Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Bilo bi lepo da neki potencijalni kupac u III ili IV fazi napiše iskustvo sa prodajom - kako sada opravdavaju ovakve slike. Nama su objašnjavali da par nezadovoljnih kupaca piše svašta. Ovo su sada činjenice:
1. adekvatne kanalizacije i dalje nema i ne zna se kada će i da li krenuti radovi (u prethodnim postovima objavljeno Rešenje Gradske uprave)
2. senzori za svetla u garaži ne rade
3. vrata u garaži dovedena u stanje da se ne mogu više popravljati a kapaciteti graraže rastu
4. oštećenja po zidovima garaža vidljiva na mnogim mestima
5. krpljenja i garaže i dvorišta vidljiva i loše odrađena

O problemima u stanovima ne vredi pisati jer to ne mogu da prikažu novim kupcima ali zajednički prostor i sistemi ne mogu da izdrže ni dosadašnji broj stanara a planiraju da nas je bar duplo više. Oštećenja i kvarovi su jasno vidljivi na svakom koraku.

Nove komšije ubrzo po useljenju spoznaju realnost koja neminovno vodi u razočarenje... možda su ovakvi propusti bili i prihvatljivi kada je kvadrat bio 1.600 do 1.800 EUR. Koliko je sada?
 
Spolja gladac a unutra jadac.
A cena stanova u VK u svakom trenutku, i pre i sada,
podrazumeva mnogo kvalitetniju gradnju. Da li je bilo 1600, 1800 ili 2000e je dobra cena u datom trenutku i nije opravdanje za lošiji kvalitet gradnje, jer ta cena u datom momentu pokriva i kvalitetnu izgradnju i sasvim dobru zaradu investitoru.
A to što je ovo zemlja Srbija gde je sve dozvoljeno i svi vataju krivine i hoće da ućare gde god mogu, je druga priča.
Koja je granica trpljenja? Treba reagovati - zajednička akcija.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783711#p783711:2gv124ey je napisao(la):
neko_tamo » Sre Okt 14, 2020 7:28 pm[/url]":2gv124ey]
Wizzzi":2gv124ey je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783578#p783578 je napisao(la):
hogar1 » Sre Okt 14, 2020 10:13 am[/url]":2gv124ey]U stanu moze da se menja sve sto se zamisli, tako je barem bilo u drugoj fazi, u mom slucaju uticnice, prekidaci, tus kabine, tus iz plafona, rusenje nekih zidova, klizna vrata, klima u svakoj prostoriji, bez plocica u kuhinji, parket umesto njih itd.......a fakture su stvarno bile razlicite... ko zna koliko je to sada jer je i sam kvadrat skuplji bar za 300 evra nego kad smo mi kupovali, a o prvoj fazi da ne pricam.... i na primer, ako ne zelite neki zid i njihovu tus kabinu, oni to odbiju od cene...ima i toga...znaci sve je moguce, a koliko ce da kosta ko zna:)

Šta ste sve vi menjali? Imate li bar neke cene? Šta mislite koliko može da kosta izmeštanje utičnica i radijatora bar to? Standardan plan stana nema nikakvog smisla bar sto se tiče radijatora...
Ja sam prepravljao iz kade u tuš kabinu, koštalo je skoro 1100€. I oko 300ak € za izmeštanje i dodavanje par utičnica. Kupljen stan u prvoj fazi.

Možete li molim vas da mi pošaljete te račune, nov sam na forumu a izgleda da privatne poruke baguju ili ja ne znam da ih koristim. I samo još jedno pitanje vezano za tus kabinu, da li ste vi imali vašeg arhitektu koji je napravio projekat toga i kako je ispala tolika cena od 1000€? Mislim ja ne zelim onu ugradnju tus kabinu već zidanu ali mislim da je 1000€ previše za to...
 
Ima li neko informaciju u vezi uknjižbe stanova? Nešto je tu ozbiljno zaglavilo... Više od 3 godine od početka useljenja I faze i ni naznake mogućnosti uknjiženja stanova.
 
Uknjižba je zaista posebna priča.
Posebno neverovatna.
I prva i druga faza imaju upotrebne dozvole, a katastar ne knjiži stanove.

