30eur mesečno za održavanje? U stepi CD Gile naplaćuje oko 700din po stanu sa garažom.
Dobro, možda su ovde uključene i razne druge usluge koje idu uz "kondominijum" i koje su opravdane. Ali opet mislim da je mnogo, kao račun za full kablovsku sa netom.
Podržavam ideju da ovaj blok bude zatvoren samo za stanare, ako se već plaća kvadrat toliko treba da bude zatvoreno. O ceni kvadrata ne bih da pričam, manje vise sve novogradnje boljeg kvaliteta su u BG sada otprilike toliko.
Dalje, želeo bih da se osvrnem na lokaciju, pošto je bilo dosta reči o tome. Na Voždovcu živim dugo (stara gradnja naselje Br. Jerković), i mislim da ljudi koji dolaze treba da prikupe što više informacija. Ovo je pretežno siromašna opština, što se vidi manje više na svakom koraku. Sup je u istom stanju kao pre 50 godina (to kaže moj otac), ambulante isto. Pogledajte samo artikle u lokalnim prodavnicama, npr Maxi u poređenju sa NBG.
U opštini su u nekom momentu uveli brojeve, ali kad god odem to ne funkcioniše. Pa da li je to toliki problem, kako sve to radi na drugim opštinama?
Vodovodna mreža je u prilično lošem stanju, kod mene u ulici voda nestaje najmanje 2 puta godišnje, tako da zbog pucanja cevi nemamo vodu po 20-40 sati. Lepo balon u ruke pa na cisternu
U priči sa poslovođama čujem da je manje više slično na celoj opštini, stare cevi i oni to samo krpe jer ne mogu ništa drugo.
Zatim, ukoliko imate (ili planirate) decu, ovo svakako nije pogodna lokacija za odrastanje. Uski trotoari puni automobila, veoma malo dečijih igrališta i nedostatak biciklističkih staza.. sve veliki problemi. Pričam sve iz ličnog iskustva, od kako smo dobili decu život je postao mnogo teži. OK, unutar ovog kompleksa će biti parkić što već rešava problem dok su deca mala.
Vrtić nismo dobili i nakon 2 godine čekanja, iako smo tada bili oboje zaposleni. Na kraju su nam ponudili neki renovirani prostor koji se delio sa penzosima, bez dvorišta, užas. Pritom da sam sa više strana čuo da samo članovi vladajuće partije dobijaju mesto.
Smatram da je nepošteno da ja kao starosedeoc (rođen tu) ne mogu da dobijem vrtić u blizini, a u Stepi su recimo dobili novodošli sugrađani a meni ni tamo nisu dali mesto. Na kraju smo primljeni na opštini Savski Venac, vrtić je super i potpuno je uprava drugačija. Ali decu moramo voziti kolima, što naravno dodatno komplikuje život.
Evo teme vezane za vrtiće
http://stepa.rs/forum/index.php?/topic/ ... ovac-haos/
Vezano za problematiku saobraćaja, to je neminovno u jutarnjem špicu ako se ide npr na NBG. Ko ne voli da se gužva ili da sedi u autu, treba da razmišlja da živi bliže poslu. Tako je kako je.
Toliko, pozdrav za sve komšije sa Voždovca.