Више ми се свиђа ова на 10 минута, јер замисли укинеш двојку. Окретница на Ташу би била за неке дугачке линије у будућности, типа ММЛ, Миријево преко Устаничке, Земун итд.
Више ми се свиђа ова на 10 минута, јер замисли укинеш двојку. Окретница на Ташу би била за неке дугачке линије у будућности, типа ММЛ, Миријево преко Устаничке, Земун итд.
Ne verujem da ima ikakave veze sa samim lomljenjem pantografa, svejedno je i da je skroz na kraju.Kakve to ima veze?
Zato što iskače svuda. A promakla mi je vest od petkaЗашто читаш блатоиде? И јесте стигао први, врати се коју страницу уназад.
Kako od skoro živim na Banjici, često razmišljam da je tramvaj mogao da se spusti od okretnice do Košutnjaka tj Pere Velimirovića.нешто старо, само мало преправљено
![]()
Navodno je oštećen, oštetio ga turski instruktor pa ga verovatno zato kriju i zbog konferencije Šapića i predstavljanja koje treba da bude kad stigne drugiDanas sam pokušao da uslikam Turčina. Bukvalno je sakriven drugim tramvajima. Sve što sam uspeo da uhvatim je plavi krov. Obilazio sam depo okolo naokolo i nigde nije vidljiv.
Pogledajte prilog 240596
Nema našina da se pređe križni tok bez većih intervencija. Bukevar umetnosti je isto okej jer nudi vezu Zemun-BlokoviLogičnije bi bilo da se napravi tramvajski koridor kroz Španskih boraca a ne Bulevar umetnosti... pa pored Arene do Đorđa Stanojevića odnosno postojeće tramvajske mreže
Nema, ti tramvaji se menjaju sa novih 100 dvodelnihIma li ikakve nade da ce krenuti remont nekih KT4?
Nema našina da se pređe križni tok bez većih intervencija. Bukevar umetnosti je isto okej jer nudi vezu Zemun-Blokovi
Bulevar umetnosti i Španskih boraca se mogu posmatrati kao varijante rešenja. Prednost Španskih boraca je mogućnost direktnog ulaska sa mosta u tramvajsku ulicu, bez cik-cak i gomile semafora. Sada vezano za nadvožnjak kod Arene, i tako Beograd debelo zaostaje za gradovima slične naseljenosti po objektima za saobraćaj u više nivoa. I to zaostaje kako za Evropskom unijom, tako i za zemljama bivše SSSR. Tamo gde je onaj prvi Vodonačelnikov kružni tok, a uz plan veze Vladimira Popovića i Nikole Tesle svako pametan bi razmatrao nešto na dva nivoa, kao što ima Gazela sa Vladimira Popovića.Logičnije bi bilo da se napravi tramvajski koridor kroz Španskih boraca a ne Bulevar umetnosti... pa pored Arene do Đorđa Stanojevića odnosno postojeće tramvajske mreže
Kad sam bio mlađi, razmatrao sam da tramvaj posle terminusa Banjica 2 spiči pravo do Baštijara Vahabzade preko Josipa Slavenskog, ali su u međuvremenu na tom pravcu počeli da grade urbane tumore. Ovo kuda ste pokazali je vrlo komplikovano vezano za eksproprijaciju/otkup. Pre par godina sam razmatrao drugu varijantu, a to je produženje sa produženjem i širenjem Bulevara Oslobođenja do Rasadnika Banjica, gde se za račun eksproprijacije formira bulevarsko-tramvajsko-biciklistička celina na glavnom pravcu, kao deo Avalskog bulevara kroz dolinu Jelezovačkog potoka. To je poslednja zona gde se bez većih problema može probiti bulevar na tom pravcu. Ali sada je pitanje koliko je ono Naselje Rasadnik uzurpiralo to.Kako od skoro živim na Banjici, često razmišljam da je tramvaj mogao da se spusti od okretnice do Košutnjaka tj Pere Velimirovića.
Teren je ok, kratka je deonica, imalo je mesta da se nastavilo plansko širenje Banjice, i taman bi mogao krug da se napravi da tramvaj u slučaju radova može i drugom trasom.
Nešto ovako samo sa malom korekcijom putanje da se ispegla.
Има истине да су "BMW" возила симбол бахатости и безобразлука.
Видео сам једног на Бановом Брду. Држи се, али види се да је офуцан због неодржавања. Више од половине њих су неисправни јер их не одржавају. Сећам се да сам летос овде окачио слику термостата који је приказао тропску температуру у кабини Шпанца због неисправне климе, али мрзи ме да тражим.Sve ređe viđam Špance na ulicama, jesu li u životu uopšte
Ja baš suprotno, viđem ih svaki dan. Posebno 7 i 9Sve ređe viđam Špance na ulicama, jesu li u životu uopšte