Da l je do katastra, da l do notara, da li do investitora, je li kriv Vučić, ili Đilas i Šolak, Papa i Vatikan... Niko ne zna, tek na predmete u RGZu pada prašina i pauci kolo vode

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
:| Auu, pa ovaj projekat deluje kao pakao. To mi je opsti utisak citajuci forum. Nadam se da ce se problemi nekako resiti
 
Nije kompletan pakao ali svakodnevna glavobolja za nešto što nam je prezentovano kao oaza mira. Troškovi stanovanja nam se svakodnevno uvećavaju a evo od prošle godine kada smo konstatovali da nam klupe u parku propadaju jer je deking od koga su bile napravljene namenjen za unutrašnju a ne spoljašnju upotrebu, sad je tek krenula zamena. Od momenta kada je konstatovano do početka zamene trebalo je možda i godinu dana da prođe da dođu majstori. Isto je i sa neadekvatnim i loše postavljnim senzorima u garaži pa je dole uglavnom polu-mrak. I to sa senzorima je konstatovano još prošle godine i do sada se ništa ne dešava. U međuvremenu su stradala i jedna garažna vrata pa je sada dole doslovce "open space". Još nam samo fale oni prošlogodišnji čopori divljih pasa koji devastiraju vozila po garaži jureći mačke. Potrudiću se da postavim slike zidova u garaži. To će biti stalaktiti za koji mesec a jednog dana ćemo imati i stalagmite. Faliće nam samo čovečija ribica za kompletan dojam kvalitetno odrađene garaže. Voda sada prodire i po ulazima što je u prethodnim postovima dokumentovano. Štampani beton u dvorištu i oko zgrade puca sve više i više. Izvođači se nasumično pojave, raskopaju nešto i nakon toga okrpe na način koji je takođe u prethodnim postovima dokumentovan. Zakrpa po dvorištu i oko zgrade koliko hoćete. Kvare se kapije, ulazna vrata u zgrade, reklamacije pljušte svaki dan a investitor ćuti i posle godinu dana pošalje nekoga da nešto odradi po sistemu "evo rešavamo". U međuvremenu garancije ističu a računi za ZAJEDNIČKU struju ponovo rastu nakon lockdown-a. Pa neka neko objasni to da su nam računi bili normalni samo u periodu kada gradilište nije radilo. Razlike su cca. 500 (normalan račun) i 2000+ dinara mesečno kada radi gradilište!!! I nikome nije jasno KAKO?! A nama uši rastu i iz njih dim izlazi. Za to vreme gazda na projekat se divani sa ministarkom uz uzajamne pohvale i zahvalnost po sistemu "ja tebe serdare a ti mene gospodare". Gospođa se ne bi setila da zaštiti svoje graDžane i graDžanke već bi nam rado i Osmanlije dovela da može, na kolac da nas nataknu ako će to da popuni rupe u budžetu i njihovim džepovima. Da rezimiram, SJAJAN projekat, svaka preporuka!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783894#p783894:t2aw0pfq je napisao(la):
Wizzzi » 15 Oct 2020 10:45 am[/url]":t2aw0pfq]
Možete li molim vas da mi pošaljete te račune, nov sam na forumu a izgleda da privatne poruke baguju ili ja ne znam da ih koristim. I samo još jedno pitanje vezano za tus kabinu, da li ste vi imali vašeg arhitektu koji je napravio projekat toga i kako je ispala tolika cena od 1000€? Mislim ja ne zelim onu ugradnju tus kabinu već zidanu ali mislim da je 1000€ previše za to...

iz mog skorasnjeg iskustva renoviranja kupatila covek ti je dao neku realnu procenu koliko to moze da izadje. naravno da cena varira u zavisnosti od elemenata (plocica, baterija, stakla, odvodnih resertki..) koje zelis da ugradis. racunaj da ce ti staklena vrata izaci od 250e pa na gore, odvodne resetke u podu mogu da te izadju i hiljadu dinara za najjeftinije ali mozes da ugradis i one od zida do zida koje u zavisnosti od protoka idu od 100 do 200 evra, treba ti par kvadrata plocica (u slucaju da ih samo stavljas gde je bila kada, ako menjas ceo zid mnogo vise), znaci treba ti keramicar, ako menjas i baterije za vodu tu ti je jos par stotina evra (ne verujem da ces u novi stan da ugradis tus od 20 evra..), treba neko da donese sve to i odnese sut, red je da na kraju platis i vodoinstalatera i eto to bas blizu spomenute cifre..

edit: treba verovatno i neka dodatna hidroizolacija, neki premazi, da se uradi u tome delu gde je bila kada, ne znam kako je to kod novogradnje ali ne verujem da se to radi po difoltu gde nije neophodno
 
Sa moje tacke gledista stan u novogradnji se i kupuje da covek ne bi imao konstantnih problema tog tipa, sa losim odrzavanjem, stalnim kvarovima, prokisnjavanjem, problema sa parkingom i slicno. Ukoliko sa tim ciljem izdvojite poprilicnu svotu (znatno vise nego sto bi kostala starogradnja na slicnoj lokaciji) onda je ovo sto ste opisali stvarno pakao. Budite uporni da se resi sve sto je moguce!
 
