Šta je novo?

Tramvaji

Slika člana @ČKD-KT4
s5002820m.jpg

Stara i najbolja kolor šema :vops:

da, stvarno, iskreno mi nije jasno zašto su se odlučili za teget i crveno... jeste praktičnije jer kad se isprlja manje se vidi, al ipak ...

Stanje voznog parka na dan 17. 09. 2009. god.

Ukupan broj tramvaja (invertarski broj) i struktura tramvajskog voznog parka prema tipu vozila:

DIVAG Be 4/4 ---------- 1;
DIVAG Be 4/6 --------- 29;
KT4-YUB -------------- 106;
KT4M-YUB -------------- 20;
KT4-YUBM -------------- 30;
PRIKOLICA B-3 --------- 9;
PRIKOLICA B-4 -------- 12;
PRIKOLICA B-4S -------- 4;
T4 ------------------------- 1;

U K U P N O: 212.

Sad su ispred pravnog provukli devastiran vagon 388 izmedju dva ispravna vagona .Vjerovatno ga vode u depo Savu na remont ili rezanje.

A jel zna neko zašto taj solo iz donacije nije uključen u redovan saobraćaj?
Vidim ga s' vremena na vreme kako prazan prođe... :rolleyes:

Na koji solo iz donacije mislite, ima ih dva: T4 ili Be 4/4? Prvi ne vozi godinama, a drugi nikad nije vozio i sada planiraju da od njega naprave radno vozilo (manevarku i za čišćenje snega).

T4 не вози јер нико неће да учи да га вози... :/

T4 je vozio do pre dve godine, uglavnom na linijama 6 i 11 (većina ostalih je neodgovarajuća, jer zbog gabarita postoji opasnost da ponegde popije banderu u krivini). Prošle zime je korišćen kao otpravnička kućića na Beku, jer dole nema grejanja (premda opojni mirisi iz Zoo vrta umeju da učine da čoveku bude toplo oko srca...). Od tada je povremeno neispravan.

Za Be4/4 bilo je raznih opravdanja - od toga da niko ne zna da ga vozi, preko toga da je neispravan, da ima neodgovarajući gabarit točkova...

connect":3h49u8n6 je napisao(la):
T4 je vozio do pre dve godine, uglavnom na linijama 6 i 11 (većina ostalih je neodgovarajuća, jer zbog gabarita postoji opasnost da ponegde popije banderu u krivini).
Zar Beograd pre nije imao T4 ? Čini mi se da sam video neki snimak sa Ljubom Moljcem, nešto na Tašmajdanu, gde se vide ovi tramvaji ili grešim?

Ok, hvala.
Biće dobro onda ako se T4 prepravi u čistača snega, cenim da gsp nema specijalizovano šinsko vozilo za tu svrhu.

@amm8990
Beograd je ranije imao 20 komada T4YU. Vozili su od 1972 do 1989. Dolaskom Katica su rashodnovani. Postojeći jedini T4 iz donacije je zapravo T4D, rađen za tržište Istočne Nemačke, on se dosta razlikuje od YU verzije. :)

@stefan23
Nisi me dobro razumeo, Be 4/4 će dobiti raonik za čišćenje snega, ne T4. GSP je do sada u te svrhe koristio glačalicu.

Uzgred, ako mene pitate Be 4/4 bi bio idealan kao turistički tramvaj. Ali...

Eh... ne stavljaj mi so na ranu... Imali smo mi nekad jako lepe tramvaje ali sve smo to proćerdali... Ako misliš na onog Đuru koji je prepravljen u "Čičicu"... to po meni više nije Đura!!!

markobg":6js070v1 je napisao(la):
Da bas tako, i ja bi voleo da on postane turisticki tramvaj, ali u GSP-u sede ljudi koji nemaju sluha za takvo nesto. Ljudi koji smatraju da samo od njih pocinje istorija. Umesto da obnove Bredu, Bika i prikolicu koje stoje u zmijarniku, oni ih hoce seci. A ne tereba puno da se obnove, dovoljno je samo spoljasnjiu konzervaciju, neka budu muzejski eksponati. Ako ih budu sekli, onda ih treba stvarno obesiti za muda.

