Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Imaju još Dilajlu ali tu raketu nisu nikome izvezli. Predator bi bio maksimum.

Elbit Systems announced on the 18th of November, 2024 that it was awarded a contract worth approximately $335 million to supply PULS multiple rocket launchers and Hermes 900 unmanned aerial systems an unnamed European customer. The contract will be performed over a period of 3.5 years.

Нема грешке са овом набавком...једино што сада фали је властити сателит...а иначе овај систем користи Азербејџан са којим имамо изузетну војнотехничку сарадњу и вероватно ћемо и нека знања да размењујемо 😉

Mislim da mi sada trampimo nasu municiju za njihovo naoruzanje.
Podrzavam saradnju sa Izraelom, cak i njihovu akciju podrzavam, iako ne u potpunosti.

Borba protiv terorista i zastita drzave.
Borba protiv terorista ako što ciljano vrše genocid, pa da nema Palestinaca, onda nema ni terorista, a država se štiti širenjem okupacije.

1000030548.gif

Borba protiv terorista ako što ciljano vrše genocid, pa da nema Palestinaca, onda nema ni terorista, a država se štiti širenjem okupacije.

Ima tamo genocida, baš kao što ga je bilo i u Bosni...

Nego olako se poteže taj genocid, pa je to i izgubilo smisao. A za to ti je zaslužna Nemačka koja je toliko gurala priče o "genocidima" posle 2 Sv. rata da je uspela na kraju da relativizuje priču o genocidu. Što im je i bio cilj.

Što se tog rata tamo tiče, kao što je 8. oktobra Antonio Gutereš rekao da se 7. oktobar nije desio u vakumu, tako se ni ovo sada sve ne dešava u vakumu.

Netanjahu se javno protivio bombardovanju. Izrael je tokom ratova 90-ih direktno podržavao srbe dok su po Ozrenu ti koljači sa Bliskog Istoka kotrljali srpske glave. Danas takođe, Izrael održava bliske kontakte sa Srbijom i Republikom Srpskom. bu**** koja zaboravi, njemu se i ponovi.

Iako se oružje kupuje verovatno kroz aranžman sa municijom, nema ništa lošeg u tome da nabavimo najsavremenije i provereno naoružanje nego neku "mačku u džaku" iz Kine tj. oružje koje se nije dokazalo u borbenim dejstvima.

Pa ne znam, idi žali se UN i Međunarodnom kriminalnom sudu, verovatno su oni pogrešno protumačili zakone, definicije i dokaze za genocid.

Тој геноцидној творевини све свашта допушта јер служи дестабилизацији блиског истока.
Иначе за Нетанјахуа и Галана у налогу за хапшење је прекуцан део из конвенције о геноциду. То што је неко био добар према нама пре не значи да морамо да бранимо највећи покољ овог века. Сад колко је прагматично купити од њих нзм, мжд је много јефтиније, а зна се да морал није фактор у политици.

Ово поређење муџахедина по БиХ и популације која у просеку нема ни 20 год је смешно жалосно. Ако би већ поредили могли бисмо да запазимо да је за 3.5 године у БиХ погинуло мање људи него (само у Гази) за годину дана.

П.С. Геноцид је мжд најгора ствар која се могла измислити, мсм на само име злочина. Све је исто као за злочин уништења, само треба доказати и шта су ти људи тачно мислили у својим главама тада. Наћи ту "специјалну намену" је и најтежи део доказивања геноцида.

Pa ne znam, idi žali se UN i Međunarodnom kriminalnom sudu, verovatno su oni pogrešno protumačili zakone, definicije i dokaze za genocid.

Pa videli smo već kako ti sudovi sude i izvode dokaze. Nema od toga ništa. Doduše, traže i Putina...

PS: Kada čujem srbe koji podržavaju Hute, Hamas, Free Palestine, Iran itd... podsete me na ono sa početka ovog rata: "Queers for Palestine".

Poslednja izmena:
Pa videli smo već kako ti sudovi sude i izvode dokaze. Nema od toga ništa. Doduše, traže i Putina...

