Nemoj mi uvlačiti druge u ove naše rasprave, ko hoće, doći će na temu, ko ne želi, neće doći. Mani me tih fora da nemaš argumente pa ajde da zoveš nekog trećeg da vodi raspravu umesto tebe.
Е па видиш, то ти је као кад ти мени запушаваш уста што нисам у Србији и не познајем стање на терену. Дакле у том случају дајеш искључиву предност онога што је на терену. А у овом случају "мани ме". Зашто сада неко ко живи тамо не познаје ситуацију и није меродаван, али зато твоје читање вести је већ довољно добро да даш оцену свему?
Али, није то предмет расправе...
Uostalom, vi Rusofili i Turbo Srbi morate prosto da prihvatite da neće uvek svi misliti kao vi i to je to.
Прво, без таквих етикета молим
Друго, да свако има своје мишљење то је бесмислено понављати. Човек може да измени само своје мишљење. Али немојмо о очигледном.
Inače taj događaj je bio sredinom 2010ih kada su Rusi pokušali Belorusima da na mufte i pritiscima preuzmu MZKT. I premda preuzimanje nije uspelo, mnogo je reklo o Rusiji i njenom odnosu prema saveznicima, kada su pokušali da drugoj zemlji prisvoje jedan od njenih najvažnijih stubova privrede i izvoza.
Однос великих ка малим најбоље илуструје кад је Трамп оног Марковића изгурао са сцене, а онај онако улизички се кези. И још га оправдава у новинама. Па наравно да нико не да и да такве ствари иду само са уценама. Е сад, ако си јајара, онда ћеш да даш шта ти траже, ако ако имаш кичму даћеш отпор, па шта ти се заломи.
A posle su se i mešali u njenu unutrašnju politiku, i to direktno, i nasilnim metodama. Jer drukčije ne umeju, kao što nisu umeli da sve pare, službe i političke poluge koje su u
Да човек чита само овај исечак, рекао би као да пишеш о Америци и Србији.
Najviše donacija Srbiji je iz zemalja EU.
Najviše investicija u Srbiji je iz zemalja EU.
Najveći deo izvoza Srbija šalje u EU.
Najviše uvozi iz EU.
- Донира се у све што може да има ефекат на унију. Не донира се у културу која не прославља ЕУ агенду, у школство у здравство.
- Инвестиције нису због Србије већ због инвеститора. Вучић је направио робосласничке законе да би његова клика купила неку сићу кајмака а људи радили за минималац и да не смеју главу да подигну
- Па ти што су инвестирали, напраивли су да би могли да продају сигурно не у Србији већ тамо где је тржише. Србија од тога има порез који такође после троши у разне дотације тог бизниса. Зато и долазе, јер немају еколошке таксе, не морају људе да чувају, и за смешне новце подкупљују месне политичаре.
- Европска Унија са одређеним изузецима углавном реекспортује готовоу опрему или компоненте који сами склапају из Кине са својим брендом. Шта ће нама пољопривредни производи када смо и сами све то могли да произведемо.
И најважније питање, па јел ми то квалитет живота САМО кроз новац гледамо? Више нема ни једног мерила, више ништа није важно? А што је најгоре тог новца пректично нема. Прва еконоимска криза у Европи, јешћемо сами себе.
Руси су у принципу имали конфликт са свим својим суседима. И сви суседи осим Белоруса их тренутно не воле, а ни кроз историју их скоро нико од суседа није волео.
Погледај исторји било које европске земље. Исто је тако.
Дакле не само Пољаци. Цела твоја теза (не само твоја) о томе да неко манипулише источним Европљанима како би променили табор се заснива на чињеници да су они ИКАДА бирали да буду на страни са Русима. Али то просто није тачно. Ниједан народ источне Европе није никада одабрао да буде са руске стране гвоздене завесе. Били су тамо против своје воље и на силу. То је, као што је већ поменуто, доказано војним ударима на Мађарску и Чехословачку.
Американци су имали савезнике док су Руси имали вазале.
Ако је савезник онај који је економски подвлашћен па је принуђен да ти буде послушан, онда је то, извините на изразу исто што и вазал. Немаш слободну политику. Крај.
Једино ако због красно речивости савезник је западна "цивлизована" верзија вазала који је у "блату".
Опет хоћу да се вратим на почетну тезу форумаша
@Užice који је рекао да Руси само желе да их запад пусти на миру. То просто нема везе са мозгом.
Ми то хоћемо, али нам то недају. А недају, јер ако нас пусте на миру, ми ћемо тражити своје инересе и поделу нечега. То је природно. Зато нас држе на ситно, дробе, како никада не би морали да се са нама деле, као што морају са Русима. И као што ће морати са Кинезима, све су прилике. И то је суштина свих конфликата. А ми смо ту нигде.