Не би ме чудило...11030":21gyqk9i je napisao(la):Ako prostor bude sredjivao b92 na kraju ima da nas ubede da smo mi vodili treci rajh :kafa:
Homer Jay":ua1zw06t je napisao(la):Aha, isto kao što se mamografom srBkinjama daruje rak, u inkubatorima se guše srBčad, u narodnim kuhinjama se srBskoj sirotinji daje otrov, u sigurnim kućama se časne srBkinje tuku lopatama, a srBski heroj Milorad Čavić zahvaljujući Fondu B92 čami lu tamnici okovan lancima...
relja":2klyt7b1 je napisao(la):Sa stavovima nekih NVO možemo da se slažemo ili ne. Ali, kod nas bar postoji mogućnost različitog mišljenja, drugačijeg stava i diskusije, što je jako bitno za mentalnu higijenu društva.
Homer Jay":2klyt7b1 je napisao(la):Aha, isto kao što se mamografom srBkinjama daruje rak, u inkubatorima se guše srBčad, u narodnim kuhinjama se srBskoj sirotinji daje otrov, u sigurnim kućama se časne srBkinje tuku lopatama, a srBski heroj Milorad Čavić zahvaljujući Fondu B92 čami lu tamnici okovan lancima...
mekbejn":ms8ic1dd je napisao(la):Ja sam samo reagovao na pominjanje mentalne higijene i NVO u istoj rečenici.
relja":ms8ic1dd je napisao(la):Delijo - poenta je da se osim B92 i NVO niko ne bavi pitanjem Sajmišta.
Zbog čega je tako? Gde su ostali predlozi?
relja":ms8ic1dd je napisao(la):Za NVO i mentalnu higijenu teška i obimna tema. Npr - ne simpatišem Natašu Kandić, ali smatram da je učinila veliku stvar za mentalnu higijenu Srba kada je došla u posed i objavila u medijima onu video kasetu koja se čak izdavala po video klubovima. Naravno, svi znamo da je ogromna većina vojnika VRS otišla u rat da se njima i njihovim porodicama ne desi upravo to, i su oni rat proveli na liniji pokušavajući da prežive, a ne divljajući u pozadini kao razne DB-ove paravojne grupe. I jako je bitno za nas koji ovde živimo da znamo kakvi neljudi slobodno žive među nama i da postoji čitav sistem koji ih štiti.
Za mene je to njen pozitivan doprinos, a upravo zato što nismo imali nikoga drugoga da to uradi.
relja":ms8ic1dd je napisao(la):Društvo nije navijačka grupa da svi moraju da misle i rade isto.
relja":ms8ic1dd je napisao(la):I uostalom - WTF je "nedićev papagaj"?
Delija":3uh0ee5l je napisao(la):relja":3uh0ee5l je napisao(la):Delijo - poenta je da se osim B92 i NVO niko ne bavi pitanjem Sajmišta.
Zbog čega je tako? Gde su ostali predlozi?
Поента је да се нико па ни НВО и Б92 не бави нашим жртвама у првом,па и у другом светском рату.
Delija":3uh0ee5l je napisao(la):relja":3uh0ee5l je napisao(la):Za NVO i mentalnu higijenu teška i obimna tema. Npr - ne simpatišem Natašu Kandić, ali smatram da je učinila veliku stvar za mentalnu higijenu Srba kada je došla u posed i objavila u medijima onu video kasetu koja se čak izdavala po video klubovima. Naravno, svi znamo da je ogromna većina vojnika VRS otišla u rat da se njima i njihovim porodicama ne desi upravo to, i su oni rat proveli na liniji pokušavajući da prežive, a ne divljajući u pozadini kao razne DB-ove paravojne grupe. I jako je bitno za nas koji ovde živimo da znamo kakvi neljudi slobodno žive među nama i da postoji čitav sistem koji ih štiti.
Za mene je to njen pozitivan doprinos, a upravo zato što nismo imali nikoga drugoga da to uradi.
У овом случају не знам од ког твог става овде да кренем.Не знам с чиме се мање слажем.Можда ми је најгора последња реченица да нисмо имали кога да нас "суочава са реалношћу и посипа пепелом. Имали смо цео западни свет који нас је називао фашистима,кољачима и силоватељима. Заправо не само да су се "бавили хигијеном нашег друштва" него су нас у то име и бомбардовали и то више пута у свакој средини где су Срби живели.Није то било тако давно. Сви њихови аргументи су се испоставили као фалсификати али ни то никога не тангира.
