Ljudi misle (velika većina) , da moraju što pre stići od tačke A do tačke B , a u tome ih usporavaju horizontalna signalizacija , semafori i saobraćajni znaci , te je najbolje da ih ignorišu. Isto je i što se tiče toga da tramvaji imaju prednost.
Juče sam se vozio za prijateljem kolima , i umalo da nadrljamo zbog budale koja je jurila preko 80. Tramvaj je skretao na Autokomandei iz bulevara Oslobođenja u Vojvode Stepe , i mi smo stali da bi tramvaj prošao. A neka bu**** nije uopšte usporavala , nego prošišala između nas i tramvaja , i to tako što je iz desne trake skrenuo u levu između nas i tramvaja , jer nije mogao pravo. Prošao je na 5 cm od nas , a otprilike je i tramvaj bio toliko udaljen od njega. Čista sreća je da je uspeo da se provuče a da nije zakačio ni nas , a ni tramvaj. Dorbo da je uspeo vozač tramvaja na vreme da zakoči. Ja bih najgore prošao u celoj priči , jer sam bio na mestu suvozača. A prijatelje je ranije već imao problema sa takvima , jer su se dva puta zakucavali u njegova kola , i to oba puta na semaforima , na svu sreću bez težih posledica.