Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

  • Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

    Glasovi: 180 36,7%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

    Glasovi: 63 12,9%
  • Neka druga gradska lokacija

    Glasovi: 30 6,1%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

    Glasovi: 165 33,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

    Glasovi: 32 6,5%
  • Ne znam

    Glasovi: 20 4,1%

  • Ukupno glasača
    490
Ovde je najveći problem što znamo s kim imamo posla i što lako može da se desi da sruše most i posle da kažu "e ipak neće moći most na ovom mestu, zgrade su preblizu". Ne znam za vas, ali meni je taj scenario više nego realan.
 
To tesko da ce proci. Ali oni sto je verovatno jeste da se nista nece uraditi ,jer radikalska vlast ne radi nikada na velikim infrastrukturnim i kapitalnim projektima za gradjane. Cak ni na onim na kojima je ugradnja dovoljno mala. Svi projekti u gradu koji su uradjeni za radikalsku vlast su oni koji donose milione i milijarde, a svako rebiviranje neke ulice je jeftin populizam, uz visok stepen diletantizma i ugradnje, kao npr 4 bulevara, ili nor nikad vidjena tehnologija popravke ulice Knjeginje Zorke kad je vesic palamudio okolo, eno vec se asfalt uleze i stvaraju rupe.

Nema sekta ni interesa, ni kapaciteta danuradi nesto u gradu iz budzeta, ili za grad, jer je budzet toliko nafilovan porezima, a toliko se iz njega krade, da su ulice ubraspadu, samo se provozaj recimo ulicom Vijislava Ilica. A o mostu, prevozu , izgledu grada , funkcionalnosti da ne govorimo. Ono sto je sigurno npr da nikad nece napraviti interceptor za govna i preciscavanje istih koji kosta milijardu evra, nikad nece napraviti metro, ali ce pokrasti zemlju od grada da prave zgrade i zgrcu milijarde, a prostom plebsu govoriti kako je grad hiljadu puta bolji, zato sto ce telad da gleda u soliter. Stepen razvoja teska zaostalost u ekspanziji na svim poljima.
Projekat mosta i tubela je nesto sto ne moze da se radi 10 godina, treba organizacija, da se to sve brzo i u roku zavrsi, a to je za nas od prosle vlasti od danas nepoznanica., jer treba para, strucnosti i dobre organizacije bez zabusavanja. Zato ovaj most nece moci i ne mogu da pocnu da rade, jer ce zaglaviti Bwograd na 5 godina umesto na jednu. To ce biti zesci problem. A ne donosi profit. A jedino zasto ga rade jer in smeta zbog njihove investicije, ne zbog gradjana.
 
Dakle ne samo sto napredni radikali za svojih 12 godina vladavine ne sagradiše niti jedan preko potreban most,
nego će beograd ostati sa jednim mostom manje nego sto je bilo stanje kad su oni uzjahali vlast zahvaljujuci maloumnim građanima!
Mislim da je ovo nezabelezeno u istoriji (osim kad su ratna stanja)..

Dakle srusice stari i posle ce pitaj boga koliko dugo da grade novi a beograd ce biti sa jednim mostom manje, dakle celodnevni uzas na brankovom zagarantovan!
videcemo zrelost i svest građana 02.06.
 
Ma misli se kosovo na vremenskim prognozama,
a tradicionalne poroDicne vrednosti u stilu stiha ljubljanskog konjušara bore đorđevića:
"Ubio ženu pa onda sebe"
 
koliko smo nezahvalani, zar ne vidite da dr Gangula hoce da nam obezbedi komotnije cekanje u guzvama (koje je izavao, a i dalje planira) sa svim ovim prosirenjima koja radi po NBG
 
Ако смо демократско друштво, морамо поштовати вољу већине. Убедљива већина (скоро 600,000 гласача у Београду) је тог становишта, и то је тако. Мостови дођу и прођу...
 
А, пошто мостови у Београду изгледа да више пролазе, него што долазе, можда сам га вечарас по последњи пут претрчао:
20240523_203802.jpg

20240523_203903.jpg

20240523_203746.jpg

20240523_203816.jpg
 
Ово ће баш бити кнап. А имали су на самом почетку и бољу позицију за нови мост којом би се остварио и ефекат експропријације већег дела блока 18 што би био увод у његову реуранизацију.
 
Vrh