Šta je novo?

Stambeni kompleks Zemunske kapije - državna stanogradnja

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591945#p591945:1l3dazif je napisao(la):
Kanta » Pet Dec 28, 2018 7:34 pm[/url]":1l3dazif]Nebitno za koju cenu su prodavali. Da li je realno da zivimo u susedstvu naselja sa cenom od 500 evra/m2 i da zivimo u stilu (i cenovno) Beograda na vodi? Komsija,jel znate vi na kojoj smo lokaciji kupili stan? Pa najbolje da Parking servis pocne da posluje i po Altini i da naplacuje posete gostiju.

Da je jaka cena po kojoj su prodavali stanove, za lokaciju na kojoj su, jeste. Pa pogledajte samo kolika je gradjevinska vrednost npr dvosobnog stana...35000eur a oni ga prodaju za oko 80000eur. I jos vidim bune se sto je neko pitao koja se stolarija ugradjuje i slicno. Pa za moje pare, posebno za one koji uzimaju kredit, pa ima da se borim za svaki cent a ne da pustam da rade kako im volja. Odlucio sam se za kupovinu iako je cena jaka, iz razloga sto sam kontao eto drzavno je preduzece, uliva koliko toliko neku sigurnost, nece biti skrivenih stvari, i zaje*******e se covek. Nisu se udostojili da stave obicne kineske sijalice u stanove, pa bruka i sramota. Ma i za najmanju sitnicu koju uocim da nije u redu ima da trazim da udje u zapisnik i trazim da se ispravi. I naravno da cu na primopredaju doci sa advokatom pa ako cemo da se teramo, teracemo se. :sesir:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591950#p591950:1j2dbxes je napisao(la):
lala888 » Pet Dec 28, 2018 8:56 pm[/url]":1j2dbxes]
Dobro nisam ni ja neki ljubitelj Parking servisa :lol: i mislim da je Altina bezbedna od njih, samo mislim da ako je nešto potpuno slobodno i na izvolte ljudi to zloupotrebljavaju - u ZK bi dolazili svi koji imaju posla preko puta i u okolini jer je frka za parking i opet ne bi bilo za naše potrebe - tih mesta ima vrlo malo za naselje naših dimenzija, pa kad bi hteli da su samo za nas morali bi da ih nekako zaštitimo. Mada to je sad generalno skretanje sa teme.
A po tebi je u redu da nesto sto mozda pripada nama pripadne drugome i da on zaradjuje da bi nama olaksao i uredio zivot?
Ti stvarno mislis da oni to rade iz najbolje namere prema nama? Prave biznis da nam ucine? Pa nemoj se zezati, to su fore koje ne prolaze ni kod koga.
Nema ko kod nas da dolazi preko puta pa da nas oni stite naplatom. A ako nesto planiraju u okviru objekata A i B mogu 5 spratova garaze da naprave ako hoce.
A koliko ovo namerno rade vidis na terenu. Sredili onaj deo Sumadijske ulice. Stavili neki redic plocica da izigrava trotoar i okolo silna neupotrebljena livada, mozda sirine preko 5m i nijedno jedino parking mesto da ne naprave, a mogli su dosta. E po tome znam da oni zapravo i zele zatvor a ne dobro stanarima. Nego sto manje mesta naprave da cena tog milosrdnog darivanja organizovanog zivota bude sto visa.
 
Ne meni to ništa nije u redu. Sada prvi put vidim da je u zgradi tj zgradurini G na volju kupovina garaže, verovatno jer nema dovoljno garažnih mesta i užasno mi je i da zamislim na šta će da liči naselje kad se useli.
Želim i park i zelenilo i slobodan prostor i mislim da mora da se sedne i ozbiljno razgovara sa njima i sa gradom kako to da dobijemo.

Ako je napolju livada onda verovatno pripada gradu i kako god da naprave računicu da je pretvore u parking meni će biti ok jer to znači da se neće gomilati kola u naselju.

Naplata parkinga mi je iz tog razloga ok jer želim da vidim da se što više automobila svuda utera pod zemlju. I da što više prostora bude slobodno za druge sadržaje. Ako postoji način da se od te naplate finansira stambena zajednica još bolje.

Što se tiče borbe za vraćanje parkinga stambenoj zajednici ja ću sigurno da potpišem šta god treba da pokušamo da to izvedemo, ali bih volela da ako u tome pobedimo onda osiguramo da ta mesta zaista pripadaju stambenoj zajednici CDEG za naše zajedničke potrebe - čitaj goste, majstore, ko god da nam naiđe, a ne da završe kao nepisano vlasništvo nekoga ko je mogao, ali ipak nije hteo da se zaduži i za garažu. Pa kad su prazna nek deca igraju školice.
 
