stf":1cp8t8kv je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=598384#p598384 je napisao(la):
laki72 » 28 Јан 2019 04:44 pm[/url]":1cp8t8kv]
stf":1cp8t8kv je napisao(la):
Само се присетите како изгледа саобраћај у Београду после сваке јаче летње кише ... пре него што претерате са сваљивањем кривице ... колико јавним службама фали људства, добро смо прошли.
Izvini Što, ali to nije nikakvo opravdanje.
Niti smo mi uveli zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, niti mi odlučujemo o interventnom zapošljavanju po odluci Vlade Srbije, koja se gotovo svakodnevno dešavaju. Odgovornost jeste isključivo na nadležnim gradskim službama koja su dopustila da nema dovoljno radnika, vozila i sredstava!
Pa nije valjda naša?
U stvari, u pravu si. Jeste naša je, jer ne pomislimo pre nego zaokružimo listu sa nesposobnim i neostvarenim kadrovima, kojima je jedino radno mesto u životu bilo vezano za politiku.
Не схваташ суштину, што је и логично када се разумишља са политички дефинисаним предубеђењем. Државна служба није што је некада била, то што се о њој мисли, то је мит. Из државне службе људи једнако беже у иностранство као и из приватног сектора. Из истих разлога - бедна плата. Оперативнци на терену јавним службама не фале јер је на снази "забрана запошљавања", већ нико неће за те паре да ради. У иностранство не беже само канцеларијски радници јер су у топлом и баш их брига. Одседе радно време. Оперативци се лети кувају, зими смрзавају, прековремено се углавном не плаћа, и наравно да ће пре да оду преко за вишеструко веће плате. БГ пут има довољно камиона и механизације - коју нема ко да опслужује. Зато су ангажовани приватници. Да попуне рупе.
А осврнуо бих се и на кривицу грађана приликом заокруживања листића ... неостварени кадрови којима је радно место било само политика? Ма немој. А шта ти очекујеш? Људи са интегритетом и знањем неће да се бакћу ни са политиком ни са државном службом из два разлога: 1.бедна плата о којој сам већ писао; 2. блаћење којима би их друштво частило, као што мене на овом форуму редовно чашћава.
Како било ко очекује да се поред ове две ставке ико са интегритетом уопште прихвати посла? Мислиш ли да ће после СНС-а доћи неки способнији на позиције? Наравно да неће. Биће све горе и горе како време буде протицало. Из горе поменута два разлога.
Žao mi je što nisam ranije imao priliku da ti odgovorim, ali obaveze...
Elem, ne mogu da verujem šta čitam?
Na osnovu čega si ti to doneo zaključak da ja razmišljam sa "politički definisanim predubedjenjem"???
Prvo što se (ne)sposobnost vidi i ja nju apostrofiram, nе spominjući ni u jednom trenutku ni jednu stranku, niti njene kadrove.
Drugo!
Meni apsolutno ne možeš da "prilepiš"
POLITICKI DEFINISANO PREDUBEDJENJE!
Jer, sada već davne 2012. godine kada je pola foruma ( kao i pola javnosti) jadikovalo kako smo se vratili u 90-te, ja nisam bio medju njima!
Naprotiv, bio sam medju onima koji su smatrali da SVAKOME treba dati šansu, da se ljudi, kao i stranke, kao i nacije vremenom menjaju, sazrevaju, uviđaju svoje greške, postaju pametniji.
Kada je počela hajka na tebe lično, nisam bio medju onima koji su učestvovali u tome.
Naprotiv. Čak mi se ideja "menjam sistem iznutra" učinila interesantnom i možda i mogućom.
Inače, sve to je lako proverljive, jer forum hvala "pamti" i ono što mi zaboravimo.
Dakle, nemoj meni STF da prodajes te jeftine fore.
Ko god kritikuje, taj je politički ostrašćen??
Pa kritikujem haos u gradu koji je ove zime evidentan za vreme svake snežne padavine. Nije to nešto imaginarno čoveče.
I pusti priču o celavim gumama i nesavesnim sugrađanima.
Ona stoji, ali to je nešto što nije od juče.
Pa i ranije su Beograđani bili "razmaženi" pa nisu kupovali zimske gume, i ranije su ljudi vozili krševe, i ranije nisu svi polagali na testu severnog jelena, i ranije je gradski prevoznik kuburio sa gumama!
I stanje nikad gore, a ja ako uputim kritiku nesposobnoj gradskoj vlasti, dobijem od tebe odgovor da ja ne vidim pravo?
I pusti priču da nije bitna zabrana zapošljavanja!
Jeste, bitna je, jer će vlada odobriti zapošljavanje samo za "nečiju ćerku, sina, devojku" , a takvi sigurno neće biti operativa. I UPRAVO ZATO smo i došli u situaciju da imamo tolike lezilebovice u javnim preduzećima, al nemamo "operativce". I ne trebaš ti meni da govoriš kolike su plate i kakvi uslovi rada u javnom sektoru. Ja znam, to pričaj istoj onoj masi koju je vladajuća garnitura godinama "filovala" propagandom, da su svim nepismenim "srbendama" trn u oko bili samo radnici javnog sektora!
Hajd da preraspodelimo lovu STF ?
Ima love da se prime "uhlebi" (dobar izraz od zapadnih komšija), ali nema love da se poveća plata lekarima, sestrama, profesorima, vozačima (...) ?
Pa čija je to odgovornost STF?
Ne pitam te za stranku, ni za ime i prezime.
Ali valjda je jasno da je odgovornost na onima koji donose odluke koje su dovele do toga!
I DA...
"Ljudi koji se ceo život bave samo politikom"...
Mnogo te to zabolelo?
Jel zato što je to slučaj "Mesije" i njegove glavne 'supozitorije'?
Jer nesto mi se čini da takvih primera nema previše, al oni su bas izražen primer.
E pa ja i dalje tvrdim da ti nisi u pravu.
U ovoj nesrećnoj zemlji, vise ili manje uspešno su se u kraćem ili dužem periodu politikom bavili ljudi ostvareni u svojim profesijama. Vrhunski bankari, psiholozi, književnici, privrednici!
A satrapi poput najveće supozitorije 21 veka su bili skrajnuti.
Kada su takvi isplivali na površinu, ova nacija je potonula.
I, da se konačno vratimo na temu čišćenja, a ti budi ljubazan pa mi pojasni, jer ja kako kažeš, ne vidim dobro.
Dal je sa 10cm snežnih padavina u petak u 18h grad bio u kolapsu???
Da dodam i još neka pitanja:
1. Dal je grad ove zime pri svakom snegu loše čišćen?
2. Dal je bacano izuzetno malo soli jer je nema?
3. Dal je bacana rizla i koliko?
4. Dal su stajališta i više od dva dana nakon prestanka padavina neočišćena?
5. Dal su i dalje neociscene sporedne ulice po gradu, uključujući i prilaze nekim bolnicama?
Ili sam ja to sve umislio jer sam sa politički preddefinisanim stavovima?
Pa ko je i ko može biti kriv i odgovoran? Valjda onaj ko vlada? Nije valjda kriva opozicija pobogu...
Ne sad, ne juče, ne sutra, već uvek!
P.S.
Isterajte lezilebovice koji su zaposleni da lađe ja_a i troše novac koji su trebali dobiti oni koji dezuraju u zimskoj službi.
Dajte im lopate, pa nek očiste makar po metar kvadratni, da znamo zašto ih plaćamo...
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk