Zašto ovo prvo vozilo ne bi samo izlazilo u saobraćaj dok ne stigne sledeće?Ovaj novajlija sam vrlo verovatno neće izlaziti.
Ne verujem da su vozače slali u Tursku. Proći će obuku. Sumnjam da je Bozankaya toliko drugačija od CAF-a, što se tiče komandi i samog upravljanja.Jesu li vozači bili na obuci ili obuka sledi tek sada u Beogradu?
Ima tu sigurno dosta papirologije, obuke osoblja, instruktora rada vozača tramvaja na prvom mestu. A na kraju će verovatno biti organizovana neka promocija, gde će logično biti i drugo očekivano vozilo. T3 je na Dorćolu, kao u muzeju, pomalo očerupan. Nema prednje lampe, mislim da nisu ni sva stakla tu.Zašto ovo prvo vozilo ne bi samo izlazilo u saobraćaj dok ne stigne sledeće?
Razumem zašto već decenijama nikada na ulice nije izašao onaj jedini preostali beogradski T3, bio je u inventaru GSP-a do pre par godina možda je sada već i u muzeju. Koji je razlog zašto prva Božana ne bi odmah počela da saobraća ako je već izvestan dolazak preostalih 24 iz narudžbine?
Bukvalno će izaći i ne postoji jedan jedini razlog da ne izađe prvi tramvaj sam kao što je izlazio i u Sarajevu i u Zagrebu. To je takođe najavio i gradonacelnik gde je rekao da će ovaj prvi tramvaj proći kroz pripremni period od 3 nedelje i tačno u momentu kad stigne drugi, biće odrađena promocija ta dva tramvaja, gde će prvi biti pušten odmah sutra, a drugi će onda proći te pripreme od 3 nedelje.Pa ako drugi primerak stiže pred kraj juna, možemo ih očekivati u saobraćaju na samom kraju juna meseca, ili početkom jula. Ovaj novajlija sam vrlo verovatno neće izlaziti.
Pa to je što sam i ja rekao. Krajem juna moguće, pre ne verujem.Bukvalno će izaći i ne postoji jedan jedini razlog da ne izađe prvi tramvaj sam kao što je izlazio i u Sarajevu i u Zagrebu. To je takođe najavio i gradonacelnik gde je rekao da će ovaj prvi tramvaj proći kroz pripremni period od 3 nedelje i tačno u momentu kad stigne drugi, biće odrađena promocija ta dva tramvaja, gde će prvi biti pušten odmah sutra, a drugi će onda proći te pripreme od 3 nedelje.
Uhvaćen redak momenat caf na 14 mada ih jedva ima i na 7,9,12,13 jer je ponovo u kvaru nekih 18-19.A delove naravno neće nabaviti jer ih neće ni platiti
caf je za njega vasionski brod! Ovo bez tapacira sivilo izgleda tako ružno i sumorno isto kao i na zglobnim bmc bilo bi bolje da su stavili žute šipke kao kod otokara da razbije monotoniju,ali novo je novo kako god bilo pomoćiće jer je sada stanje katastrofalno jedva drže trenutne linije
Diwazi ostaju nisu im za dzabe stavljali novatronic displeje biće rashodovani samo ovi prastari iz 1967 a ostalo ih je svega 8-9 ostali su prošli remont u bazelu pre 2000-te i vidno se razlikuju po izgledu.Katice se neće penzionisati pre novih 100
tramavaja koji su planirani kao njihova zamena. Nadamo se da će sada biti ispravljena greška i da će tramvaji biti troldeni dužine 22-26m, pa nek bude bilo ko, al nadamo se transparentnijeg tenderu nego što je bio prošli.
A kad smo kod Duwaga, od njih možemo polako da se opraštamo i ja mislim da će dolaskom Bozankaya i reparacijom Cafova završiti svoje, ma da bih ja voleo da se sačuvaju bar oni sa niskopodnim prikolicama.
Ne gledaju ni da li ima pešak na pešačkom. Biciklista uopšte treba da se pomoli pred svaku vožnju. Mnogo, mnogo, mnogo sociopata, a nigde lečenja prevencije, ili makar malo strože policijske kontrole. A tramvajske ulice skoro svugde pokrivene kamerama.Ko prolazi npr. preko autokomande moze da vidi kako prolecu automobili ni ne gledaju da li ide tramvaj. Koliko puta su tu bila cukanja to je neverovatno. Tako je i po celom gradu.
Одрекли смо се Швајцараца, Пољских попут Пеше Бидгошч (Pesa Bydgoszcz) и Солариса, Шкодиних, и домаће прозводње Сименсових трамваја да би смо куповали још турских конзерви који ће да се распадну за шест месеци. Биће забавно кад крену прве пријаве о хаваријама, честом искакању из шина, крцкавој пластици, или (не дај Боже) првом пожару електричних инсталација. Полуписмени ватерполиста са делимично завршеном основном школом успео је да уништи градски превоз до те мере да ће требати 50 година да се среди када га сменимо. То се није десило ниједном граду у свету као код нас за 13 несрећних година. Шапић је зло!
hočemo da spekulišemo koji će garažni broj dobiti?Pa ako drugi primerak stiže pred kraj juna, možemo ih očekivati u saobraćaju na samom kraju juna meseca, ili početkom jula. Ovaj novajlija sam vrlo verovatno neće izlaziti.
1531hočemo da spekulišemo koji će garažni broj dobiti?