PS: Kada čujem srbe koji podržavaju Hute, Hamas, Free Palestine, Iran itd... podsete me na ono sa početka ovog rata: "Queers for Palestine".
Dakle ti zbog ličnog gneva na određene institucije potpuno opravdavaš genocid? Čisto da nam bude jasno.

Istorija obiluje primerima genocida. Kada je Lemkin skovao reč genocid bavio se proučavanjem zločina nad asircima i jermenima. Kasnije su došli nacisti na vlast i njegova porodica je stradala a on je kao visoki funkcioner u SAD insistirao i taj termin je prihvaćen.
E sad kako je pravo (zakoni) skup propisa koji je zaštićen monopolom fizičke prinude tako se i genocid i ratni zločin tumačio u zavisnosti od toga ko ga vrši. S obzirom da je fizička prinuda na strani engleskog govornog područja to nije bilo postupaka protiv onih koji su vršili tu vrstu zločina a pripadaju engleskom- zapadnom govornom području.
Od 45. ameri su izvršili ogroman broj ratnih zločina negde je to i blizu genocida (gazenje tenkovima hamurabi divizije u Iraku koja se predala) i niko nije pozvan na odgovornost. Ovo u Gazi jeste veoma blizu toga ali mi je iznenađenje da sud ovako reaguje. Ne verujem da će ostati pri takvom stavu upravo iz razloga koje sam predhodno naveo.
Sto se tice kupovine i prodaje oružja pitanje morala se tu isključuje. Nama su u ovakvoj situaciji složeni sistemi nužni (očigledno ne možemo brzo da ih proizvedemo) a njima ono što mi proizvodimo. Na žalost svet se nalazi na tom stepenu razvoja.

Niko ne opravdava genocid ali jeste iritantno što hegemon vrši tumačenje a upravo je On činio najveće brljotine u istoriji. Britanija za vreme Pax britanica, Ameri za vreme Pax americana. Valjda ce i tome doći kraj.

Dakle ti zbog ličnog gneva na određene institucije potpuno opravdavaš genocid? Čisto da nam bude jasno.

Ne mogu da osuđujem, niti da opravdavam nešto što se ne dešava. Genocida nema, postoje nekakve optužbe, koje su po meni problematične u kontekstu cele priče. Nisam gnevan ni na koga, već imam, po meni, opravdane sumnje u način rada i funkcionisanja tog suda.

Posebno ne bih zbog nečega što nije dokazano, a pokrenuto je od jedne takve problematične institucije okrenuo leđa dugogodišnjem, moglo bi se reći, savezniku. Takođe, ne bih odustao od nabavke savremenih sistema naoružanja i ugrozio državni odbrambeni interes zbog nekih takvih imaginarnih optužbi koje neće opstati u konačnici.

Poslednja izmena:
Niko ne opravdava genocid ali jeste iritantno što hegemon vrši tumačenje a upravo je On činio najveće brljotine u istoriji. Britanija za vreme Pax britanica, Ameri za vreme Pax americana. Valjda ce i tome doći kraj.

Zapravo SAD ne priznaju stalni međunarodni krivični sud (ICJ). Tako da je on pod upravom UN, a najveći finasijeri su mu samim tim arapske zemlje. Suđenje za ratove u bivšoj Jugoslaviji je vodio ad-hoc sud koji je preteča ovom stalnom sudu.

Sto je najgore SAD su prihvatile sud ali su kasnije dale izjavu da smatraju da nemaju obaveze prema sudu niti on ima nadležnost nad državljanin SAD. Dakle, mogu da rade sta hoće i kako hoće.

Na francuskoj državnoj televiziji je rečeno da su zemlje evropske unije u nedostatku kalibra 155mm morale da kupe od Srbije u vrednosti od 800 miliona evra.

Jel to ona stara vest ili nešto novo? Cena granata je više od 10x skočila u odnosu na proizvodnu cenu tako da ovo jeste prilika da opremio vojsku za mnogo kraći period od onog koji bi trebao da se ovo ludilo ne dešava.

Vrh