@woolnica, naravno da te necu ismejavati za tvoje politicke stavove, makar se i ne slagao sa njima, ali mozda budem imao zelju da polemisem o njima, nekada, ali ne sada sigurno. Moji politicki izbori su verovatno bili gori od tvog
, odnosno svako za koga sam do sada glasao vise nece dobiti moj glas, tako da sam danas dosao na to, da i nemam za koga da glasam, pa verovatno i necu izaci na naredne izbore. Znam puno ljudi koji slicno razmisljaju, a svi zive ovde. (mogao bih cak reci da vecina mog drustva koje je ovde, slicno razmislja).
Ne bih zeleo da ti kvarim iluzije, ali mislim da bi pogresila ukoliko bi se vratila u Srbiju, osim ukoliko nemas spreman posao koji te ceka, ili neke politicke ili kakve vec veze. Moje drustvo je uglavnom, napustilo ovu zemlju. najvise ih je zavrsilo u Dubai-u, Americi, Holandiji, Engleskoj.. Niko od njih ovde nije imao neki posao, ili su poslovi bili bedni. Vecina je zavrsila fakultete, neki su se ozbiljno psihicki razboleli od cele situacije ovde, tako da su zavrsili u Lazi. Danas oni zive u nekim drugim gradovima, dobili su decu, imaju stanove, poslove karijere.
Ovi iz Dubai-a pogotovo mrze Dubai i sve oko njeega, za njih je Beograd mnogo bolje mesto, ali se niko od njih ne vraca, niti ce se vratiti (osim ako ne ispuni one uslove koje sam ti naveo). Imam jednu drugaricu, koja se vratila iz Afrike, i mislim (znam) da nije pogresila.
Samo za nju mogu da kazem da nije pogresila, ali njena prica i nije klasicna gasterbajterska prica.
@ Giant, dobrodosao, i hvala na komplimentima, mada iskren da budem, mnogo bi bilo pametnije da nesto drugo radim u zivotu, nego sto pokusavam da ispravljam krive drine
Mislim da sam primetio tvoje komentare u dnevnoj stampi.
Primetio sam da koristis pravnicku terminologiju (pozivas se na zakone) , pa sam stekao da imas neke veze sa pravima.
Giant nema potrebe da mi persiras, i ja ovde na forumu, skoro odmah predjem na ti, iako u RL to nije tako.
Povucen polemikom na ovom forumu, i citajucu dnevnu stampu , odlucio sam da proverim neke informacije na koje sam nailazio na ovom forumu,a i drugde.
Restauracija Tasmajdana, kakva god bila, mislim da zasluzuje nasu paznju, i to iz vise razloga. Neki kazu da je rekonstrukcija pretplacena, navode da sve to kosta maksimalno 1 mil eura, drugi kazu da je lepse sredjen, nego parkovi preko, i da ne vide razlog zasto se bunimo.
Mene je najvise zaintrigirala Vuckova recenica, u kojoj je decidirano tvrdio da mi ne mozemo nista da saznamo (neznam da li je to stvarno tako ili ne), to me je zabolelo, zato sam danas odlucio da pozovem nekoga i saznam koja su moja prava, kao obicnog gradjanina.
Pade mi napamet tranparentost Srbija, pa sam ih pozvao (uzgred, sada sam video da im je hakovana naslovna strana sajta
http://www.transparentnost.org.rs)
Prestavio sam se kao obican gradjanin zainteresovan za neke informacije oko Tasmajdana. Vrlo su ljubazni bili, i saopstili mi neke informacije. Po njima informacije o rekonstrukciji Tasmajdana su javne, dostupne i obicnim gradjanim, (naglasio sam da je donacija u pitanju - ona to i zna), obzirom da se radovi izvode na javnoj povrsini. Znaci imamo pravo da trazimo sve informacije koje oni poseduju u vezi tog projeklta, i cene. Ono sto mi je rekla i bitno je da bi shvatili kako to uopste funkionise (dostupnost informacija), da informacije koje zahtevamo budu vec postojece, odnosno da ne trazimo neku informaciju, koju bi oni radi nas morali sada da prave. Treba se skoncentrisati i traziti samo informacije koje oni vec imaju i ne zahtevaju novo pravljenje dokumentacije.
Dogovorio sam se sa njom da se cujemo sutra, kada ce biti prisutan i njihov pravnik i on ce me uputiti kako to da formulisem.
Bilo bi lepo, ukoliko bi danas smislili sta nas interesuje oko restauracije, i na sta da obratimo paznju kada trazimo informacije.
Ne bi zeleo da se ovo pretvori u neku politicku hajku na neznam koga, bas zato i smatram da su te informacije bitne.
Danas ce neko mozda bas zato sto ne znamo sve detalje(a njemu to odgovara), lako nekoga da optuzi da je lopov. Takodje mozda ce neki lopov da se izvuce (izvuci ce se sigurno), a da ga mi ne obelezimo, makar ovako forumski.
Ocekujem od iskusnijih gradjevinaca,pravnika da mi pomognu u sastavljanu zahteva, na osnovu cega bi mozda mogli da zavrsimo pricu da li je neko ukrao ili nije, da li je radio ili nije po zakonu, odnosno da li su zakoni isti za sve.