Vladivoje":1glsil0n je napisao(la):
A ako su temperature iznad telesne šok, logično je onda i da su temperature ispod isto takav šok.
Objasni ti to gospodi snegoljubavnicima. :mrgreen: :lool:
Tvoja ironicnost i sarkazam nisu na mestu, no dobro, takav si, "taki ti nastup"
Inače homosapiens je "toplokrvani sisar" koji proizvodi toplotu. Pošto je evolucijom ostao bez krzna, smislio je 'ogrtac' da bi svoje telo zaštitio od prekomernog oslobađanja toplote tokom zimskih hladnih dana.
A takodje, otkrio je vatru.
Za razliku od zime kada ima više izbora kako može da se zaštiti od hladnoće, po vrućinama mu je jedini mehanizam širenje krvnih sudova i isparavanje (znojenje), kao i u novije vreme klimatizacija prostora u kojima boravi.
No problem ostaje prisutan kada mora (a mora) da napusti takve prostore.
Inače, Meni je svako godišnje doba lepo na svoj način i trudim se da uživam u tome.
11030":1glsil0n je napisao(la):
Relja, uopšte se ne podsmevam već govorim o preobimnoj kuknjavi. Zamisli pao sneg u sred zime? Strašno! Zamisli mora da se izlopata oko kuće (ovi što žive u zgradi sa centralnim najviše i kukaju a realno jedino što imaju je da metlicom otresu sneg sa auta). Meni je leto 10x gore što se tiče ''poslova'' oko kuće, imamo vikendicu i dok pokosimo sve to i ošišamo ogradu itd precrknem x10, a opet zamisli ne kukam ko neka baba, to mi dođe i lepa rekreacija.
Silazim i sa brda i iz šume :roll: zamisli krećem se i u tom špicu koji je inače očigledno 0-24 u bg jer neke babe mrzi da idu i 10 m peške pa sve mora kolima, po mogućstvu samo jedna osoba u autu. Za zastoj se žalite ovima što neće da daju par hiljada za zimske gume a ne snegu. U Bg i kiša kad padne 3 kapi kreće kolaps jer se voze neuslovni krševi.
Upravo tako.
Ljudi 'hejtuju' sneg i zimu kao godisnje doba, zbog nesposobnih i neefikasnih gradskih službi.
Sutra, kad dodje leto a cistoća ne isprazni kontejnere pa se gradom bude sirio smrad i zaraza (kao sto se to desilo u Italiji) , kriviće leto i toplotu, a ne opet nesposobne a odgovorne za gradsku higijenu.
Inače, shvatam da ciscenje snega iziskuje odredjen napor i vreme, no to ako se covek organizuje nije nista značajno.
Da ponovim.
Meni je svako godišnje doba lepo na svoj način.
I da, živim u kući, sa dvorištem, dva prolaza i 15m trotoara. Porodičan čovek sa suprugom, dvoje dece i dvoje staraca o kojima brinem, dakle nisam ni ja bas "dokon" kako neki insinuirase.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk