ГЕНЕРАЛ
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 08.05.2022.
- Pohvaljen
- 1.174
Опет чекам на аргументовани одговор на моје питање! Аустрију и Швајцарску сам узео као пример зато што спроводе политику војне неутралности као и ми и релативно су мале и територијално и по броју становника и у Европи су дакле апсолутно упоредиве са нама по неким општим параметрима. Али ако је обавезно служење војног рока (уз ону опцију цивилног служења као тамо) толико лоша ствар, зашто се Аустрија и Швајцарска не угледају на нас по том питању и укину тај вид "репресије" и "заосталог приступа" него чак и желе да повећају тај вид обавезе за грађане ? Дакле владе у Бечу и Берну су глупе и неспособне и неуспешне (а мењале су се и странке на власти у протеклих 25 година) а наша влада у Београду је страшно способна па не уводи служење војног рока и цивилну обавезу. Одазив у Аустрији за војску са оружјем 56% а у Швајцарској 76%, остатак служи цивилно или плаћа казне. Аустрија и Швајцарска нису никако безбедносно угрожене а имају обавезно служење војног рока. Беч и Цирих међу најбољим градовима за живот на планети, ове две државе су међу најуређенијим и најбогатијим и немају професионалну војску него служење војног рока. 2 државе за пример по скоро свим питањима а кад вам човек спомене војни рок онда маца појела језик. Хајде да чујем аргументе господо противници? Зашто они имају војну обавезу и зашто је то лоше а ми смо савршени без ?Nisu Austrija i Svajcarska uspesne zbog vojnog roka, nego uprkos njemu.
Ako ti verujes da je vojni rok dobra stvar za drzavu, mozda najbolje da uzmes primer drzave gde je vojni rok najduzi i najozbiljniji u celom svetu. Onda argumentuj i pokazi kako je ta drzava jedna od najboljih na svetu. Verujem da znas koja je drzava u pitanju.