Па има около и доста стамбених блокова. Ово је ваљда надвожњак код ГСП, у блоку 66, не у блоку 42, исправите ме ако грешим.Ja mislio Došljak se zаjеbаvа, kad ono mrtav ozbiljan
Daj čoveče mućni malo, vulkanizeri i perionice odmah pored glavne autobuske i druge po važnosti železničke stanice?
Je l' ti to sve zajedno zaista nikakve crvene lampice ne upali?
Slažem se ja s tobom i da ne treba manito natrpavati neki sadržaj na svaki kvadrat i sa time da radionice često ružno izgledaju.A kako bi bilo da ispod nadvožnjaka ne bude NIŠTA? Jednostavno - nadvožnjak i to je to.
Ja se iskreno ježim od tog iskorišćenja prostora baš po svaku cenu, a koje je tako svojstveno nama ovde. Zastakljene terase, kiosci nasred trotoara, svakojake radionice i udžerice učačkane gde im mesto nije... Eto na to me podseća. Bukvalno gde ste u civilizovanom svetu vas dvojica videli tako nešto?
Jednostavno brate RUŽNO JE. Svako normalan ružne delove svog grada sakriva ili umiva, ne postavlja ih tamo gde će ti biti prvo što vidiš kad dođeš u grad. Ne sporim potrebu za postojanjem vulkanizera i mehaničara, ali mesto im je na periferiji.
To će malo teže da funkcioniše u gradu koji ima 1.8 miliona ljudi a 700.000 vozila u opticaju svaki dan.Ne sporim potrebu za postojanjem vulkanizera i mehaničara, ali mesto im je na periferiji.
To će malo teže da funkcioniše u gradu koji ima 1.8 miliona ljudi a 700.000 vozila u opticaju svaki dan.
To niko ne vidi, čak ni vozači automobila jer sede niže nego kamera na Guglovom automobilu. To vide samo vozači kamiona i autobusa.Evo kako s leđa izgledaju serviseri na Autokomandi:
Хајде прво да утврдимо који је ово тачно део? 1, 2 или 3?
Pa mojne mi sad ove lažne dileme - kao da su zapišan nađubren prostor s jedne strane, i favela s druge, jedine moguće opcije.Alternativa tome sa slike je da taj prostor izgleda ovako. Samo što se u jednom slučaju zapravo radi i privređuje nešto ispod tog nadvožnjaka, dok se u drugom ne radi ništa, a pride je em nehumaniji, em manje bezbedan, jer ima manje ljudi i prometa nego kad su tu radionice.
Koje lažne dileme? To ti je Autokomanda, isti prostor koji si ti naveo, samo ispod drugog podvožnjaka.
Samo što taj prazan pusti prostor ne privređuje i ne doprinosi ničemu.
Od praznog prostora je gori trajno uništen prazan prostor, to bi makar morali da znaju stanovnici grada kojim su nekad harali radikali i SPO, a danas samo radikali. Bolje neka je prazno i neka ga zapišavaju Cigani, to je makar rešivo kada se za to steknu uslovi.Није нужно да радионице буду аљкаве. Ок, може да буде и аутосалон, они су мање масни.
Празан простор испод надвожњака је најгори.
Ne računajući ozloglašene i omražene radionice, ostaje još samo parking kao opcija.Ja sam stava da za taj prostor sigurno postoji i mnogo bolje rešenje od Ciganijade ili favele.
Može i u Šimanovcima. Samo nemoj posle da se čudite što je grad u saobraćajno-urbanističkom rasulu.P.S. Slozicemo se bolje od centriranja trapa. Trap moze da se centrira i u Surcinu.
To ne opravdava novo us***** prostora. Tvoj komentar me podseća na "imamo i veće probleme pa ih nismo rešili"Па оно, као да нема и горе узурпираног вреднијег простора.