Nepopravljivi optimista
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.12.2011.
- Pohvaljen
- 1.822
Upravo izašli iz TZR Čačak u pripremi za paradu, tri komada. Fotke mog šuraka:
.... ne bi se dalo zaključiti da smo kupili HQ9B. U nabrajanju onoga što se na paradi moglo videti, jasno se napominje da smo mi nabavili HQ17 i FK3.
Iz njegovog izlaganja se može svašta i nista zaključiti. Da li to radi namerno ili iz neznanja ili greške zbog velikog broja informacija ne znam. Dakle rekao je da je kupljen hq17 što svi znamo, da je on sistem sličan Toru što je tačno. Takođe je rekao nesto sto je zbunjujuće da smo kupili fk3 što opet svi znamo ali je za taj sistem rekao da je sistem izmedju sistema s300 i s400. To već nije istina. Tako nesto moglo bi da se kaže za sistem hq9b ali ne i za fk3 koji nije sličan ni s300 a ne da je izmedju s300 i s400.
Po ovome što se može čuti sa 5.45, ne bi se dalo zaključiti da smo kupili HQ9B. U nabrajanju onoga što se na paradi moglo videti, jasno se napominje da smo mi nabavili HQ17 i FK3.
Преварили га, исто као са Бриселским споразумом. Први пут изгубисмо целу покрајну, други пут скоро три милијарде евра.Izgleda da smo shvatili da je Rafal bio promašaj.
Da li se zna zašto je obustavljen izvoz, samo politički, ili je domaća proizvodnja podignuta, pa nema za izvoz?Zanimljivo vezano za prekid rada ,,Igmana", uslovljenog nedostatkom baruta zbog prekida izvoza i isporuke baruta iz Srbije, podatak koji mi nije bio poznat do sada.
Iz Igmana infortmacija da jednostravno nemaju gde da kupe barut.
Na tlu Evrope (izuzev Rusije) postoje samo 3 proizvođača baruta:
- ,,Milan Blagojević" Lučani,
- ,,Eksplozija", Češka i
- ,,Nekster", Francuska
Ne znam šta se dešava npr. Sa bugarskom proizvodnjom municije. Oni su značajan proizvođač. Koliko mi je poznato i oni su između ostalih nabavljali barrut iz Milana Blagojevića Lučani.
I ja sam razmišljao o tome posebno što sada moraju da se izmire i potrebe iz ugovora sa Izraelom.Da li se zna zašto je obustavljen izvoz, samo politički, ili je domaća proizvodnja podignuta, pa nema za izvoz?