nismo posebni po tom pitanju... tu smo deo "normalnog" sveta koji mnogi retardi u ovoj zemlji prizivaju.
Eto im "normalan svet". Imaju ga već.
Ovaj problem NE MOŽE se lečiti time što će država da plaća parovima da imaju decu.
Niti besplatnim udžbanicima, prevozom, knjigama ili zdravstvenom negom. Sve je ovo vrlo poželjno ali neće to komformistička g.... naterati da pokrenu svoje lenje guz....ice.
Jedini način da se ovo reši je brutalan i istrajan sistem negativne selekcije. I za muškarce i za žene:
1. Nemaš decu uopšte - porez od 30% na mesečna primanja, minimalno 400 EUR
2. Imaš samo jedno dete - porez od 10% na mesečna primanja, minimalno 100 EUR
3. Imaš dvoje - ok, izvukao si se.
4. Imaš 4 - dobijaš 500 EUR mesečno od prikupljenih poreza od ovih gore
5. Imaš 5 - dobiješ 1000 EUR mesečno od prikupljenih poreza.
Hendlovati slučajeve kada parovi ne mogu da imaju decu zbog zdravstvenih razloga. Pet lekarskih komisija i pet različitih gradova, sa random odabranim članovima komisija, gde svaki dobija anomimnu dokumentaciju bez da zna o kome se radi i donosi dijagnozu - ako pet komisija tako presudi da nema uslova za potomstvo, molim lepo, nema ni poreza.
Sve vezano za decu do 18, godine učiniti besplatnim za sve građane, uključujući i neograničen broj veštačkih oplodnji.
Čisto da se retardi na hvataju za argument para.
Za 20 godina sredile bi se stvari, ili bi se barem zaustavio pad.