mradulovic
Higher intermediate
Naravno da moze da ostane i ostace jer je je ovo predizborna laz za koju nema para. Samo sam predlozio nesto sto mi se chinilo kao bolje resenje od ponudjenog, ako vec hoce "nesto" da rade.
mradulovic":3ra0lxhh je napisao(la):Naravno da moze da ostane i ostace jer je je ovo predizborna laz za koju nema para. Samo sam predlozio nesto sto mi se chinilo kao bolje resenje od ponudjenog, ako vec hoce "nesto" da rade.
Поента је да никоме не треба допустити да пусти корење, јер га после скинути нећеш а постаће све бахатији и бахатији.mekbejn":yfcja7u1 je napisao(la):OFF:
@Želja
Svaka tebi čast, ali ja za ovu našu opoziciju ne bih glasao sve i da je sa druge strane sam đavo. Jbg, mislim da još nismo došli u situaciju da masovnog glasamo protiv nekoga, samo da ode s vlasti, da bi došao bilo ko.
Felix55":23qtabeq je napisao(la):Vanredna intervencija je rađena uoči i nakon dolaska prvog CAF tramvaja... Hteli su da ga testiraju na tom usponu ka Kalemegdanu, ali se ispostavilo da neke krivine nisu pogodne za njega
stf":f3abj0nl je napisao(la):Ако већ треба тај принцип на Славији и у Београдској, онда треба да важи за аутомобиле, а трамваји + пешаци на површини.
sizif":31ul1lo5 je napisao(la):sizifov post. Skratio sam ga ovako, iako odgovaram na njega u celosti, da ne stvaram zid teksta koji ce samo da odvrati ljude.
Опет мешаш градске и републичке пројекте.JohnyBgood":10uhycob je napisao(la):Lepo bi bilo, ali meni je iskreno blam na sta nam lici i Trg Repuglike uz jos zatvoren Narodni Muzej. I Autobuska stanica na koju stize veliki deo tih sada stranih a nekada domacih turista. I prelepi muzej Savremene umetnosti na prelepom uscu isto godinama zvrji zatvoren. Sve je dakle stvar prioriteta, sta grad dobija i za koje pare?.
Homer Jay":2ii2jqb2 je napisao(la):@Džoni
Status ovog tunela i platoa i svih tih projekata koje si ti pomenuo je manje-više isti. I za Narodni muzej smo videli rendere i čuvenu najavu da će radovi početi "sledeće godine", čak je dobio i dekorativnu skelicu na prednjoj fasadi kako bi raja, eto, imala utisak da se tamo zaista i nešto radi.
Muzej savremene umetnosti čami polurekonstruisan i nema nikakve najave nastanka radova, ali to nije sprečilo Grad Beograd da u projekta "Beograd 2020" najavi otvaranje MSU za 2012. retrospektivnom izložbom Marine Abramovič, o kojoj Marina Abramaovič, niti zaposleni u Muzeju, nemaju pojma ništa.
Đilas isto tako pre neko veče reče "preselićemo Autobusku stanicu na NBG". Naravno, bez preciziranja kada, kako, od kojih para itd.
Ono što pokušavam da ti kažem jeste da su svi ti projekti u proteklom periodu imali isti status, medijsku pažnju, sličice, rendere, najave, kao i sad ovaj tunel. i onda prođe nekoliko meseci i više niko to ne pominje. Voleo bih da grešim, ali nekako mi se čini da će i ovog puta biti isti slučaj.
@Stf
U pravu si za to mešanje gradskih i republičkih projekata, ali sve mi se više nekako čini da niko i nema stvarnu želju da razmrsi taj gordijev čvor nadležnosti. Da sam gradski sekretar za kulturu, spavao bih ispred vrata Predraga Markovića zbog Narodnog muzeja. To je nacionalna kulturna institucija od prvorazrednog značaja i nalazi se u centru centra Beograda, ne može gradska vlast prema tome da se odnosi u fazonu: "Pitajte Ministarstvo kulture".
Па можда и леже, као што предлажеш.Homer Jay":1rbrjqnn je napisao(la):@Stf
U pravu si za to mešanje gradskih i republičkih projekata, ali sve mi se više nekako čini da niko i nema stvarnu želju da razmrsi taj gordijev čvor nadležnosti. Da sam gradski sekretar za kulturu, spavao bih ispred vrata Predraga Markovića zbog Narodnog muzeja. To je nacionalna kulturna institucija od prvorazrednog značaja i nalazi se u centru centra Beograda, ne može gradska vlast prema tome da se odnosi u fazonu: "Pitajte Ministarstvo kulture".
sizif":37f0f8c4 je napisao(la):@ мрадуловиц и потписници,
Прошле године странци су у Србији оставили милијарду долара. Пола од тога у Београду. Наш град је, дакле, на путу да заиста постане озбиљна "сити брејк" дестинација. Међутим, да би до тога дошло мора и понешто да се инвестира у туристичку понуду. Једно од великих изненађења и потенцијални генератор за довођење будућих гостију могло би бити античко налазиште у центру града, на месту где се сада пешачка зона прекида. Уз, надам се, стављање Ваздухопловног музеја, Ботаничке баште, Кинотеке, подземних лагума, Аде и још којечега у редовну туристичку понуду, овај град би за класу подигао свој рејтинг, а нас његове становнике, сигуран сам, и страни и домаћи гости почели би да гледају другим очима. С много већим респектом него што је то сада случај.
Сама идеја о тунелу на овом месту је више него логична, без обзира ко је њен промотер. Подржао бих је и у време Милошевића, и пре њега и после њега. Јер ми се свиђа и представља један од потеза који ће том делу града дати нову, изузетну вредност. На овом форуму су проливени потоци суза због затрпавања остатака логора Четврте флавије, али је јасно да без провлачења саобраћаја под земљу од његовог конзервирања и презентирања јавности нема ништа. Да не говорим о спектакуларној трансформацији пешачке зоне њеним природним продужењем до споменика Победнику. И да поновим, не треба се превише обазирати на постојећи рендер, већ извршити притисак на надлежне да ову прилику искористе како би се валоризовано једно вредно налазиште које сведочи о бар две хиљаде дугој историји овог града.
Што се тиче кукњаве везане за трошкове, реч је ипак о свега двеста метара тунела који ће, опет елиминисати два семафора и убрзати саобраћај у овом делу града. Смањењем потрошње горива и мањим загађењем на дужи рок трошак ће се покрити.