Lord":1jlqg5ol je napisao(la):alterego":1jlqg5ol je napisao(la):Ja sam zato i rekao ako ima finansijske mogucnosti da zaobidje. A izolacija od "citavih" 5cm stiropora na spoljnjem zidu i nije bas najbolje resenje.
Naravno da nije, postoji zakon kod nas koji je na snazi koji zahteva od novih zgrada da imaju energetski pasoš u kome bi se navele karkateristike izolacije i procenjen utoršak kWh/m^2 sa kojim može da se sračuna cena grejanja (i hlađenja) po kvadratu stana. Takođe energetski pasoš propisuje minimalne izolacije, a to je u proseku oko 10cm stiropora/staklene vune, šestokomorne prozori, eliminaciju toplotnih mostova (koji na slikama izbijaju oči a kojih 5 cm stirpora svakako neće rešiti).
Al sobzirom da znam ljude koji rade pasoše za neke investitore i znam kako to ide - investitor ti kaže napravi mi pasoš takav da prolazi sve kriterijume i ja ću to overiti. Naravno da nema ništa ugrađeno od onoga što piše u pasošu, jer nema ni kontrole, odnosno ima je, al sedi u kafani na organizovanom ručku.
Hah, a ja mislio da ce ti energetski pasosi konacno da uvedu malo reda...toliko o tome....