Veceras palo jos jedno testiranje Tasmajdana. Oko 20h, radnici su i dalje radili na fontrani. Postamenti za spomenike su, cini mi se, gotovi. Istovremeno, radnici zelenila su smrkovima zalivali travnjake. Sto navodi na neprijatno iznenadjujucu pretpostavku - zar je moguce da u ovako skupu rekonstrukciju nije ukljuceno postavljanje automatskih prskalica za zalivanje.
Uglavnom, izlgeda da su ih malo pritisli da zavrse radove jer je grad najavio kraj rekonstrukcije do 1. maja, a Djilas voli da se hvali kako postuje rokove (znate one recenice koje pocinju sa "ja sam covek inzenjer...").
U svakom slucaju o radovima na Tasu i njihovoj ceni bice jos dosta diskusija.
E sada, druge stvari koje su takodje bitne. Park je bio pun ljudi. Zanimljivo je kada je nesto novo. Idu ljudi pa zagledaju, pa cukaju da vide kvalitet, pipkaju da osete materijal, drmaju da vide koliko je stabilno, odmeravaju, mrste se, smeskaju se, fotografisu... Skroz super trip
Ko o cemu, Homer o klupama. Stvarno su, bre ljudi, udobne. Znam da se mnogima ne svijdaju (kao sto mnogi ne vole one moderne enterijere sa niskim kockastim garniturama), ali to da zuljaju ili nesto slicno - nidje veze. Jedno sto jes' istina da je naslon malo nizak za one koji vole da se zavale
Igraliste je bilo puno dece i delovala su srecno (a okolo nije bilo "propagandnih novinara" da to slikaju). Najveci hit je ona ogromna ljuljaska, natrpa se puna korpa dece i vriste ka ludi
Video sam i dvoje rekreativaca koji su trcali trim stazom u stereotipnoj opremi (duksevi sa kapuljacom, sorc, patike i bele carape, i flasica vode u ruci). Ali i dalje mislim da je ta staza besmisleno kratka i nepotrebna.
Naravno dosta ljudi je izvelo svoje dzukce u setnju. Uglavnom ih drze na lancu, ali je bilo par pustenih kerova - nije bitno da li je pas mica ili ne, kao vlasnik jednog znam da se ljudi boje i razlicito reaguju - van svog doma, drzi ga na lancu jer nekada ces tako pre da zastitis svog kera nego druge ljude. Da pohvalim jednu vlasnicu psa koja je pocistila za svojim ljubimcem nakon sto je obavio nuzdu (i to u travnjaku, a ne na stazi). Svaka cast, devojko! Vidim da je i igraliste za pse postalo bas popularno. Slucajno uhvatih razgovor dvoje vlasnika pasa, gde se teta sa haskijem kod cike sa haskijem raspitivala da li je guzva u parkicu za pse. Sad mi je malo zao moje Amy (psa) sto ne zivim u gradu, jes' da ovde ima celo dvoriste za sebe, ali je malo usamljena...
I kod osvetljenja sam uocio jednu star - a to je da glavna staza deluje malo jace osvetljeno i to zbog - prozracnosti (drvece ne baca senke), belog kamena na stazi, i podnih lampi koje su postavljene ispod nekoliko krosnji duz glavne staze. Kada se ukljuci fontana i osvetle spomenici tu ce vec biti sasvim pristojno za setnju. U ostatku parka je i dalje mracno.
I za kraj - jos jedna mala zamrka - u parku nema WiFi interneta. Znam da zvuci razmazeno, ali hteo sam da vam prenesem utiske uzivo