Razumem nezadovoljstvo svih komsija. Ali da li je potrebno iznostiti ovako jano na forum koji bilo ko moze da procita bezbedonosne informacije poput otvorenih vrata garaze?! Da li mislite da cete time nesto postici osim ugrozavanja bezbednosti vozila svih komsija.Aposlutno nije bitno da li investitor ili potencijalni kupac citaju ove informacije (ako ih u opste i citaju) treba da znaju za ovaj detalj.Bitno je samo to da se ovakve stvari NE IZNOSE JAVNO! Razmisljate o bezbednosti svih vas kao i vasih vozila. Ne znate ko sve cita forum!

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока
 
Trudimo se ali s druge strane je investitor ili bolje rečeno zid plača. A kako opisati bes i nemoć kada stigne Infostan sa stavkom zajednička struja 1.500 ili 2.000 dinara? Još smo neki "kondoMminijum" pa kad sabereš sve troškove izađe ti na 8.000 jer si faca da tu živiš (troškovi održavanja, upravnika levog smetala i zajednička struja). Ostalo ne računam, samo održavanje, PU i jedna stavka Infostana = 8.000!
Svesno znaju da bi se tužba razvukla a firma im vredi 200 dinara pa iz te "mase" možemo da se jednog dana naplatimo. A kao da su se trudili da svaku stvar nabave po najnižoj ceni i najjeftinijeg majstora da uzmu za ugradnju. Eeeee, ljudima pao plafon u zgradi i oni nas ubeđivali da su ga stanari oštetili unoseći nameštaj!!! Ni rupu ne umeju da okrpe a da to ne bude ruglo, tako rešavaju reklamacije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783993#p783993:v4pfggnn je napisao(la):
kruuki » Čet Okt 15, 2020 4:06 pm[/url]":v4pfggnn]Razumem nezadovoljstvo svih komsija. Ali da li je potrebno iznostiti ovako jano na forum koji bilo ko moze da procita bezbedonosne informacije poput otvorenih vrata garaze?! Da li mislite da cete time nesto postici osim ugrozavanja bezbednosti vozila svih komsija.Aposlutno nije bitno da li investitor ili potencijalni kupac citaju ove informacije (ako ih u opste i citaju) treba da znaju za ovaj detalj.Bitno je samo to da se ovakve stvari NE IZNOSE JAVNO! Razmisljate o bezbednosti svih vas kao i vasih vozila. Ne znate ko sve cita forum!

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока
A voždovački lopovi, narkomani i psi lutalice se informišu isključivo preko foruma? Teško je primetiti onolika vrata da zjape otvorena?
Molim Vas, izvinjavam se svima na ugroženoj bezbednosti.
 
Taj ulaz u garažu je pokriven kamerama, obezbeđenje prati preko kamera ko ulazi i izlazi iz garaže a idu i u obilazak i garaže i zgrada.
Ali to ne znači da pod hitno ne treba rešiti problem sa rolo vratima.
 
Počelo novo raskopavanje. Vrlo uredni i pedantni majstori kao što se vidi na slici. Prosto poželite da prijavite reklamaciju u stanu pa dobijete ovako nešto.
 

Prilozi

  • IMG-de39a2b7f87a93940b10fc99e5d19530-V.jpg
    IMG-de39a2b7f87a93940b10fc99e5d19530-V.jpg
    534,9 KB · Pregleda: 2.898
Čoveče...listajući sve teme izgleda da ste se vi baš usrećili sa ovim izvođačem i investorom...ja ne znam kako će on uspeti da proda ostale lamele...pa dovoljno da ukucas u google VK u 5min vidis sve...

Jel može neko da izdvoji neke pozitivne strane?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ne razumem čemu ovolike frustracije. Ima tu problema sigurno, ali su svi na izgled lako rešivi. Ako ste plaćali po 1600-1800 ne znaži sigurno da ste mogli očekivati lux gradnju na nivou Dorćola ili okoline Hrama gde je kvadrat 4000. Vidim najviše vam smetaju cene održavanja, a o tome ste se morali informisati pre kupovine nekretnine. Zbog čega vam računi za struju dolaze veći za 500 DIN od planiranih i da li je to zbog gradilišta ili ne proverite sa EPS-om. Neka pošalju kontrolu, ali po meni je nemoguće da se to dešava ako imate posebna brojila. Počnite se navikavati na život u kompleksima gde stanari imaju i neke kasnije obaveze i gde se ne završava sve kupovinom stana. Do sada je bilo pravilo da kupite stan i ponašate se kao da zgrada ne pripada vama, pa sada kada treba nešto platiti nastaju frustracije i pljuvačina po investitorima. Ko vam je predsednik skupštine stanara? Što ne rešava to sa vratima i ostale probleme, a onda traži nadoknadu od investitora ako je zgrada još pod garancijom? Najlakše je sedati, kukati i pljuvati po forumima.
 