Delija":3uh0ee5l je napisao(la):relja":3uh0ee5l je napisao(la):Društvo nije navijačka grupa da svi moraju da misle i rade isto.
Национална питања и минимум патриотизма нису предмет дискусије у иоле здравом друштву . О томе ја причам овде
Delija":3uh0ee5l je napisao(la):relja":3uh0ee5l je napisao(la):I uostalom - WTF je "nedićev papagaj"?
То ти је тренутно грб републике Србије
Петак, 27. jануар 2012.
Отворена изложба „Холокауст у Србији 1941–1944”
Поводом обележавања 27. јануара – Међународног дана сећања на жртве холокауста, у Музеју историје Југославије данас је отворена изложба под називом „Холокауст у Србији 1941–1944”. Изложбу је, у присуству градоначелника Београда Драгана Ђиласа, отворио министар рада и социјалне политике Расим Љајић.
– Добро је што се данас у Београду отвара оваква изложба и што се сећамо онога што се дешавало у нашој историји. Током Другог светског рата страдао је огроман део јеврејске заједнице која је живела у Београду и зато је обавеза мене као градоначелника и Владе Републике Србије да урадимо све да добијемо меморијални центар на Старом сајмишту. Ту ћемо сви ми који живимо у Београду и они које пут нанесе у главни град Србије моћи стално да се подсећамо невиних људи који су убијени само зато јер су били друге вере и нације – рекао је Ђилас.
Он је истакао да се град Београд у последњих годину дана интензивно бави овом тематиком – ново радно тело почело је да прикупља податке како би пре свега решило најспорнију ствар око подизања меморијалног комплекса, а то је имовинско питање.
Очекујем да Влада предложи, а потом Скупштина усвоји посебан закон који би регулисао материју тог меморијалног центра и олакшао решавање имовинских проблема. На тај начин бисмо у наредних неколико година могли да урадимо оно што је наша обавеза према онима који су невино убијени. Ми ћемо наставити да радимо заједно са републиком на овом питању, како би смо добили место са сталном поставком. То ће бити место где ће будуће генерације моћи да науче да треба да опраштамо, али да не заборављамо, јер заборављање у неким историјским тренуцима може поново довести до антицивилизацијских догађања. После свега ћемо изаћи пред свет, али и пред нас саме и рећи како смо урадили оно што је била наша обавеза – закључио је градоначелник.
Министар Расим Љајић рекао је да изложба треба да представи јавности стравичне размере тог ужаса.
Република Србија још једном недвосмислено истиче посвећеност сећању на невине жртве које су настрадале на овим просторима током Другог светског рата. Наша земља је поносна на своју антифашистичку прошлост и улогу коју имала у процесу победе над тим режимом. Такође, наша држава и овим чином одбацује сваки облик антисемитизма и ксенофобије који покушајем прекрајања историје релативизују злочине почињене између 1941. и 1945. године. Ова изложба је средство којим ту поруку и данас преносимо – указао је Љајић.
Преживели припадник јеврејске заједнице у логору „Старо сајмиште” Александар Лебл захвалио је организаторима изложбе и изразио наду да ће у догледно време на том простору бити достојно обележено место логора.
Изложба представља јединствен пројекат такве врсте у нашој земљи од завршетка Другог светског рата. Посетиоци ће моћи да на једном месту сагледају феномен холокауста у Србији и да виде читав низ вредних експоната, видео-записа, као и сведочанства преживелих.
Отварању изложбе присуствовали су они који су преживели холокауст, потомци жртава, некадашњи заточеници логора смрти у Другом светском рату, председник Савеза јеврејских општина Србије Рубен Фукс, представници министарстава Владе Србије, чланови дипломатског кора, представници међународних организација, града Београда, општине Савски венац, као и великог броја установа културе, науке и образовања из читаве републике.
Он је истакао да се град Београд у последњих годину дана интензивно бави овом тематиком – ново радно тело почело је да прикупља податке како би пре свега решило најспорнију ствар око подизања меморијалног комплекса, а то је имовинско питање.
Mogambo;89309388":276jbdji je napisao(la):Sajmiušte.. Slikano pre sat vremena
vucko":3u7v7yso je napisao(la):Pa nek ih prijavi neko komunalnoj ili gradjevinskoj inspekciji.
Kod mene su veoma brzo reagovali,prakticno istog dana kada sam prijavio neku nelegalnu gradnju.jlaki":ot5vnjso je napisao(la):vucko":ot5vnjso je napisao(la):Pa nek ih prijavi neko komunalnoj ili gradjevinskoj inspekciji.
A njima koliko treba da reaguju do tad će kuća biti izgrađena