Šta je novo?

Tramvaji

sasa901":8sgtuojc je napisao(la):
jesu al su iznjakani :)
i ne znam koliko ce te donacije zapravo da pomognu bg zato sto su ti tramvaji bukvalno u fazonu drzi vodu dok majstori ne odu :) :D :laugh:
Јеси ли се ти икада возио тим трамвајем?

svaki dan se vozim ovim u bg :)
a u zg jednom :)
sto ?
da ne mislis mozda da su ovi u bg udobniji ???

Švajcarci su odlični tramvaji, nažalost mi nismo u stanju da ih čuvamo kako treba. Razmislite samo malo, ti tramvaji su godinama i godinama služili građane Bazela, kada su doveženi ovamo nisu imali ni jedan grafit, niti ogrebotinu a sada dobar deo njih je već unakažen grafitima a ono što me najviše boli kada vidim jesu isečene presvlake na sedištima :bash: . Ti tramvaji su preživeli mnogo toga ali imam osećaj da našu omladinu neće preživeti.
P.S. Ono što sam primetio da su najviše vandalizovane zadnje prikolice, pa mi nije jasno kako se ovi ''eksperti'' iz GSP ne dosete da tu postave kamere.

pa ti tanvaji imaju milijare godina i odsluzili su svoje :kk:
i sad je nadam se vreme za savremene tramvaje u bg :) :cool:

Na našu žalost to savremeno može da živi i zadrži svoj prvobitni oblik i funkionalnost samo u savremenim sredinama, a u našoj divljini može samo ovo:

uvpolice_4.jpg03cfc33b-9a5f-480c-8391-ee494471fa1aLarger.jpg

Zbog toga estetika u javnom prevozu ovde nikada neće biti važna, zato što svi znaju da to nešto lepo, ulickano i krhko što dođe ovde neće dugo biti takvo.

Katice su legendarni tramvaji, pre bih povukao svajcarce sa ulica nego njih. Doduse, to je nemoguce uraditi, zato sto su iz donacije.

Ali ne smeju ih seci, pobogu! Ima li neko normalan ovde, ili da se selim u bure :o

Па један је већ исечен, и ми не морамо уопште да повлачимо трамваје! Као да не треба појачати 5-ицу или 14-ицу, ремонтовати трамваје и једноставно довести трамвајски превоз до врхунца. :) :kk:

Somi303":uiom357p je napisao(la):
sasa901":uiom357p je napisao(la):
svaki dan se vozim ovim u bg :)
a u zg jednom :)
sto ?
da ne mislis mozda da su ovi u bg udobniji ???
Мислим на "Швајцарце"...
vozio udobni al matori :)
iskreno bolji su od katica al najbolje bi bilo kad bi se vozni park skroz podmladio a ne ko neki jad i beda da idemo po donacije da nam nekok daje tranvaje is 70tih :bash:

Александар":3uys2vwv je napisao(la):
Čitam reportažu na http://transphoto.ru/photo/504857/ i komentar da Beogradom voze poslednje troosovinske prikolice na svetu (9 komada) :)
То је посебно само за тебе,мене и још неке са овог форума, а за ГСП то је "гомила старог гвожђа"... :rolleyes:

Razbijen jedan španac u vojvode mišića na raskrsnici sa ruskom. :rant: prednja maska skroz razbijena.

Ljudi nije to ništa čudno, toga će biti još. Samo je važno da se ovi naši organizuju u smislu šta činiti kada se to desi. Da se tačno zna da li ih treba slati nazad u Španiju što je po meni idiotsko rešenje ili ovde napraviti neki ogranak CAF-a koji bi se bavio popravkom i servisiranjem tramvaja, da ih ne bi ovi naši ''eksperti'' iz GSP-a krpili.

Ма јок, КАФ купи Гошу (или да лиценцу) и има сервис за овај део Европе :)

nombre":3e2ftt5e je napisao(la):
Reci da se salis.

Nažalost ne. Dolazio mi je prijatelj sa Banovog Brda i bio je u autobusu 89 ispred koga se desila saobraćajka. Kombi je iz prvo stao na crveno svetlo na semaforu u ruskoj, a onda je iz čista mira krenuo i pravo udario u tramvaj koji je tek krenuo na svoje zeleno. Udario ga je u "njušku" i razbucao mu prednju masku. Prijatelj mi je stigao besan i ispričao šta je video. Odmah sam postavio poruku. Ne znam koji je gb u pitanju i ne znam koliko je velika šteta.

Nije bilo nigde o tom sudaru u medijima,jedino da se uzdamo u gsp forum da vidimo da li je tacna informacija

sasa901":1gi515fp je napisao(la):
vozio udobni al matori :)
iskreno bolji su od katica al najbolje bi bilo kad bi se vozni park skroz podmladio a ne ko neki jad i beda da idemo po donacije da nam nekok daje tranvaje is 70tih :bash:

Bolje bi možda bilo, ali u svojoj rečenici si pogodio srž problema: JAD i BEDA
- to je upravo ono što mi jesmo iako to sami sebi ne želimo da priznamo.

Ako je Švajcarcima do pre nekoliko godina valjao tramvaj star 30 godina
ne vidim razlog da nama ovako siromašnima kakvi jesmo smeta taj isti tramvaj.
Možda će mo jednog dana biti u mogućnosti da menjamo travaj jer nam se ne sviđa,
nije moderan, jer imamo para za bolji, a naš stari prodati ili pokloniti nekom ko nema. Do tada...

Poenta je prevoz, a Švajcarac koji smo dobili na poklon to isto obavi kao i onaj nalickani od preko 2.5 mil EUR

sasa901":1ftsniyk je napisao(la):
al najbolje bi bilo kad bi se vozni park skroz podmladio a ne ko neki jad i beda da idemo po donacije da nam nekok daje tranvaje is 70tih :bash:

Kao da si preneo neku izjavu majke iz CartoonVillage-a kako bi za njeno dete najbolje bilo da jede teletinu. I sta onda?

Ко је коначно укључио мозак, ДЈП или ГСП, не знам, али коначно на линији 9 возе упарене катице. Неко је коначно прихватио реалност на коју дуго указујем, да је линија 9 оптерећенија и од седмице, и тиме најбитнија линија трамвајског система.

Можда су КАФ-ови "кривци" за ово, јер у депоу више немају места па упарују катице. То је одличан начин за решавање "вишка" трамваја. Упарити их и тиме повећати капацитет.

Све у свему, потез за похвалу. :kk:

Vrh