dragan
Professional
Postovi preneti sa 'Pitanja i odgovori...' jer ova tema zaslužuje da bude posebna
pošto se odnosi na značajan deo N.Bgd.....pogotovu u budućnosti.
pošto se odnosi na značajan deo N.Bgd.....pogotovu u budućnosti.
arad":2nfk5j34 je napisao(la):Interesujen me šta se planira sa Starim Sajmištem.Vlasnik sam kuće na toj lokaciji sa kojom ne znam šta da radim.Ne živim u njoj da bi je uređivala,a ne mogu je ni ostaviti takvu kakva jeste sada.Priča se već godinama da će se naselje rušiti jer ono jeste ruglo Novog Beograda.Što bi ja rekla selo u centru metropole.
Steva":2nfk5j34 je napisao(la):Nemoj me uzimati za reč, mogu ti reči samo ono što jedna naš poznanik iz tog istog kraja radi. Naime on je isto tako vlasnik kuće tu, samo on još i kupuje okolne placeve jer se nada da će dobro da ih proda ili da dobije kompenzaciju u nekretninama kada se tu kuće budu rušile da bi se izgradio novi poslovni centar. Budi svestan da ti je kuća na najatraktivnijoj lokaciji u centru Beograda, ja mislim da to može dobro da se iskompenzira kada bude krenula realizacija savskog amfiteatra. Loša stvar u celoj priči je da ja ne verujem da će tu išta da se dešava najmanje sledećih 5-6 godina.
Milance":2nfk5j34 je napisao(la):5-6 godina? Stevo da nisi zaboravio da napises koju nulu iza?
neven":2nfk5j34 je napisao(la):Mislim da je to investicija koja dolazi posle ulaska Srbije u EU.
dedinje":2nfk5j34 je napisao(la):Kakvo rušenje straog sajmišta neki pominju. ? Ijoš kazu da je to selo u gradu!
Staro Sajmište je pod zaštitom i ono će biti obnovljenoi kakvo je bilo pre rata a bilo je vrlo lepo. Već ove godine trebao je da se obnovi centralni toranj, tako je bar rekao gradski arhitekta.
Na ovom forumu su bile i objavljene slike starog sajmišta kada je radilo kao sajam 1938 i 1939 godine. Paviljoni su bili vrlo elegantni i ukusni. Kasnije je tu bio fašistički logor pa i samo to je razlog da se sačuva. Posle rata je nazalost upropašćeno ali ne toliko da ne moze da se obnovi. Ona priča o špekulantu koji kupuje placeve da bi ih preprodao i da bi se obogatio jer će se tu graditi poslovni centar?! Stevo, je li moguće da ti to pišeš, da se nije pojavio neki drugi Steva to nije tako retko ime.
dragan":2nfk5j34 je napisao(la):Stari Sajam je pod zaštitom i treba ga obnoviti.dedinje":2nfk5j34 je napisao(la):Kakvo rušenje straog sajmišta neki pominju. ? Ijoš kazu da je to selo u gradu!
Staro Sajmište je pod zaštitom i ono će biti obnovljenoi kakvo je bilo pre rata
Staro Sajmište, naselje nastalo u bivšim baštama između mostova bez građ.dozvola, treba
i biće srušeno (gore je od svakog sela) i umesto njega biće Europolis,Megapolis i Novi Centar.
dedinje":2nfk5j34 je napisao(la):Nađi neku sliku starog sajmišta iz perioda 1936-1939 po ćeš videti šta si napisao. Tih slika je bilo i na ovom forumu... Inače, Europolis je planiran na desnoj obali Save.
Nenad":2nfk5j34 je napisao(la):
dedinje":2nfk5j34 je napisao(la):Ova slika je lepa ali ima i mnogo lepših sa paviljonima u krupnom planu. Na tom sajmu 1936 prvi put je u BG prikazana televizija. Sajam je pobudio ogromno interesovanje i priblizio Srbiju Evropi. Kompletan Sajam moze biti obnovljen osim dve velike zgrade krajnje levo pošto će tuda proći nastavak bul. J. Gagarina i spojiti se sa bul. Nikole Tesle. Sajmište je Beogradu onda značilo ono što nama danas znači blok 26, arena, hram Svetog Save. I sad zamislite da neko za par decenija predlozi da se to ruši. Svakako ne bi reagovali hladnokrvno.