Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,3%
  • Ne

Glasovi: 227 62,0%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    366
Тазбина, ако се добро сећам и то Луганска област, н'о небитно. Искрено ми је жао свих тих људи тамо, ко год да су и шта год да су, зато се сме се бити површан и пристрасан у сагледавању тих целокупних догађања. Управо зато и нисам за то да се овде отвара тема о томе, да се навија као у игрици док тамо људи испаштају од 2013. године као и да се пласирају нетачне информације.

Poslednja izmena:
da ne pišem kako je sve pocelo jel se i tu nećemo slagati. Apsolutno znam kako su prošli ti referendumi i kako je to sve izgledalo 2014 godine. Naravno da je bilo granatiranja jer je ukrajina branila svoju teritoriju. I da madjarska nama uzme vojvodinu pa Beograd će pucati po vojvodini ??? Naravno da da jer brani svoju teritoriju. 2014 je izvio konflikt i trajao je koliko je trajao. U odredjenom trenutku to je prestalo i bio je kir. Pucano je bilo više puta sa strane Luganska ka ukrajini. Ali svakako život je tekao normalno. Moj izvor sam ja sam j a nigde ne uzimam informacije sa interneta već iz svog života pričam. Ljudi su tamo žrtva propagande. Ko je hteo da ode otišao i spasao se severne koreje 2. Život u Lugansku je postao katastrofa. Policijska država u kojoj nist ne smes da uradiš. Pri izlasku iz rusije bićeš ispitivan kao da si poslednji kriminalac…. Sve u svemu ljudi su dobili život kao u Severnoj Koreji. Hvala bogu , posto se granica pomerila više ka Ukrajini , roditelji moje supruge su sigurniji i to je najbitnije.
Edit. I još bih dodao, kada ide napad rusije u ukrajinu , svugde idu sirene ljudi biraju da li će se sakriti ili ne. Kada ide napad ka Lugansku ljudi i ne znaju da ide napad. Zakljucke donesite sami ..

Naravno da je bilo granatiranja jer je ukrajina branila svoju teritoriju.
Jesu civili pretnja? 🤡
Taj tvoj ugao gledanja je validan ali nije skroz objektivan. Zamisli da mene neki stranac pita šta se desilo u Banjskoj a ja nemam pojma iako živim u Srbiji. Tako i ti nisi svestan nekih stvari iako si živeo tamo.
Kažeš bio je mir i da je život tekao normalno, ja ti verujem ali ne možeš ignorisati za to vreme stvaranje jake Ukr vojske, sigurno su bili 2. najjača vojska u Evropi, izgradnja jako utvrđenih mesta, širenje mržnje prema Rusima, kršenje sporazuma iz Minska..

Пучистички режим у Кијеву је у априлу прогласио АТО и наредио војсци и другим оружаним формацијама да крене на свој народ, Украјинце, који пуч не признају и који нису дозволили да се успостави пучистичка власт у својим местима, каква Мађарска? Притом гранатирани су градови ВБРовима, авијацијом, страдало је пуно цивила.
Овде, на овом форуму си писао да није било гранатирања Луганска, ту причу си могао продавати некоме ко је потпуно неинформисан о тамошњим приликама, дакле намерно си покушао да доведеш људе у заблуду.

Када је то рат престао и био мир? Тачније о ком делу Луганске области говориш? Размена ватре је трајала све време и мира у правом смислу није било. Свакако да је било отварања ватре са луганске стране, али ватрена моћ је била на страни украјинске војске и паравојски. Не знам у ком су делу Луганске области, али нису ни могли имати увид у то шта се дешава на борбеној линији или у самом граду Луганску.
Сигурно је да су ратне прилике на обе стране промениле начин живота, али није другачије ни у Кијеву, Лавову или Одеси.

Не знам о каквим нападима и о ком периоду говориш.

Poslednja izmena:
Dobro nije bitno. I Rusija u zadnjih dve godine je poubijala milione civila bombardovanjem po celoj ukrajini pa ništa. Ali nema veze, završavam spor ovde.

Да је страдало пуно цивила од дејства и једне и друге војске у то не сумњам, да су милиони, не бих рекао, свеједно није требало да страда нико. Од Мајдана до данас. Мада видело се да ће бити пичвајза тамо још од Наранџасте револуције 2004. године. Можда чак и од Гранитне револуције 1990..

Poslednja izmena:
Kada se ostane bez argumenata onda se napusta diskusija, klasika.
Da Ukrajinom upravlja neko kome je stalo do Ukrajinaca rata ne bi bilo uopšte, a i čak da se zaratilo rat bi bio završen pre više od godinu dana.

Vrh