Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 114 29,9%
  • Ne

Glasovi: 238 62,5%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    381
LOL, ljudi daju masna mita doktorima da im ne bi ubili ili osakatili dete ili ženu prilikom porođaja a Vučićevi panjevi pričaju kako Srbi nemaju dece zato što vode moderan način života...

Na drugoj temi drugi Vučićev panj priča kako kompanije uvoze tuđine radnike zato što su Srbi lenji i razmaženi pa neće da rade za kikiriki i ljube stope Vučiću i državi...

Survani mozgovi i obrazi ko đonovi.

A niko od tih Vučićevskih junačina da napiše što se VS srozala na šaku jada i ko je oterao tolike profesionalce i zašto. Ali zato opšta onanija na tehniku koju neće imati ko da opslužuje i na parade za zamajavanje masa i ćacija.

Lepo, neka vajda i od tog centra.

Samo, gde su im oni helikopteri i avioni kojim su se busali ranije? Gde im je Beriev?

Sve to spada pod budzet Ministarstva odbrane koji je ove godine oko 2,2 milijarde evra. Price o demografiji su vec prezvakane i milion puta je receno da taj problem nije specifican samo za Srbiju vec za sve zemlje Evrope pa i celog sveta. Ne znam dokle to mislite da ponavljate. Nije natalitet nizak zbog neokrecenih porodilista vec zbog modernog nacina zivota al to si vec znao. Zemlje sa kriticno niskim fertilitetom poput Juzne Koreje, Singapura, Tajvana, Spanije, Italije, Nemacke... imaju moderna porodilista pa se tamo radja mnogo manje dece nego ovde. Sve zemlje u regionu su u slicnoj situaciji. Na ove anahrone ispade "ministarstvo napada, vajni Obilici, hocete da deca ginu" ne znam kako da odgovorim. Svaka zemlja treba da ima oruzane snage koje su spremne da odgovore na potencijalnu opasnost a licne frustracije i izlive besa treba ostaviti sa strane.
Да одговоре на коју потенцијалну опасност? Чиме да одговоре? Она ликови попут оних маторих пијанаца што су прегазили без трунке кајања целу породицу?

То што је војска упуцала више од две милијарде у летеће контејнере које би Нато авиони стандарда 1999 обарали а да их рафали ни не виде? Преузимање контигента мађарских оклопњака у предрасход стању уместо у наставак развијања Лазара?

Не разумем ко овде не схвата ове размере прања пара док се држава око нас буквално физички распада?

Да одговоре на коју потенцијалну опасност? Чиме да одговоре? Она ликови попут оних маторих пијанаца што су прегазили без трунке кајања целу породицу?

То што је војска упуцала више од две милијарде у летеће контејнере које би Нато авиони стандарда 1999 обарали а да их рафали ни не виде? Преузимање контигента мађарских оклопњака у предрасход стању уместо у наставак развијања Лазара?

Не разумем ко овде не схвата ове размере прања пара док се држава око нас буквално физички распада?
Uzimanje oklopnih vozila od madjara ne onemogucava nas da razvijamo vozilo Lazar i kao što vidiš to se i radi. Nabavljene su borbene stanice kao prelazno rešenje dok se naše ne završe. Da li bi to moglo i trebalo brže i bolje da se radi, siguran sam bi moglo. Osim toga vozila se nabavljaju razmenom za municiju pošto madjari nemaju proizvodnju pa nam zbog razlike u proizvodnoj i prodajnoj ceni municije ta vozila ispadnu jeftino. Zbog toga mislim da od njih treba kupiti sve što su spremni da prodaju. Imamo priliku da zbog potražnje za našim proizvodima opremimo za par godina vojsku u meri za koju nam je trebalo 10ak godina. Kada sam mislim u novembru analizirao budžet ovde na forumu izneo sam da su odvojena velika sredstva i da se kupuje nešto krupno. Pitanje je da li se ove nabavke odnose na taj budžet ili su plaćene iz predhodnog kada su isto izdvojena velika sredstva. Međutim, ono što je meni poznato da je kupljeno znatno prevazilazi nas budžet i jasno je da se dodatno plaća. To sve ostaje ovoj državi zato ne mesajmo politiku u ovu priču. I ja imam mnogo primedbi a najveće su briselski sporazumi kao i Ohridski ali ovo mislim da poboljšava našu pregovaracku poziciju, koliko toliko.

LOL, ljudi daju masna mita doktorima da im ne bi ubili ili osakatili dete ili ženu prilikom porođaja a Vučićevi panjevi pričaju kako Srbi nemaju dece zato što vode moderan način života...

