Која глупост искрено. Како су предвидели везу те привремене саобраћајнице, преко трамвасјке баштице? Хоће бити семафори? Зашто кружни ток мора да чека мост?
Pa... (kao kad fudbaleri daju izjave
) ne bih se baš složio da je glupost.
Mislim da ima argumenata da se to sada uradi.
Kao što je Zuma već objasnio, mnogo toga treba da se prvo završi pre nego što počne gradnja, pardon, zamena Zarićevog mosta.
A život ne može, a i ne treba da čeka.
Što se tiče prelaska preko tramvajske baštice - mi već sada imamo vezu preko nje, imamo
A) jedno "normalno" ukrštanje kada se iz ulice Zemunski put ulazi u Vladimira Popovića,
i imamo
B) nenormalno ulivanje iz Vladimira Popovića u tramvajsku bašticu (posle koje i motorna vozila i tramvaji koriste iste trake preko mosta...).
Sad kada neće više biti objekata u jednom pojasu između Zemunskog puta i Mihajla Pupina, može da se napravi još jedan prelaz preko pruge kao pod A) i da se produži sve do raskrsnice Mihajla Pupina i Nikole Tesle.
Mislim da bi se dosta postojećeg saobraćaja koji ide na Brankov most iz savskih blokova i Milutina Milankovića prelilo u Vladimira Popovića koja je oduvek slabo iskorišćena.
A vredelo bi makar napraviti neku simulaciju šta bi se desilo kada bi se uvelo i levo skretanje sa Brankovog mosta prema Vladimira Popovića.
Primarna loša stvar je što ovakva privremena improvizovana zbudž rešenja preko kolena - znaju da traju decenijama.