Šta je novo?

Tramvaji

Znaci sad ce se u bulevaru milutina milankovica gomilati tramvaji

Neće direktore zato što je to samo jedan od semafora koji koči tramvaje. Na ukupnu vožnju tramvaja od blokova do tramvajskog mosta treba dodati još nekih 2-3 minuta.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Zaboravio sam da dodam da tramvaji u smeru ka blokovima je lutrija kakva će pozicija na semaforu da im stoji,

Ali i smeru ka gradu obavrzno stižu na samo zatvaranje semafora tako da moraju da čekaju pun semafor.

Danas sam se vozio sa tramvajdžijom koji ga je bas gazio, i pomislim sigurno stižemo, prvi put posle dužeg vremena, kad ono semafor zatvori bas pred dolazak tramvaja. I uvek je tako zato što je taj semafor usklađen sa ovim u jurija gagarina, koji mogu da stignu samo brzi tramvaji, španci ni u vlažnim snovima.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

1-autokomanda.png

Danasnji radovi na Autokomandi

Ima retrovizore sa ogledalima, fuj. E da, zašto KAFovi stalno laguju u tom sektoru? Zar nisu mogli da naprave kameru koja prenosi u realnom vremenu? I vidim da često mrzne slika...
Ovaj beloruski nema plivajuće module, ja glasam za i ako mi se škoda više sviđa! (a da li točkovi mogu nezavisno da se rotiraju od modula?)

баш то. Штедлер има договор са Белорусијом да се трамваји и возови тамо праве. у питању је локална варијанта Танга. али, то је нешто што би код нас требало се примени, а о чему сам више пута причао (Гоша и Шкода или др.) :)

Zamazan cetkom crvena probacu bolje da uslikam katastrofa :bash: :twisted:
dsc08808.jpg

dsc08820.jpg

Planirano je po završetku radova , a to je naravno pre zadatog roka. :D

Ocekujem jaci razvitak mreze po puštanju preko Ade

Polit. okolnosti su sada promenjene , pa se sve nadam
kad je vec dignut na stubove na Nbg verujem da ima šanse u buducnosti
da dobije i trasu preko obližnje Kose pa kroz gornji Zemun i .... :)

Прекид трамваја 3 за Раковицу ми је јасан, због поплава, али зашто су прекинути трамваји за Баново брдо?

Ne samo okretnica koja je lose uradnjena tj ovod , vec vodovodska ulica se pretvorila u vodopad ,sine su pune vode

Идемо мало кроз Топчидер, док трају поплаве. Овде би могли пустити ховеркрафт са пантографом :lol:

11uhu6s.jpg

Овде је чувени трамвајски мост преко Топчидерке у парку. О њега сада бију таласи.
2rqedl2.jpg

Подвожњак код хајдучке чесме се тек пунио када сам ја био тамо. Још није био пун.
2a5hl6d.jpg

Понирање пруге од Топчидерског парка ка окретници. Мислим да је сада сјајна прилика да се за будућу реконструкцију ка Раковици на неким местима подигне кота пруге. На пример, код само окретнице Топчидер не би требало, а да је мало подигнута пруга на око 600 метара у зони парка, тројка би сада без проблема ишла до Топчидера. Даље, и сами се сећате да сам сугерисао да у Раковици трамвај узме трасу старе Миљаковачке пруге.
1z4e6pv.jpg

На крају, не појмљиво је зашто је обустављен трамвајски саобраћај ка Бановом брду.
3463v68.jpg

Vrh