amm8990":1gexpvqz je napisao(la):
Ma šta švajcarac, imamo mi našeg Đuru :grand:
Ког Ђуру? Оног мутанта? :blah:
Siniša":1gexpvqz je napisao(la):
markobg":1gexpvqz je napisao(la):
Da bas tako, i ja bi voleo da on postane turisticki tramvaj, ali u GSP-u sede ljudi koji nemaju sluha za takvo nesto. Ljudi koji smatraju da samo od njih pocinje istorija. Umesto da obnove Bredu, Bika i prikolicu koje stoje u zmijarniku, oni ih hoce seci. A ne tereba puno da se obnove, dovoljno je samo spoljasnjiu konzervaciju, neka budu muzejski eksponati. Ako ih budu sekli, onda ih treba stvarno obesiti za muda.
Нема шанси, то све кошта. И Хагене су исекли, то им никад нећу опростити. :rant:

Wile E. Coyote":14stb1zi je napisao(la):
Нема шанси, то све кошта. И Хагене су исекли, то им никад нећу опростити. :rant:
Osnovno konzervacija spolja ne bi trebala da kosta puno, toliko mogu da izdvoje za farbu i obnovu prozora, nego nece. A i neko je lepo rekao na railserbia forume, neka nabave cirade i pokriju te tramvaje za bolja vremena. "Bikovi" su tehnicki isti kao i Brede, te ih je moguce donekle obnoviti, mada sam misljenja da je najrealnije za tramvaje iz zmijarnika da budu muzejski eksponat kao ovaj ovde; najzad u Zagrebu "Bikovi" i dan danas voze. A "Bik" sto stoji u zmijarniku je iz 1974. godine, a svajcarski tramvaji iz donacije su, da podsetim, iz 1967 i 1972. Onih 20 CKD T4 tramvaja su iz 1972. Kasirani su 15 godina stari tramvaji, to je bahatost i izdrkavanje sto su uradili. A preduzece koje ne poznaje svoju istoriju ne mogu nazvati preduzecem, kao GSP koga boli *** za sopstvenu istoriju. Dovoljno je samo pogledati zadnju monografiju o trolejbusima i videti kako su je ofrlje napisali. Sta reci kad ne znaju kako je isla tramvajska linija 14 za Zemun pre i kratko posle rata, a i podaci iz "blize" istorije, konkretno o uvedjenju i ukidanju trolejbusa su jadni.
I ove price o baselskom cetvoroosovinskom 456 da ga ne znaju ili se ne usudju da voze, te veliki gabariti tockova, a sad kao znaju pa ce ga upotrebiti ubuduce kao tehnicko vozilo. Koga vi zaj*bavate gospodo iz GSP-a?

Koji je to model?

Čini mi se da je takav tramvaj jedno kratko vreme saobraćo na liniji 6 i samo mogu da kažem da ono nije za ljude koji su visoki preko 1,75m. Klaustrofobija ubija unutra.

Siniša":2i060pc1 je napisao(la):
A preduzece koje ne poznaje svoju istoriju ne mogu nazvati preduzecem, kao GSP koga boli *** za sopstvenu istoriju. Dovoljno je samo pogledati zadnju monografiju o trolejbusima i videti kako su je ofrlje napisali. Sta reci kad ne znaju kako je isla tramvajska linija 14 za Zemun pre i kratko posle rata, a i podaci iz "blize" istorije, konkretno o uvedjenju i ukidanju trolejbusa su jadni.
Причали смо о свему томе на railserbia.net, констатовали смо да су другови из ГСП-а мало пречешљали форум све би било много боље и да им нико не би ускраћивао информације, али шта ћеш кад они све знају најбоље.

Да не ширимо причу са другог форума овде. Или да ширимо?

Vrh