tzoran":1la7e92o je napisao(la):
A da stave biciklisticku stazu umesto pruge ? Metro tu néce skoro pa da ne stoju prazna
A izgleda da ni tramvaj nece skoro. Otkad smo culi da su preusmerili pare za postavljanje sina, i meni se mota po glavi kako bi se ovo moglo bar privremeno koristiti. Biciklisticka staza bi bila divna. Prakticna nevolja je sto bi to bilo oko 1,5 km dovoljno sirokog puta, slobodnog od automobila, od kojih je citav kilometar savrseno ravan. Svi motorciklisti Beograda ima da se unerede od srece. Mozemo ocekivati takmicenja ko ce najbrze proci kroz "Trijumfalnu Kapiju", ko ce najduze voziti na zadnjem tocku, i mnoge slicne zabave. Gomila njih ima da zavrsi u kablovima, a to bi pri tim brzinama moglo biti nezgodno za most. Sem toga treba praviti put, pa ga posle skidati.
Ali tema je ustvari fascinantna. Pravi trenutak za kreativne ideje. Bili bismo ekskluzivni jer niko na svetu nije toliko lud da pravi most od 160 milona evra da bi ga posle jednim delom koristio kao poljanu za mali fudbal. Svejedno, jos je mnogo gore ako samo tako stoji. Zbog toga, evo par ne narocito normalnih ideja, ali sad sta je tu je
- Atletska staza. Divno za organizovanje trka. Nasuti malo sitnijeg tucanika ili po ovom krupnom prevuci neku deblju gumenu traku, i eto dugackog stadiona. Posmatraci mogu sa strane u prostoru za kablove. Troskovi nikakvi, a publicitet zagarantovan. Iznad reke i na toj visini uvek struji vazduh, pa imamo i trendi eko komponentu uz dobar pogled za publiku.
- Staza za dzoging, sa povremenim drvenim spravama za vezbanje. Ili sa preprekama i raznim zadacima, neka vrsta sportskog viseboja.
- Ovo mi se dopada: Trening, a kasnije i trke po krupnom tucaniku. Nista ne treba modifikovati i placati, moze se organizovati sutra. Svi mi koji zivimo na asvaltu smo hendikepirani, sa drasticno nerazvijenim misicima oko skocnog zgloba, posto posle svakog koraka stopalo uvek staje samo na ravnu povrsinu. To sam na bolan nacin shvatio kad sam prvi put proveo citav dan u pentranju po planini.
- Redovna takmicenja nadvlacenja duuugackog konopca izmedju Starog i Novog Beograda?
- Nekoliko Japanskih kamenih basti. Mesto za meditaciju? Medjunarodni kamp? Legnes u vrecu na ledja i gledas u nebo, fiksiras kablove kao "Stairway to Heaven", dok te "most-je-svet" polako njise. U izvesnim krugovima ovo bi sa odusevljenjem bilo prihvaceno.
- Prostor za umetnicke izlozbe. Galerija pod vedrim nebom. Skulpture.
- Ova je dobra: ovi sto koriste sprej za farbanje grada, da naprave par autorskih mozaika od ofarbanih tucanika. Sta god zele. Moze i u "3D". Nikakvi troskovi za grad. Materijal vec prisutan i neunistiv.
- Najveci svetski disko klub iznad vode. Lajt sou vec gotov. Ekskluziva. Bili bi hit i na YouTube i kod ekipe koja ide na "Exit". Nocu na most, danju na kupanje na Adu. Gotovo naselje ispod mosta. Lift, suma, dva jezera i reka. Apsolutno ne moze da omane. Jedino da ne skacu svi u istom ritmu, ali to se da srediti sa vise razlicitih izvora muzike. Mozda se mogu ugurati i cak pravi mali stejdzevi, ako mogu da idu na sprat, a da prolaz bude ispod njih? Kablovi ludi za lasersko osvetljenje. Posto se tim uglom posmatranja u daljini vizueleno spajaju, imamo dovoljan broj delova jednog ogromnog, resetkastog projekcionog platna. Lako naplacivanje ulaznica.
- Nastaviti po zelji ...