Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
View flight 6M3722 from Abu Dhabi to Batajnica on Flightradar24
www.flightradar24.com
Tema nije skroz promašena, od geopolitičke situacije i šireg okruženja zavisi i kakve sukobe očekujemo i kakvo nam naoružanje treba. Što se tiče kineza, ja ću d aponovim da sam skeptičan. Još uvek se nije dokazalo, nije testirano u pravim ratnim dejstvima, i osim afričkih država, Burme, Laos i evo mi, nisu otvorili ni jedno drugo veće tržište. MOžda je jeftino a da li je efikasno ne znamo.A da se vratimo temi, tolike dostave bile iz Kine, a vi tupite. Da predjete na temu sta zene zele i kako da budu zadovoljne? Slicne su teme
Дронови...Pogledajte prilog 187428
Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
View flight 6M3722 from Abu Dhabi to Batajnica on Flightradar24www.flightradar24.com
Dosao je iz Kine do Abu Dabija, pa ka nama. Verovatno HQ17AE ili Wing Long I-D, moje misljenje. Drugi je vec sleteo u Kini, treci sa Bataje polece za Cirih!Дронови...
"Тренутно можемо да произведемо 155мм у 5.000 комада месечно, идеја је да за 6 месеци то буде 10.000." (15.8.2022). Линк за изјаву.Zna li se koliki su naši godišnji kapaciteti?
Ako za 6 meseci Srbija uspe da poveća proizvednju na 10000 komada artiljerijske municije godišnje kalibra 155 to znaci da zemlja sa 7 puta manjom površinom, 10 puta manje stanovnika i 38 puta manji BDP proizvodi samo 3 puta manje oružja od jedne francuske koja je jedan od jačih svetskih proizvodjača municije u svetu.
To znači da procentualno na svoje stanovnistvo, površinu, BDP, Srbija ima daleko veće proizvodne kapacitete od francuske jedna od jačih NATO članica.
Kakve veze imaju Saudi Arabija, Emirati, Izrael, Avganistan sa nama? To šta će se desiti na Bliskom Istoku, Aziji na Balkan nema ama baš nikakvog uticaja. Balkan je, kao i cela Evropa, američka interesna zona i oni ovde odlučuju o svemu. Tako će i biti dokle god postoji NATO pakt i SAD kao njegova vodeća sila. Srbija je zemlja okružena NATO paktom i to se promeniti neće bez obzira na Bliski istok, BRIKS, Afričku uniju itd. itd.
Ja znam da je vama rusofilima to teško da prihvatite ali NATO neće nestati, upravo je postao veći nego ikada u istoriji i biće još veći u narednim godinama.