Šta je novo?

The One - Novi Beograd

ne izdvaja se po materijalizaciji (parketi, grejanje, prozori, pločice i ostalo) ali se izvaja po nečemu što je mnogo vrednije za prosečnog čoveka-a to su sadržaji i life style koji nudi...na pločice i parket se navkineš posle mesec dana, ali prednost koju ima west65 u odnosu na ostale zgrade iz svoje okoline ne može da se izbirše nikako
Moze objasnjenje kakav je to lifestyle?

istina. ali zašto je onda west65 skuplji od wellporta i lastavica kad i oni samo pređu put i imaju sve to?
Pa sad Wellport jeste bukvalno naslonjen na West65 ali Lastavice nisu baš pređeš samo put. Ima tu 10-15min hoda od Lastavica. Lastavice su preko puta Delta Cityja ali nisu baš tako blizu West65.
Po meni WellPort isto ima dosta sadržaja i nema neke razlike u odnosu na West65, ali to je stvar preferencija.

Pa sad Wellport jeste bukvalno naslonjen na West65 ali Lastavice nisu baš pređeš samo put. Ima tu 10-15min hoda od Lastavica. Lastavice su preko puta Delta Cityja ali nisu baš tako blizu West65.
Po meni WellPort isto ima dosta sadržaja i nema neke razlike u odnosu na West65, ali to je stvar preferencija.
izvini, moja greška...mislio sam na wellport i zepteru. wellport ima igralište za decu i to mu je sve, jer je kondominijum, a zeptera ima kladionicu...

istina. ali zašto je onda west65 skuplji od wellporta i lastavica kad i oni samo pređu put i imaju sve to?
West65 je lepsa fasada i investitor je tako postavio cenu, prosto.
Wellport ima najbolje od oba sveta, em je kondominijum pa imas dvoriste gde mozes da pustis dete da se igra i ne brines ko ce da bude tu em predjes ulicu i imas sve sto i stanari West65 naselja.

Opet kazem, neko je spreman da plati 500 eur vise po m2 jer mu se svidja projekat, lepsa je fasada, vise "lux" izgleda nasminkano a da je sadrzaj isti, to sve stoji, ali necemo da sad preterujemo i kazemo da neko ko zivi u Wellportu / Zepterri zivi losije od ljudi u West65, deli ih 2 minuta pesaka od svih stvari koji stanari West65 kompleksa imaju.

Po meni, Soul je lep projekat na oko, mnogo lepsi od TheOne i da imam para na bacanje uzeo bih stan tu, ali novcano gledajuci i sta se dobija, apsolutno ti je svejedno da li si u TheOne ili Soul-u gledajuci prakticnost i funkcionalnost.

Po meni, Soul je lep projekat na oko, mnogo lepsi od TheOne i da imam para na bacanje uzeo bih stan tu, ali novcano gledajuci i sta se dobija, apsolutno ti je svejedno da li si u TheOne ili Soul-u gledajuci prakticnost i funkcionalnost.
Baš dobra analiza. Praktičnost i funkcionalnost su isti skroz. E sad da li platiti više zavisi sve od kupca. Bilo koji od tih projekata je dobar. Ni sa jednim neće niko da pogreši!

West65 je lepsa fasada i investitor je tako postavio cenu, prosto.
Wellport ima najbolje od oba sveta, em je kondominijum pa imas dvoriste gde mozes da pustis dete da se igra i ne brines ko ce da bude tu em predjes ulicu i imas sve sto i stanari West65 naselja.

Opet kazem, neko je spreman da plati 500 eur vise po m2 jer mu se svidja projekat, lepsa je fasada, vise "lux" izgleda nasminkano a da je sadrzaj isti, to sve stoji, ali necemo da sad preterujemo i kazemo da neko ko zivi u Wellportu / Zepterri zivi losije od ljudi u West65, deli ih 2 minuta pesaka od svih stvari koji stanari West65 kompleksa imaju.

taman posla da sam hteo da kažem da ljudi iz wellporta/zeptere lošije žive. ima sve smisla što si rekao, ne mogu da opovrgnem. u mojoj glavi samo to postoji na neki način razdvojeno. kao onda kad smo bili klinci pa smo na igralištu suštinski svi isti, samo se onaj drugar sa loptom više izdvaja jer on može da se pokupi u svakom momentu i odnese svoju loptu, a tada igra prestaje jer smo drugi zavisni u tom monetu od njega i njegove lopte. tako je i ovde, west ima nešto što wellport i zeptera nemaju, a treba im, i zato smatram da ga to pozicionira na višu lestvicu i dodaje vrednost naselju.

