Šta je novo?

Studija visokih objekata grada Beograda

Nebojsa":1nnobesy je napisao(la):
Oh God, u Sarajevu se prave ovakve zgrade a mi, grad buducnosti jugoistocne Evrope od 1,8 mil. stanovnika se jos dicimo beogradjankom i zapadnom kapijom :)
da ali kad pogledaš pozadinu bilo koje slike na kojoj se nalazi Avaz Twist Tower..sve to pada u vodu..jer se vide obične seoske kuće....to je isto kao kad bi mi napravili zgradu Ušća u Resniku....eto naprimer...barem da su je stavili u neku poslovnu zonu,a ne ovo....

Naleteh na jednu recenicu poznatog arhitekte...

Boris Podrecca

Urbanisti ne putuju, ne znaju sta se desava, sede u svojim sobicama, imaju norme, pa kazu: ,,U Beogradu ne sme da se radi neboder visi od 100 metara''. To je najveca glupost. Beograd je brdovit, i ako postavite neboder gore, njegova je filozofija sasvim drugacija nego ako ga postavite dole. To se ne moze regulisati, svaki neboder je slucaj za sebe.

Predlazem da se organizujemo i uplatimo jedno turisticko putovanje nasoj miloj Zaklini u Dubai!!! Zena jadna nigde nije putovala i vecito sedi u svojoj sobici. To bi za nju bila dobra prilika da vidi kako to drugi rade, a nama bi pruzila nadau DA SE OPAMETILA i postala svesna sta je uradila.

Bosko":1zana1tl je napisao(la):
Nebojsa":1zana1tl je napisao(la):
Oh God, u Sarajevu se prave ovakve zgrade a mi, grad buducnosti jugoistocne Evrope od 1,8 mil. stanovnika se jos dicimo beogradjankom i zapadnom kapijom :)
da ali kad pogledaš pozadinu bilo koje slike na kojoj se nalazi Avaz Twist Tower..sve to pada u vodu..jer se vide obične seoske kuće....to je isto kao kad bi mi napravili zgradu Ušća u Resniku....eto naprimer...barem da su je stavili u neku poslovnu zonu,a ne ovo....

:) , hvala uspeo si da mi izmamis osmeh na lice. Iako to sto si rekao stoji ne razumem kako si to uspeo da izvuces kao glavni zakljucak, nista drugo. P O E N T A je kako je 'gradic' od 300 000 stanovnika, glavni i najveci grad drzave koja je na samom dnu u ovom delu Evrope po pitanju integracija, okruzen svim tim seoskim kucama uspeo da privuce investitore koji su videli interes i izgradili takve gradjevine, za razliku od ovog samoproklanovanog "tigra na Balkanu", "grada buducnosti", "centra ovog dela Evrope" i sl. lupetaranja i gluposti, sa 1.8 miliona stanovnika itd. Na Novom Beogradu nema seoskih kuca, prema tome u cemu je problem, sta je prepreka ovom gradu da se modernizuje i privuce investitore koji bi ovde pre svega videli interes i gradili takve gradjevine? Ja bi rekao u ljudima koji 'vode' ovu drzavu i grad, kojima su licna i partijska korist na prvom mestu a sve ostalo posle toga.

april01.jpg

Masala, masala, samo de nadje onu sa oblikom Y, i ova odma naspram belvila mi je malo(vise) neobicna, ali ono sto si preskocio su blokovi 25 i 26, campus kao i blok 42 juzna strana do J.Gagarina.
Bezobzira, lepo razmisljanje :)

Bosko":ewvee5nc je napisao(la):
Nebojsa":ewvee5nc je napisao(la):

Pritom je (bar meni) taj Avaz Twist podjednako odvratan kao i Pepsi Twist... Baš mi deluje ono najgrđe kako Istočnoevropljani zamišljaju glamur i bizMis. Plavo, pa pršti :blah:

I beograđanka i Zapadna kapija su (opet, bar meni) lepše. Slažem se da treba graditi što više nebodera, ali ne po svaku cenu...

Bosko":1y8lwu4l je napisao(la):
Nebojsa":1y8lwu4l je napisao(la):

Сарајево је 4-5 пута мање од Београда и смештено је у издуженој котлини, те су због тога и куће на ободима околних брда веома близу самог центра.

"Avaz Twist Tower" се налази у централној зони (на Маријином двору) и удаљен је свега један километар од културно-историјског језгра града. Тако да је аналогија са Ресником погрешна, а ако би хтео да поредиш ту локацију са неком локацијом у Београду, то би засигурно била Карађорђева или Савска улица, јер се и ту налазе железнички колосеци, разне бараке са све остацима индустријске зоне... као што је то делимично случај са околином Авазовог торња.

Надам се да ће и у Београду за пар година заблистати неколико зграда од по 100+ метара... и наравно лепших од поменутог "Аваза". :)

To nije moja ideja vec je neko postovao na drugom forumu.U svakom slucaju tera te na razmisljanje i pokazuje koliko tom kraju tu fale prave kule i koliko bi razbile monotoniju koja vlada kada se sagledava taj kraj.

