Игоре,хвала на посту али ја нисам добио одговор на питање који је то простор око умп-а феноменалан за привредну зону?
А после вашег писања морам и да питам где је тај нови булевар патријарха Павла и у склопу чега и са којим средствима је он планиран (или изведен пошто пишете као да је већ ту) ?
ПС: Раковичка индустријска зона је мртва као и индустрија генерално у овом граду. Ти врло добро знаш где могу нићи нове фабрике и да је једина могућа сламка спаса за ту раковичку долину некаква сабурбанизација (на основама железничког транспорта тј БГ:воза) или у најбољем случају рестаурација једног или два занимљива објекта у тој зони који би нашли неку јавну намену.Но тако нешто немамо ни у далекосежном плану:
Ево га и исечак из цењеног ГУП-а 2013 који је управо прошао последњу препреку за усвајање
Светло зелено - зелене површине
Розикасто - Јавне службе
Љубичасто - привредне површине
Оно мало црвеног десно од пруге - комерцијална зона
Из приложеног се види да ће нешто од те пропале привредне зоне остати но исто тако се и види да основна инфраструктура,пре свега железничка, која је опслужује ту,поодавно пропали индустријску зону одавно постоји и да фртаљ умп-а има утицај на исту колико и ја на стање економије у Бурундију.
То ме подсети,Стф је пре само месец дана писао о урбанизацији те зоне а сада прича о феноменалној привредној зони.