Na drugoj temi drugi Vučićev panj priča kako kompanije uvoze tuđine radnike zato što su Srbi lenji i razmaženi pa neće da rade za kikiriki i ljube stope Vučiću i državi...

Survani mozgovi i obrazi ko đonovi.

A niko od tih Vučićevskih junačina da napiše što se VS srozala na šaku jada i ko je oterao tolike profesionalce i zašto. Ali zato opšta onanija na tehniku koju neće imati ko da opslužuje i na parade za zamajavanje masa i ćacija.
Ovde se srozao jedino kvalitet diskusije zato sto ti sagovornike nazivas "Vucicevi panjevi" jer na temi "Vojska i Namenska Industrija Srbije" pozitivno komentarisu nabavke modernog naoruzanja za VS. DA, u Srbiji nema dece bas zbog modernog nacina zivota a ti do sutra mozes da pricas drugacije. Samo poredjenje sa uredjenim zemljama od Spanije preko cele Evrope sve do Japana dace ti jasnu sliku. Da i Vucic je los i porodilista su losa, ALI TO NIJE RAZLOG NISKOG FERTILITETA!!! Dokle treba da vam se crta?

Samo panj, i to Vučićev, može da odvali da se u Srbiji rađa premalo dece zbog modernog načina života.

I da ćuti zašto je toliko ljudi napustilo VS.

Poslednja izmena:
Ekonomija koja pršnjava svakih 10 godina je glavni razlog u mnogim zemljama, pa i u Srbiji.

A dodatni razlog u Vučićevoj Srbiji jeste i to što ljudi ne vide nikakvu budućnost ovde. Treći je to što se mnogi boje i nestručnog i korumpiranog zdravstva. Ne boje se oni koji imaju da ispljunu po 500 evra ginekologu da propisno obavi posao za koji je već plaćen. I posle još mnogo para za najskuplju bebi opremu u regionu, vrtiće, bebi hranu, preglede, itd...

A Vučićevci, debili, kromanjonci će uvek kriviti moderni način života, zli dekadentni zapad, Vatikan, malograđanstvo, Hrvate, Bugare, Kurtije, Drekavce i svašta nešto.

Nego... a što VS ostade bez tolikih profesionalaca?

Ekonomija koja pršnjava svakih 10 godina je glavni razlog u mnogim zemljama, pa i u Srbiji.

A dodatni razlog u Vučićevoj Srbiji jeste i to što ljudi ne vide nikakvu budućnost ovde. Treći je to što se mnogi boje i nestručnog i korumpiranog zdravstva. Ne boje se oni koji imaju da ispljunu po 500 evra ginekologu da propisno obavi posao za koji je već plaćen. I posle još mnogo para za najskuplju bebi opremu u regionu, vrtiće, bebi hranu, preglede, itd...

A Vučićevci, debili, kromanjonci će uvek kriviti moderni način života, zli dekadentni zapad, Vatikan, malograđanstvo, Hrvate, Bugare, Kurtije, Drekavce i svašta nešto.

Nego... a što VS ostade bez tolikih profesionalaca?
Mapa Evrope po fertilitetu. Zasto Holandija, Belgija, Italija i Nemacka losije od Srbije? Tamo losa porodilista? Austrija, Svedska i Norveska losije od Srbije? Ekonomija im prsnjava svakih 10 godina? Nazivas sagovornika kromanjoncem a napises takvu kolicinu gluposti bez ijednog argumenta. Sedi jedan, osramotio si se.

Prilozi

• 488969610_1096298042539187_7387994885723814627_n.jpg
    488969610_1096298042539187_7387994885723814627_n.jpg
    95,1 KB · Pregleda: 19
Pa i pršnjava svakih 10 godina. Svakih 10ak godina izbije svetska ekonomska kriza, jer je ustoličeni socio-ekonomski model feleričan a predviđanja sve gora i pesimistična.

Predviđa se da će moći da prsne još 2 puta a onda sledi svetski ekonomski lom. Zato su mnogi pesimistični i zabrnuti.

Nego, što vam pobegoše profesionalci iz VS?

Pa i pršnjava svakih 10 godina. Svakih 10ak godina izbije svetska ekonomska kriza, jer je ustoličeni socio-ekonomski model feleričan a predviđanja sve gora i pesimistična.