Kakav stav....da covek posumnja da je investitor licno. Ljudima su garaze potopljene posle svake kise, o kakvom se tu kvalitetu gradnje radi? Koliko treba platiti kvadrat za suvu garazu? 3k na vozdovcu?
 
Bolens":25certnz je napisao(la):
Ne razumem čemu ovolike frustracije. Ima tu problema sigurno, ali su svi na izgled lako rešivi. Ako ste plaćali po 1600-1800 ne znaži sigurno da ste mogli očekivati lux gradnju na nivou Dorćola ili okoline Hrama gde je kvadrat 4000. Vidim najviše vam smetaju cene održavanja, a o tome ste se morali informisati pre kupovine nekretnine. Zbog čega vam računi za struju dolaze veći za 500 DIN od planiranih i da li je to zbog gradilišta ili ne proverite sa EPS-om. Neka pošalju kontrolu, ali po meni je nemoguće da se to dešava ako imate posebna brojila. Počnite se navikavati na život u kompleksima gde stanari imaju i neke kasnije obaveze i gde se ne završava sve kupovinom stana. Do sada je bilo pravilo da kupite stan i ponašate se kao da zgrada ne pripada vama, pa sada kada treba nešto platiti nastaju frustracije i pljuvačina po investitorima. Ko vam je predsednik skupštine stanara? Što ne rešava to sa vratima i ostale probleme, a onda traži nadoknadu od investitora ako je zgrada još pod garancijom? Najlakše je sedati, kukati i pljuvati po forumima.
Ako su problemi lako resivi, zasto se onda ne resavaju vec godinu i po dana? Prilikom svake kise (pa cak i manje kise, curi voda u garazi). Ako kazes da je to tako lako resivo, skokni do investitora pa mu predlozi resenje tog "bezazlenog problema". Vrata na garazi su bila vise pokvarena nego ispravna. Ako je to lako resiv problem, sto ga onda ne rese?
Senzori za svetlo u garazi ne rade vec godinu dana. Ako je lako resiv problem, zasto ga onda ne rese?
Cenu kvadrata ne diktira samo kvalitet gradnje vec i LOKACIJA. Slozices se da ako imamo identican kvalitet gradnje da cena u centru Beograda i centru Borce grede, nece i ne moze da bude ista.
Frustracije su zato sto ljudi zele samo ono sto im je OBECANO, nista vise od toga.
Jedna od stvari koja im je obecana bila je cena odrzavanja. Subvencije su trebale da traju sve dok postoji gradiliste, ali po ko zna koji put.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Voždove kapije nikada nisu imale povoljnu cenu kvadrata. Naprotiv. Bile su skuplje ili u egalu sa na primer Kapijama Vračara i sličnim gradskim lokacijama. Beograd na vodi se mogao kupiti od 2.300 kada su Voždove kapije prodavane za 1.950. Znači razlika od samo 350 evra po kvadratu...
 
Niko se ne žali bez razloga. Ne očekuje se lux gradnja. Govori se o propustima koji su nedopustivi.
Koje je opravdanje da voda curi u podzemne garaže, da u novoj zgradi padne plafon, da se zgrade priključe na neadekvatnu kanalizacionu mrežu...
Cena kvadrata?! Pa to su osnovne stvari, da ne prokišnjava, da vam plafon ne padne na glavu, da se kanalizacija ne izliva...
VK- tema vrlo široka za razmatranje i diskusiju, evo već 90 strana.
 
Zašto da se ne očekuje lux gradnja? Za te cene kvadrata morala se dobiti gradnja ugovorenog lux kvaliteta. Problem je što se nije dobilo obećano i ugovoreno, već nešto što curi i škripi na sve strane
 
Da ne bude da se samo sedi i pljuje na forumu, ja sam licno kao stanar vec angazaovao advokatsku kancelariju koja je utvrdila da ima pregrst osnova za tuzbu prema investitoru i izvodjacu radova u kompletu i da ne mogu da prebacuju odgovornost jedni na druge i slicno, a sledeci korak je skupljanje saglasnosti stanara celog kompleksa od vrata do vrata kako bi se dobilo na tezini. Ko nece da ucestvuje, ne mora, sve je stvar licnog izbora. Krajnji rezutat je ili da se donese resenje o saniranju svih problema, ili novcana naknada svim stanarima ili blokiranje dalje gradnje u kompleksu ukoliko se proces razvuce na vise godina. Pa sad, videcemo sta ce da bude....
 
Kako sinkrenuo post ocekivao sam da kažeš da ne bude da se samo sedi i pljuje evo barem mi je pogled iz stana odličan, raspored funkcionalan etc...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vrh