Ajde da pošaljemo Žaklinu u Dubai, i kule će same sebe izgraditi, kao što je drveće u Šumicama samo sebe poseklo.

vucko":11k30i40 je napisao(la):
To nije moja ideja vec je neko postovao na drugom forumu.U svakom slucaju tera te na razmisljanje i pokazuje koliko tom kraju tu fale prave kule i koliko bi razbile monotoniju koja vlada kada se sagledava taj kraj.
bilo bi lepo da izgrade :)
samo da prvo zavrse ono sto su zapoceli
jel ako krenu da rade nove projekte zaboravice stare i tako u krug :shok: :rant:

glavni problem je nedostatak potražnje za poslovnim prostorom, odnosno slaba privredna aktivnost.

kad bi privreda bila dovoljno jaka da joj trebaju kule lako bi investitori našli načina da žaklina ode sa mesta na kom je.

@vucko, sasa901

Super je "render", zaista se može zamisliti veći broj visokih objekata (da ne kažem 21+ :D ) u toj oblasti, bez problema... O, Bože, daj nam malo razvoja i rada u ovu zemlju, pa da gradimo...

p.s.Samo da se makne ta Y zgrada, odmah me setila na hotel Lisabon u Makau, od kog mi se diže kosa na glavi! :)

p.p.s. Zapravo, kad vidim na kom je mestu, nek ostane!

A sta mislite sta bi se desilo kada bi svi ovi poslovni centri spustili cene poslovnog prostora (posto i ovako prazni nekako funkcionisu) i kada bi tu nagrnule sve one firme koje imaju kancelarije po nekim udzericama, modifikovanim poslovnim prostorima, zapustenim trznim centrima iz devedesetih...

Ja mislim da je cena zakupa tih "modernih" poslovnih prostora glavni problem, a ne samo slaba privredna aktivnost...

Y zgrade su vec vidjene i po meni su promasaj. No ko da je bitno kad necemo videti bilo sta X Y godina...

A zamislite vi sad da se sve one poslovne 'udzerice' sa NBG oko npr Treceg Bulevara smeste u jednu kulu. Ne mora nesto strasno, 12 do 16 spratova. Jos bi falilo mesta! Kamoli Raffeisen krmaca i ostala cuda.

b_tuta":3qxqyjo6 je napisao(la):
A zamislite vi sad da se sve one poslovne 'udzerice' sa NBG oko npr Treceg Bulevara smeste u jednu kulu.

eh, gospodine tuto, zamisljamo mi to poodavno al niko nam od nadleznih ne zaviruje u misli nit ih interesuje ..

Nonetheless, considering that these bags are generally developer brand names to be able to commence with, the reality that these issues could be costly may be and sticks out. This is only normal as you get identical reciprocation: excellent high quality signifies great quantities of funding.
However since the arrival of the Trainer Outlet Stores, passionate Instructor Fans out there is now able to will also get for you to knowledge his or her glam and magnificence - at 50 % its authentic fees!
These kind of places is going to be guaranteed to provide you with a at least 45 % reduction off about men and women Coach handbags along with other Coach points! Below, you may be made certain for you to sustain a lot of money, whilst nevertheless getting able to find these high-class Coach Handbags.
As in compare to be able to online buying or any other merchants, these kinds of outlet stores are generally totally the best place to venture to, if you need to get superb savings as well as initial purchases. The principle issue with on the internet acquiring is always that cons are quite typical. Or maybe you need to do get the item, these are entirely knockoffs and are not necessarily legits.
Below with these types of stores associated with コーチ 財布 , you could be optimistic these tend to be One hundred percent genuine because they appear from the development manufacturer and diverse retail merchants in the local mall. Whilst having the finest from your cash, you can be guaranteed how the Coach Handbags you are getting are all genuine.
コーチ coach
coach バッグ
coach バッグ
コーチ メンズ
コーチ バッグ

Dosadno je više takvu studiju vezati samo za NBgd

Jel razmišljao neko kako bi BGD izgledao i koliko bi bilo opravdano
kada bi studija umesto Novog BGDa iste smestila u pravcu novog mosta Vinčanca
pa ,,staro,, jezgro ostalo u sredini

Слике говоре више од 1000 речи, па и студија неуких људи.

Беч

11362634fa.jpg

dsc02923dbbvl.jpg

11672144zm.jpg

Варшава

7944697056_2127961a92_b.jpg

7203611.jpg

p1010002mg.jpg

Милано

7713593524_c2703286a8_b.jpg

Београд

7609217460_d2e00f0b4a.jpg

7609219290_8c02dbf91f.jpg

31982113.jpg

Београд са Дунава

29212508.jpg

Ово гледам сваког јутра са Звездаре

topla-voda-dorcol-1336647264-160114.jpg

Milano je izdominirao za kratko vreme! :kk:
Ali nista bolje od naseg dimnjaka! Ne mogu oni tako vitko da grade.

Ugasimo toplanu i na dimjaku napravimo vidikovac :)

U Zagrebu se grade visoke zgrade.
Ali nije ni kod njih sve super jer im ne daju da grade vise od 100m,verovatno zbog katedrale.

Ovaj prokekat koji se trenutno gradi trebao je biti visok 100m,ali im nisu dozvolili pa je 96m.

CIpCs.jpg

Nikada i nikako mi neće biti jasno zašto naše urbaniste ne vole prostor, vazduh, visinu, pogled, slobodu, širinu, svetlo koje sa sobom donose inovaciju, progres, dobrobit i u ekonomskom i u socijalnom i u psihološkom smislu.

Živeo prostor!
Živelo svetlo!
Živela sloboda!

Vrh