Šta je novo?

The One - Novi Beograd

Kada imas vlast u bg koja radi u svoju korist a protiv gradjana onda dobijes blok 65 takav kakav jeste i kakav ce biti. Zlatibor takodje odlican primer.
Nece se radikali ili ko god u nekoj drugoj raspodeli vlasti odreci bilo kog parceta zemlje u korist opsteg dobra.
Mada ruku na srce to je i mindset prosecnog srbina, samo licna korist.
Mi smo za njih samo izvor para i povremena smetnja koja ih ometa u odrzanju aparata na vlasti.
Ne znam šta tebi u bloku 65 i bloku 64 ne valja. Ti delovi (mislim pogotovo na nove delove) pored BW su nešto najlepše i najbolje. Bukvalno kad šetaš kao da nisi u Srbiji. Svaka zgrada uredna i bez išaranih fasada. Sve ispred zgrada pod konac, Engleska travica svuda. Parkinzi svi ispod zgrada. Imaš mali parkic za decu da se igraju. Bukvalno sve predivno.
Plus tu su ti veliki shopping mallovi na 5-10min peške ne moraš ni auto da pališ. Najveći broj kompanija ti je u 10 min radijusu peške. Aerodrom na 13 min autom.
Po meni apsolutno najbolji deo za život i rad za mlade ljude. Cene jesu skupe ali opet su 15-20% jeftiniji od BW.

Za Blok 64 ogroman minus, iz mog ugla jeste betoncina bez skoro ikakvog zelenila.

Blok 64 je tek u fazi razvijanja, ne ocekujem da ce biti zelenila kao u blokovima ka savi ali bice ok, sve novo i uredjeno...spajanjem sa blokom 65 dobija se ogromno novo naselje gde je po meni daleko bolja gradnja nego BW a opet sve novo, dosta stvari je nabrojao @G.I.Joe u postu sa kojima se slazem.
Kvalitet zivota ne bi ni poredio sa BW (Nemam nista protiv BW nego poredim ovaj deo jer je najslicniji po ekspanziji novogradnje)

Sve sto si rekao stoji, u nekom trenytku ce biti lepo uredjeno (nadam se) ali tu je bas bas gusto, beton, relativo visoke zgrade, malo zelenila, a u bw ipak blizina reke i sama lokacija deluju mnogo prijatnije i "humanije", dakle imas kakav takav dodir da prirodom. Sta znam, sto se iskljucivo same lokacije tice stvarno bi mi jako cudno bilo da bi iko preferirso blok 64/65 u odnosu na bw. Za kvalitet gradnje jos treba da vidimo kako ce biti u 64, ne moze sigurno losije nego u bw, a sto se tice komsija opet verujem da ne moze nikako losije nego u bw.

Sve sto si rekao stoji, u nekom trenytku ce biti lepo uredjeno (nadam se) ali tu je bas bas gusto, beton, relativo visoke zgrade, malo zelenila, a u bw ipak blizina reke i sama lokacija deluju mnogo prijatnije i "humanije", dakle imas kakav takav dodir da prirodom. Sta znam, sto se iskljucivo same lokacije tice stvarno bi mi jako cudno bilo da bi iko preferirso blok 64/65 u odnosu na bw. Za kvalitet gradnje jos treba da vidimo kako ce biti u 64, ne moze sigurno losije nego u bw, a sto se tice komsija opet verujem da ne moze nikako losije nego u bw.
Znaš zašto je blok 64 i 65 bolji od BW, zato što imaš i poslovne objekte tu gde možeš da radiš u BW to nemaš. Osim ako ne radiš u Maxiju ili u kafićima u Galeriji (što te po defaultu isključuje kao stanovnika BW). Tako da je BW samo lux spavaonica a moraš ići na posao negde drugde. Barem po meni je sad tako. Ako BW počne da gradi poslovne zgrade to će da se promeni.
Drugo vrlo važno je blizina aerodroma što je strancima jako važno.
Treće ipak je jeftiniji oko 15-20% a cene renta su slične. Nisu 20% niže po onome što sam ja video.
To je barem po meni. Drugi imaju druge računice.
Zelenila ima sasvim dovoljno po meni. Trava Engleska svuda i poneko drvo čisto za ukras. Sasvim dovoljno. Nema džungle.
Ali opet 100 ljudi 100 ćudi dobro da ima da se bira pa svako si kupi šta želi i šta mu odgovara.

Pa pazi, naravno ako ti je firma u 64/65 da je to bolja opcija, samo mogucnost da bi mozda mogla da bude po meni nije dovoljna. Ja sam isto mislila da u bw nema firmi, mada saznala sam da ih ima, sestra mi je promenila firmu, nova firma je u bw, od nje sam iz prve ruke i cula za taj cudan (u najmanju ruku😁) vajb u bw (u smislu komsiluka).

Da dodam, ja sam inicijalno zapravo i usla u ovu diskusiju jer si ti pitao sta ne valja u 64/65 pa sam odgovorila sta meni ne valja🙂

Aka vec pricamo za zivot sto se tice BW meni bi prvi razlog bio da ne kupim stan tu zbog gungule konstantne, vikendima se organizuju ture za ljude iz unutrasnjosti koji dolaze na izlet, pola beograda i okolnih gradova dolazi tu da seta, sedi po kaficima/restoranima, da ne pricam kad su neki praznici o tom kolapsu sto u saobracaju sto po setalistu...u prevodu nemas mir. Druga stvar su rente u nenormalnoj kolicini sto stan na dan sto mesecne, zgrade su vise kao hosteli gde ne znas ni sam ko su ti komsije, a o kvalitetu gradnje da ne pricam koliko je los i to je cinjenica.
Sto se blokova tice, reka je na 7min pesaka...savski kej Koji je pun zelenila, ima ogromnu sirinu, pun parkova za decu itd...za razliku od BW koji je samo lepo sredjen zato sto je sve novo ali je sve beton bez ikakve sirine.
Uvek bih birao uredjen, miran i humaniji kraj za zivot gde opet ima sve od sadrzaja sto prati kvalitetan nacin zivota nego dole onaj haos gde svako moze da ode jednom nedeljno da proseta i promeni malo rutinu.

IMG-d8264bb0e8911c634d6e56b7bf4e9c71-V.jpg
IMG-1612d71fffb4aa545631e433e8dec4de-V.jpg
IMG-3fa2ae9d81280ddba4f8b1757ff7b6da-V.jpg
IMG-b7d39cb192ba6d91fecfa6c78a32cb1a-V.jpg

Vrh