Pa o tome i pisem. Nekoliko devojaka mladjih od 30 godina su dobile stanove, koje ja poznajem, cak i trosobne. Imale su dojavu i ulogovale su se na vreme. E sad kako je moguce da neki visoki oficir pred penziju sa troje dece zivi u nekoj kasarni, a devojka od 25-26 godina koja se tek zaposlila bez kuceta i maceta ili sa kucetom dobije trosoban stan a prvi pomenuti ne nikada mi nece biti jasno. To su upravo novi stanovi u Zemunu pored Nove GalenikeБеше једна додела била на брзе прсте.
E, boga ti, hajde pričaj ti malo meni koji sam prošao i vojsku i rat o tome?Jasno ti je da nisi dao jasan odgovor a rekao bih i da nisi služio vojsku. Ipak se osim grabuljanja tamo rade i neke ozbiljne stvari. Ako imaš do 27 godina uverices se u to. Ako ne moći će neko tih godina da ti priča o tome.
Rumun:
Mikoyan - Gurevich MiG-29 Ex FAR Restoration Mar 2022
Slikano na 57th Air Base "Captain Aviator Constantin Cantacuzino"
Ova priča me podseća kada su ratnog veterana napaljeni klinci optuživali da je izdajnik jer se ne zalaže da redovnu vojsku. Oni znaju bolje.E, boga ti, hajde pričaj ti malo meni koji sam prošao i vojsku i rat o tome?
Šta je to loše napisao?
Za vojni trok ispalio sam iz m48 3+6 metaka, obrisao kilometre staza, naribao se hodmika i wc... O sve me je to učinilo boljim i sposobnijim vojnikom, zar ne? Kad je počeo rat, nisam znao ništa što je bilo značajno da bi se prrživelo, već učio u hodu. Što je najgore, nisu ni starešine znale mnogo više. Odnosno, znali su, ali nisu umeli da razlikuju potrebno od nepotrebnog, nisu videli šta je suština a šta glupa forma. Danas je još gore.
Na autonomaškom portalu će sigurno biti većina za vojni rok.O služenju vojske treba da odlučuju ljudi koje bi ono i zahvatilo, a to su uzrasti od 18 do 30 godina. Ne penzosi, ne političmari.
Što se raspoloženja prema toj temi tiče, jedna od anketa daje uvid u to:
Pogledajte prilog 205435
Neka bude da ova anketa maši i za više od 10% i da je na nivou Srbije "za" i 40% ljudi. Opet nisu većina.
Mada kažem, najveću težinu u odlučivanju treba da imaju oni koje bi to najviše i pogađalo. Nije bitno šta kažu i misle glupi Vučić, krezubi sendvičari od 50 godina ili Vučičevi penzioneri od 80. Bitno je šta kažu punoletni mladi ljudi koje bi ova mera doticala.
Dijabole izvan tog uzrasta, a željne ratovanja ili igranja rata, uvek mogu da se profesionalno zaposle u VS ili ako im tu nije dovoljno akcije - da odu u Ukrajinu.
Само нека ми одговоре коначно на питање како то "неуспешне државе" Сингапур, Аустрија и Швајцарска имају обавезно служење војног рока. Сингапур чак 24 месеца! Појела маца језик...Na autonomaškom portalu će sigurno biti većina za vojni rok.
Pa ti sprovedi svoju anketu pa nam okači ovde rezultate. A da, zabole te uvce da to radiš.Na autonomaškom portalu će sigurno biti većina za vojni rok.
Само нека ми одговоре коначно на питање како то "неуспешне државе" Сингапур, Аустрија и Швајцарска имају обавезно служење војног рока. Сингапур чак 24 месеца! Појела маца језик...
Пошто видим да ниси пратио овај форум раније: Да служио сам у Војсци Србије и то у КСРО дакле Школа за резервне официре и тренутно сам официр у резерви, рода пешадије. И већ је било укинуто служење војног рока, то је била моја лична одлука и нисам желео да се запослим у ВС већ сам хтео да прођем то све и могу да кажем да је то нешто најбоље што сам могао да урадим и за лични развој и своје опште образовање. У колико је потребно послаћу Игору и документа и слике као доказ за моје тврдње.Puno se zalažeš za taj vojni rok - da li si služio vojsku i ako nisi da li si generacija koja potpala pod služenje vojnog roka?
Svaka čast, poštujem ovaj stav ali ne zaboravi, ti si to želeo. Nije te niko odveo, i ošišao protiv tvoje volje uz pretnju zatvorom.Пошто видим да ниси пратио овај форум раније: Да служио сам у Војсци Србије и то у КСРО дакле Школа за резервне официре и тренутно сам официр у резерви, рода пешадије. И већ је било укинуто служење војног рока, то је била моја лична одлука и нисам желео да се запослим у ВС већ сам хтео да прођем то све и могу да кажем да је то нешто најбоље што сам могао да урадим и за лични развој и своје опште образовање. У колико је потребно послаћу Игору и документа и слике као доказ за моје тврдње.
Тај вид служења војног рока је свакако много напреднији и захтевнији од "обичног" служења војног рока по свим сегментима и свакоме ко је факултетски образован а жели да прође кроз нешто другачије бих то препоручио. То што се ту научи не може никада у цивилству да се доживи и пуно значи за касније (пре свега командовање, руковођење војницима, обука, испити на војној академију попут тактике, топографије, војно право и прописи, морал, наоружање са наставом гађања, итд.) и на цивилном послу.
Наравно и то и не треба да буде случај, поготово за ШРО. Био сам и мотивисанији па чак и бољи по рангу од многих који су желели да се запосле и запослили се у ВС. Овде многи говоре о томе да не желе да ратују, говоре о злоупотребама итд. Па Швајцарска није ратовала 200 година па има обавезно служење војног рока (већ сам писао о томе) а Сингапур да и не помињем. У Швајцарској је одзив 76% а остатак служи цивилно или плаћа казну. И то треба код нас да се уведе, друже ако не желиш да служиш онда плати порез на то и тачка. Најбоља казна је по џепу...за све...Svaka čast, poštujem ovaj stav ali ne zaboravi, ti si to želeo. Nije te niko odveo, i ošišao protiv tvoje volje uz pretnju zatvorom.
Zašto nisam iznenađen...Био сам и мотивисанији па чак и бољи по рангу од многих који су желели да се запосле и запослили се у ВС.
Слажем се да има доста проблема који су настали од пре више од 20 година и само се вуку до данас у систему одбране. Нешто је урађено у протеклих неколико година али то није довољно. Најгоре су у сваком систему лоши кадрови и то се рефлектује одмах на будућност.Baš me čudi...
Inače ceo ovaj problem je i nastao zato što država ne želi da sredi sistemske probleme u MO i VS i zato što joj odlaze ljudi. I baš zato mnogi i neće da služe. Dosta je toga da narod ispravlja i plaća državine svinjarije.
Nema smisla praviti anketu za državotvorno pitanje.Pa ti sprovedi svoju anketu pa nam okači ovde rezultate. A da, zabole te uvce da to radiš.
Bilo kako bilo, o svemu tome treba da odlučuju oni između 18 i 30 godina. Neka režim raspiše referendum pa da vidimo rezultate. Samo naravno što bi i tu varali i krali i dovodili botine i plaćenike.