taman posla da sam hteo da kažem da ljudi iz wellporta/zeptere lošije žive. ima sve smisla što si rekao, ne mogu da opovrgnem. u mojoj glavi samo to postoji na neki način razdvojeno. kao onda kad smo bili klinci pa smo na igralištu suštinski svi isti, samo se onaj drugar sa loptom više izdvaja jer on može da se pokupi u svakom momentu i odnese svoju loptu, a tada igra prestaje jer smo drugi zavisni u tom monetu od njega i njegove lopte. tako je i ovde, west ima nešto što wellport i zeptera nemaju, a treba im, i zato smatram da ga to pozicionira na višu lestvicu i dodaje vrednost naselju.
Ti si target audience takvih projekata sto bi rekli, sto nije isto inheretno losa stvar, svaki projekat nadje svog kupca.
Da li je lepo reci da zivis u West naselju? Jeste, i siguran sam da je utisak drugih ljudi koji bi ti dolazili u goste bio lepsi nego nekoga ko zivi u Zepterri npr mada je i to upitno koliko.

Ako ti je bitno da ti plasirane pare budu u dobrom odnosu vrednosti onda ipak su drugi projekti "bolji" u odnosu sta nude, ukljucujuci i TheOne sve dok su cene dosta nize.
Posto sam skoro gledao projekte i trazio ponude, materijalizacije i sve zivo svih projekata u blokovima 65/64 potpuno mi je bilo suludo sa prakticne strane gledati Soul npr koji je vec u rangu 4000+ EUR kada su mi u Kvart64 dali ponudu od 3000+PDV gde se dobila slicna materijalizacija, isto imas park u kompleksu a u prizemlju ce isto biti poslovni lokali, a bice okruzena novogradnjama isto. Doduse to je bilo gledajuci iz ugla zivota i izvuci maks kvadrature za buducu porodicu a ne investiciono i sta mi se svidja na oko.

No dobro, necu dalje u offtopic, Igore ako vidis prepisku nemoj nas grdis, vracamo se temi :)

Kakva su to igralista u pitanju? Da li neki od gore pomenutih novih projekata ima teren za kosarku ili fudbal, na primer?
Meni se cini da se prave sadrzaji samo za bebe, cim deca krenu da rastu vise nemaju gde, bukvalno, samo betoncina.

Da se ne lažemo, svim ovim projektima fale parkovi i prostor. To je ono što starogradnja ima i poneka zgrada u novogradnji koja nikne u okviru starih blokova. Naravno, ko ima malu decu parkovi su presudni, ko nema nisu. Po mom mišljenju ceo kompleks West, zeptera, portovi, pati od zagušenosti saobraćaja i neuređenosti ulica između kompleksa. To potencijalno može da bude slučaj i sa kompleksom AG, Kvart64, Mazda, Pupinova palata. Sa druge strane soul i the one nemaju to zagušenje ali će imati buku sa glavne beogradske saobraćajnica JG i OB, onaj deo koji bude okrenut ka njima. Potpuno je legitimno da se ljudi opredeljuju prema željama i preferencijama. No, teško da se bilo šta od ovoga nsbrojenog može zvati luksuznom lokacijiom ili kompleksom. Sve to okolo ima veći značaj samo zbog erport Sitija koji dalje gradi i koji će tu ostati i zapošljavati 5000-10000 ljudi

Kakva su to igralista u pitanju? Da li neki od gore pomenutih novih projekata ima teren za kosarku ili fudbal, na primer?
Meni se cini da se prave sadrzaji samo za bebe, cim deca krenu da rastu vise nemaju gde, bukvalno, samo betoncina.

Dok zakon ne propiše da investitor mora, nikad od njih nećeš dobiti sportski teren. To je donekle i razumljivo jer to ne može da proda.

Neće nijedan investitor napraviti ovakve stvari, grad mora da strateški zadrži neke placeve u vlasništvu i uredi ih kao rekreativne prostore, parkove i to je njegova obaveza i za to bi treblo da ide deo para od uređenja ggz. I NBG delovi koji se sada razvijaju žestoko pate od odsustva toga, ali gradu nije ni na kraj pameti da neku parcelu tako uredi, već računa ima dovoljno zelenih parcela u starim blokovima.

A to je onda problem u celom centralnom delu NBG na osi oko Đorđa Stanojevića pošto tu nije bilo starih blokova i praktično je sve prepušteno investitorima na izgradnju.

Sto se tice KVART64 kompleksa, imace najvecu parkovsku povrsinu od svih u okolini. Cela parcela se prostire na 1.8ha, a objekat zauzima samo 0.6ha tako da citavih 1.2ha ostaje za park koji ce se nalaziti unutar kompleksa.

9.10.2024.

20241009_150802.jpg

Vrh