stf":2wt7zcjc je napisao(la):
Moj rođeni brat se bavi filmskom montažom i ako njemu neću da verujem, kome ću.
Pa pazi, meni je NASA sa svojim hiljadama naucnika, inzenjera i tehnicara i dalje daleko kredibilniji izvor od tvog brata koji se bavi filmskom montazom. je*******iga, izvini. 99,99% ljudi koji se bavi aeronautikom, astronomijom, i povezanim poljima reci ce ti da su teorije o laziranju sletanja na Mesec budalastine. 99,999% ljudi koji rade ili su radili u bilo kom svemirskom programu u bilo kojoj zemlji sveta (ukljucujuci i rivalski ex-SSSR) ce ti reci isto. Znaci desetine hiljada strucnih ljudi na ovoj planeti su zestoko obmanjeni, ili ucestvuju u zaveri, i niko do sada nije progovorio, zestoka se disciplina odrzava, ali zato ih je provalio tvoj brat, filmski montazer iz Srbije, i da jos onih eventualno par stotina ljudi na svetu koji su izmislili teorije zavere o ovom dogadjaju.
On je rekao da snimak ima popriličan broj nelogičnosti i da ga je bilo gotovo nemoguće snimiti u uslovima koji su na Mesecu bili.
Da li je tvoj brat ikada snimao istom tom opremom kojom je snimano na Mesecu? (verujem da nije)
Da li je on ikada bio na Mesecu? (to sigurno nije)
Da li je on dipl. ing. astronautike, dipl. astrofizicar, dipl. astronom, ili bilo sta drugo sto ga kvalifikuje da njegove ocene o tome kakvi su bili uslovi na Mesecu (dakle ne govorim o filmskoj montazi, nego uslovima na Mesecu) prihvatimo kao autoritavne, naucno potkovane, i konacne?
Pazi, sad ispada da ja napadam tvog brata, ali nije tako, nemam ja nista protiv njega (ni ne znam coveka), samo pokusavam da vidim koje su njegove kvalifikacije i zasto bi njegova rec bila jaca od hiljade fizicara, inzenjera, tehnicara pa i filmskih montazera koji tvrde drugacije.
Mozda njemu zaista i neke stvari izgledaju neobicno i nemoguce. Fazon je u tome (kao sto je relja vec napisao) da snimati na Zemlji i snimati u vakumu svemira na Mesecu, gde nema atmosfere, gde je slabija gravitacija, jednostavno nije isto niti moze da bude. I moze da se desi da oku montazera naviknutom na Zemlju mnoge stvari izgledaju nelogicno ili neprirodno. Takodje, imajmo u vidu da su to bile 60ete, da se jednom tehnologijom snimalo na Mesecu i slalo nazad i onda momentalno je radjena konverzija na format nizeg kvaliteta kako bi se to pustalo na tadasnjoj televiziji, a konverzija naravno nije bila savrsena, itd.
Poenta je da misljenje o snimku ne moze biti jedini argument. Svasta na snimku moze da izgleda drugacije od stvarnosti i da se cini nelogicno (koliko nas je napravilo fotografiju koja zbog ovih ili onih prirodnih efekata uopste ne lici na ono sto je slikano - mada to sa snimcima sa Meseca nije slucaj, ali navodim kao primer). Snimci sa samih misija nisu jedini dokaz da je sletanja na Mesec bilo.
Meni ni iz dzepa ni u dzep. Realno me boli uvo da li je to lažirano ili ne. Ja samo postavljam pitanja, a vi ste ti koji se ponašate kao katolička crkva u srednjem veku...
Naprotiv, ti ne postavljas pitanja nego guslas svoju pricu, a linkove koji smo ti postavili cini mi se nisi ni procitao.
Drakche":2wt7zcjc je napisao(la):
Ako je sletanje bilo lazno, to ce morati da se sazna pre ili kasnije. Cudo da se rusi nisu vec odvazili da oficijalno demantuju, ili koja druga vlada, ozbiljni naucnici, vec se sve provlaci krajnje tabloidno.
Pa nije se niko od ostalih vlada oglasio jer su te price o laziranju izmisljotine. Naprotiv, druge vlade potvrdjuju - evo nedavno je jedna japanska sonda snimala povrsinu meseca, i snimci su isti kao oni iz Apolo misija (uhvatili su iste lokacije, pejsaze).