Šta je novo?

Tramvaji

Treba im zabraniti da dok ne završe liniju trojke ukidaju i prugu preko Savskog mosta, a kamoli ovu preko Kalemegdana.
Meni se čini kako su krenuli da niti će napraviti suvislu metro liniju (da se razumemo neće napraviti nikakvu - pa ni nakaradnu, a kamoli suvislu), a još će i tramvaje poukidati.
Izgleda da je njihov plan da ostave samo 7, 9 i 12 od tramvajskih linija:mad:

Одличан план. Такви трамваји могу дуго да трају, нема торшкова на плате, одржавање, на електричну енергију. Увек можеш да се сликаш, увек ново, бепрекорно. Каква слика може да се пошаље у етар... 🥶

PESA se žalila na tender za tramvaje. Republička komisija odbila žalbu kao neosnovanu.

Prilozi

• 351-2024odlukark.pdf
    212,7 KB · Pregleda: 181
Песу нипошто! Ено у Москви не могу да се напоправљају, па су решили да поклоне неком мањем граду.

Jaši ima Pesu i Bozankayu istog godišta i izgleda stvarno bolje od Bozankaye, ali mi ne deluje da je na nivou Stadlera, Siemensa i Škode, ali možda zato oni mogu da konkurišu Bozankayi sa cenom.

Сви који гласају против Србије у УН не треба да имају ни предност, а и доступ на тржиште Србије. Мислим да је поштено.

Сви који гласају против Србије у УН не треба да имају ни предност, а и доступ на тржиште Србије. Мислим да је поштено.
Turska sigurno glasa hehe, braća Bošnjaka, pa nam je grad preplavljen njihovim busevima. Po toj logici uzimamo iz Caf grupe kojoj pripada i Solaris, ja se ne bih bunio da se uzimaju Caf tramvaji i Solaris autobusi i trolejbusi

Turska sigurno glasa hehe, braća Bošnjaka, pa nam je grad preplavljen njihovim busevima. Po toj logici uzimamo iz Caf grupe kojoj pripada i Solaris, ja se ne bih bunio da se uzimaju Caf tramvaji i Solaris autobusi i trolejbusi
Па и Шпанија ће да гласа. Остају они ирански аутобуси "Хакија"... чек, и Иран би могао да гласа за своје, ау.

Израел ваљда неће да гласа? Али не прави трамваје...

Па Кина, шта `оћете више. Не знам какви су са трамвајима за метарски колосек, али направиће.

Чудно како то да је то четврти по величини спољнотрговински партнер.
Покривамо увоз извозом са око 35%. (подаци до овог месеца, за прошлу годину 55%)

Дакле, роба иде. Вероватно би проблем била војна опрема, али ово, не видим зашто.

Тим пре, СТ има систем лизинговања својих трамваја, па би град плаћао месечну рату, а свој одржавање СТ преузео на себе.
Имају модел на метарском колосеку, зове се Корсар

Pogledajte prilog 198977

IMG-20240522-WA0011.jpeg

Eh da ima više Duwaga sa Banjice, ovako jako retko uhvatim nekog ako idem sa posla do grada, zna da naiđe i po 10 Katica u nizu na 9,10 i 14

Vrh