od juce,slikao direktor.
Примећујем да је то део Устаничке на којем је инфраструктура у јако лошем стању, трамвај је заљуљао, пантограф отишао у страну и полетео на горе, закачио за носач (конзолу) контактне мреже и све у лепу. Драго ми је да главни вод није настрадао, и да неко није повређен.
Marcus Lupus":2nblu0zi je napisao(la):Ти имаш проблем са контекстом.
Београд није довољно богат да купује тако скупе нове трамваје на такву инфраструктуру. Уосталом, ни много богатије државе не бацају трамваје старе 20-25 година. Иди у Беч или у Грац и видећеш гомилу старих трамваја који и даље возе и то је нормално.
Ово је срамно . Не очекујем да ти будеш ишта бољи, када овако нешто смеш да изјавиш. Како смеш да генерализујеш. Уосталом, мени је још гора ова екипа гласача која нам је довела ове жуте гмазове. Е, то су урадили млади људи. И шта ћемо сад?Marcus Lupus":2nblu0zi je napisao(la):А ти исти београдски пензионери су сами криви што су себе и нас довели у овакво стање. Цео живот су ишли на посао да не њему не би радили, возикали се у Трст, лево-десно, гласали за Слобу и јели г***а - е па сада нека плате цену своје глупости, а нажалост и ми млађи је дебело плаћамо. Уништили су све, а сад ја треба да се бринем да ли он може до пијаце која му се највише свиђа???
Мост на Ади је сасавим довољан да Ђилас добије изборе, па гласови нису разлог за куповину трамваја. А ја покушавам нешто светло да видим у целој причи, али не можеш од пљувача ни да дишеш.Marcus Lupus":2nblu0zi je napisao(la):Нови трамваји уосталом нису купљени да би баба лакше ушла с цегером на Бајлонијевој пијаци, јер јој се није куповало на Ђерму, него су купљени због гласова. Прво нега направе превоз за људе, а онда нека се баханалишу.
Мост на Ади је сасавим довољан да Ђилас добије изборе, па гласови нису разлог за куповину трамваја. А ја покушавам нешто светло да видим у целој причи, али не можеш од пљувача ни да дишеш.
Интересантно је да и мала деца, и нпр. труднице могу сада да користе превоз лакше, али кога то интересује, кад су пензоси гласали за Слобу.
Delija":255kjjex je napisao(la):Пуко му нокат/поломила му се трепавица. Ови цафови се испоставише као жешћи пешкирићи.
Тачно тако. Робусни трамваји лакше подносе шокове, али то не значи да их нема.miki_ns":2p1tkar1 je napisao(la):Nego, infrastruktura jednostavno ne bi trebala da je takva, i tu nije kriv CAF, i ona ne bi trebala da je takva ni za CAF ni za bilo koji drugi tramvaj. Možda to Katice malo bolje izdržavaju, ali da im to prija - ne prija, verovatno bi bile u daleko boljem stanju da se infrastruktura održava i ko zna koliko kvarova bi bilo manje.
И ово је тачно. Да је град купио Соларис троле, и пуко грдне паре, можда би и поравнали шахтове и сливнике. Овако, Белоруси су јефтини, ко их шиша.miki_ns":2p1tkar1 je napisao(la):CAF će ih verovatno naterati da sad korak po korak srede infrastrukturu - što je odlična stvar.
Причао сам са Карлом уживо, нема потреба да читам. За технички део приче је човек у праву. Нископодни трамови имају техничке недостатке, али су хуманији и прилагођени већем проценту становника. Скупи су због тога? Па шта. Постоји нешто битније од новца. Нешто много битније. Солидарност.Marcus Lupus":2p1tkar1 je napisao(la):Eno ti i posta Karla del Pontea u kome je čovek lepše i profesionalnije od mene rekao o tramvajima isto što i ja, razumljivo, pošto je izgleda stručan u oblasti šinskog saobraćaja. Ukratko, objasnio je sve, nema više šta da se doda ili oduzme, pametnom dosta, a onim drugima ionako ne vredi govoriti.
Nema mogucnost pamcenja CAF jer ne koristi releje vec drugaciji sistem,dakle nista od toga.deka75":1qm20rjt je napisao(la):odvratna je ta najava stajalista a jos gore audio uputstvo za otvaranje vrata.caf samo blebece,obavezna upotreba slusalica audio plejera,da vas taj vid zagadjenja ne bi dokosurio.trebalo bi da ugrade neku memoriju za otvaranje vrata,da bude slicno kao u svajcarcu.nekoliko minuta pre stanice pritisnes dugme i vrata se otvore na stanici.nema ni zelene boje,ni lupanja,ni nerviranja ,a ni ZVUCNOG UPUTSTVA! :bash: