Traže da držači za ruke budu u RAL 5003.
Šteta što nisu tu boju stavili kao boju vozila, ako su već hteli plave, ova nijansa je hiljadu puta lepša i manje napadna od trenutne RAL 5001.
S obzirom na to da farbe za enterijer mogu imati drugačiji sastav neraspoloživost nijanse od određenog dobavljača zvuči kao mogući uzrok. Međutim, imajući u vidu veliku dostupnost, za tako nešto su šanse gotovo ravne nuli. U suprotnom bilo bi skandalozno.
Na prvi pogled može zvučati neozbiljno neuskladiti nijanse, međutim, objektivno uzevši u obzir visokoosvetljen enterijer LED trakama ista nijansa bi izgledala svetlije i ne bi se uklapala. Nešto tamnija, sa druge strane, mogla bi se bolje uklopiti u takvim uslovima. Problem bi nastao ugašenim ili oslabljenim svetlom u prirodno zamračenom enterijeru.
Treći, i, sticajem okolnosti najverovatniji razlog, može biti zla namera naših Hitlera u cilju kredibiliteta tvrdnje: eto smetala vam crvena, kako može sad i plava (iako je reč o još gorem propustu - neusklađenom tonalitetu)?
Ovaj primer prikazuje upadljivu razliku između RAL5002 i 5003 (Ultramarine i Sapphire blue) što dovodi u pitanje i drugu pretpostavku:
Zavisno od digitalnog uzorka može izgledati bolje, međutim (ne znam kako izgleda na drugim ekranima) moj Samsung OLED levu sa priložene slike verodostojno prikazuje kao autobus na ulici, a drugu nalik zamackanoj Đilasivoj šupatrans traci koja je unakazila sva vozila u različitim bojama. Ta je druga na mojoj listi prljavih nijansi, odmah iza
RAL1027 Kari žute (proliv žute ili slina žute kako je zovem), budući da izgleda kao mesec dana u zimskim uslovima neopran ultramorski/modroplavi (5002).
Idealan kontrast toj "nemanjićko plavoj" RAL5002 osnovi, iako sam mislio da je reč o RAL1016 i 1018 (Sumpor i Cink žuta), predstavljala bi RAL1026 tzv. Luminous yellow kao supstitucija za neon, već primenjena kod nas (
šipke kod Isuzu Citiport, zavisno od serije,
bar na vratima):
Mislim da je to
kombinacija u Torinu.
I taman kad pomisliš da je bilo dovoljno za januar 2025, brojevi ni manje ni više nego u RAL 9001 Krem beloj (čitaj nisu beli uopšte). Buahahahaha. A logično bi bilo da budu u RAL9010 (samoobjašnjivo) Čisto beloj, ili bar
RAL9003 Signal beloj.