Nego, što vam pobegoše profesionalci iz VS?
Blage veze nemas sa demografijom. Nisi u stanju da prihvatis da je fertilitet u Svedskoj, Norveskoj i Austriji nizi nego u Srbiji i pored mnogo boljeg standarda i stabilne ekonomije. Tvrdnje da ekonomija u Austriji i skandinavskim zemljava prsnjava na 10 godina su blago receno NETACNE. Cinjenica da je fertilitet svuda u svetu u padu zbog modernog nacina zivota prihvatao ti to ili ne. Sto se tice profesionalaca u VS, otisli su zbog malih zarada, i to sam ovde pisao vec 5 puta, kao i ovo o demografiji. Samo ti nisi u stanju da shvatis neke stvari i stalno se vracamo na vec prezvakane teme

Pa vi koji gledate Pink i Deformer verovatno ni ne znate da je svet u krizi, a da Srbija preživljava tako što rasprodaje sve i zadužuje se.

A VS se ispraznila i propala zbog partokratije i korupcije.

Naravno, ni o tome se ne priča po Pinkovima i Deformerima.

Најјаче лик који оправдава распад у породилиштима, у стилу, па шта, и да су окречена породилшта не би се рађала деца. Јбт, стварно снс пањизам.

Што онда редован ВС састав са просеком од 45 не може да дужи зарђале шклопоције? Кад не треба ново породилиште, не требају ни нови оклопњаци.

Pa vi koji gledate Pink i Deformer verovatno ni ne znate da je svet u krizi, a da Srbija preživljava tako što rasprodaje sve i zadužuje se.

A VS se ispraznila i propala zbog partokratije i korupcije.

Naravno, ni o tome se ne priča po Pinkovima i Deformerima.
Potegnes pricu o demografiji i kada dobijes argumentovani odgovor sagovornika ti pises ovakve baljezgarije. . Niko ovde nije pominjao ni Hrvate ni Bugare ni zli zapad ni Drekavce(?!?) osim tebe. Ostao si bez argumenta na temu demografije, pa pokusavas da me ponizis kako ja, eto, gledam Pink i Deformer. VS nije propala, a DA TI PONOVIM JOS JEDNOM ispraznila se ZBOG NISKIH ZARADA. Zasto se policija nije ispraznila ako su, kako ti tvrdis, problem partokratija i korupcija???

Ma nisi ti ništa argumentovao, samo si okačio mapu nečega što ionako svi znamo.

VS je propala zbog partokratije i korupcije.

Murija se napunila jer su primili svakakvu bagrru s konopa i koca i dali im primamljive plate a zaduženja nikakva (sem da čuvaju partiju).

Најјаче лик који оправдава распад у породилиштима, у стилу, па шта, и да су окречена породилшта не би се рађала деца. Јбт, стварно снс пањизам.

Што онда редован ВС састав са просеком од 45 не може да дужи зарђале шклопоције? Кад не треба ново породилиште, не требају ни нови оклопњаци.
Izmisljas. Gde sam ja rekao da je stanje u porodilistima u redu? Dokaz daj. Ja vam objasnjavam da bez obzira na stanje u porodilistima natalitet ce biti nizak sto pokazuje i fertilitet u svim razvijenim zemljama sveta ali dzabe kad niste u stanju da shvatite.

Ma nisi ti ništa argumentovao, samo si okačio mapu nečega što ionako svi znamo.

VS je propala zbog partokratije i korupcije.

Murija se napunila jer su primili svakakvu bagrru s konopa i koca i dali im primamljive plate a zaduženja nikakva (sem da čuvaj
Brojno stanje nije SIGURNO smanjeno zbog partokratije i korupcije. Ne kazem da toga nema, ali to nije razlog. Glavni razlog su male zarade, profesionalni vojnici odlaze iz VS u Nemacku da voze kamione jer ne zele da rade za 60.000 dinara. Da im daju 2500 eura plate napunila bi se VS do 100.000 vojnika za tri meseca, bez obzira na partokratiju i korupciju, i to je cinjenica.

Pa da, otišle pare za kerove i ćacije.
A kako otišle pare, otišli i ljudi iz vojske.

A bilo je i par potpuno besmislenih i bespotrebnih, a nekažnjenih pogibija. U mirnodopskim uslovima.

Vučićevom Srbistanu ne treba rat, njemu ljudi ginu ko muve i bez pravih ratova.

Ovo je adekvatna tema za deljenje akcija vojske, posto su nadlezni potvrdili da je u pitanju redovni zadatak.

Da neko objasni ko su štićena lica koja imaju vojnu zaštitu a nalaze se u prostorijama stranke koju u tom trenutku opslužuje par stotina kriminalaca?
Još jedna zloupotreba vojske i novi korak u eskalaciji sukoba u neobjavljenom građanskom ratu koji traje od 15.3

Vrh