U zgradi G gde je na volju kupovina garaznog mesta ima vise garaznih mesta nego stanova, plus privatni parking iznad. Znaci za prvu stvar potpuno gresis. Zato je svima i cudno odakle kupovina bez uslovljavanja gde garaznih mesta ima koliko hoces.
Gresis i za drugu stvar, naravno da taj deo pripada gradu duz Sumadijske ulice, ali plan detaljne regulacije je radio GDS i grad bi mu dao sta god da je hteo. Grad tu nema nikakav interes da nema parking mesta ukoliko prodaji stanova i samom naselju odgovara da budu parking mesta. Znaci da je ovo bukvalno namerno uradjeno da ima sto manje parking mesta i da se napravi beskorisna livada koja ce verovatno biti puna automobila, ali eto, bice u blatu, pa cisto da im to bude mala osveta sto nece da plate parking u naselju.

Voleo bih i ja to uredjenje o kome pricas, ali to u Beogradu nigde nije uspelo, pa ne znam na koji nacin bi ovde. Kada ti ljudima prodajes stanove bez uslovnog garaznog mesta a garaznih mesta ima vise od stanova ocigledno je problem u prodaji garaznih mesta. Jel zaista mislis da ce oni naterati sve ta ljude da naknadno to kupe? Ja vec vidim da ce se kola parkirati i na delovima ulaza u garazu, gde god stignu i da cu se onda bukvalno provlaciti da izadjem ili udjem u garazu. Voleo bih da gresim, ali gledam Beograd globalno i znam da ce biti tako. To su pusti snovi o nekoj super organizaciji gde u startu ljude namamis na nesto sto je suprotno organizaciji, odnosno prodajes mu stan bez obaveznog garaznog mesta.

Voleo bih ja da im verujem u dobre namere, ali oni to na terenu uopste ne pokazuju, vec se zapravo sve vreme otkriva kako ce biti sve gore i gore, i da oni na tome rade. Poput neuslovljavanja prodaje stanova sa garazom, ili beskorisnim livadama oko naselja (kojih bas i nema preterano)
 
vladan86":fpemkv98 je napisao(la):
Zaboravih da pitam pa ako neko ima ideju koja radna ploča za kuhinju i šank po modelu najviše odgovara kliznim vratima kuhinje i parketu.
Znam da je u pitanju neki hrast rustik ili tako nešto ali ne mogu da pogodim nijansu.
Ovaj model mi se najviše svideo do sada https://www.pinoles.com...ast-gladstone-pesak-h3309-st28-38-mm.html ali je dosta svetlija varijanta.
Ево мало да похвалим мајстора Милета

http://www.eurohrast.rs/proizvodi/dezen ... ski-hrast/Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk
 
Pa ja nemam pojma za to - šta će onda G podzemna garaža da bude poluprazna, a ne može da se uđe jer nemamo tokene a u isto vreme napolju pakao. I GDS ne uslovljava da se u G podzemnoj garaži kupuju mesta, a ovamo na silu prodaju ovo na "krovu" :shock:

jel to moguće???
 
Najgore je sto niko od kupaca pojma nema ni sta su smislili ni sa kojom idejom. Vecina kupaca nije ni znala koncept naselja u kome ce da zivi.
Kupci imaju vise nego dovoljno razloga da sumnjaju u njih, a oni su ovim naseljem trebali da pokazu da nisu takvi.
Pa neka onda pokazu sta su im namere i da prodaja i desavanja ne idu pod velom neke tajne i misterije i onda da na kasicicu isplivavaju stvari kao je ovo po nekom clanu zakona, kako nesto pripada GDS-u, kako ce sve biti optimalno samo da se strpimo i sl.
Neka stave otvoreno, koliko naselje ima stanova, garaznih mesta, otvorenih parkinga, koliko privatnih, koliko slobodnih i sl.
Oni sami prave sumnju da nesto muljaju, ne pravimo mi. I ovo je cudno za povrat novca. Ovi u Dr Ivan Ribar su se ubili od strajkova i prava na povrat, mi ga kao dobismo a da se i ne uselismo kao ljudi, ako je i to uopste tacno. Sve je previse cudno i neshvatljivo.
 
Onda moramo da se izborimo i da nam na uske unutrasnje ulice postave znakove za zabranu parkiranja, posebno u zonama oko zelenila. Pa nek radi malo pauk. Jednom ga progutas, vec drugi put ti nije svejedno.
Pa nismo mi sto smo kupovali garazna mesta bas toliki majmuni.
 
U vreme kada sam ja kupovao dvoiposoban stan u objektu G GDS je insistirao da se mora kupiti i parking mesto u garaži. To je bio sam početak prodaje, jun ili jul.
Nešto kasnije je ovde bilo pomena o tome da samo za dvosobne stanove ne uslovljavaju kupovinu stana garažom. Inače, dvosobnih stanova ima tačno jednu trećinu, odnosno oko 120.
Parking mesta na platou zgrade ima 64.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591989#p591989:utvjw3cq je napisao(la):
lala888 » Sub Dec 29, 2018 12:08 am[/url]":utvjw3cq]Onda moramo da se izborimo i da nam na uske unutrasnje ulice postave znakove za zabranu parkiranja, posebno u zonama oko zelenila. Pa nek radi malo pauk. Jednom ga progutas, vec drugi put ti nije svejedno.
Pa nismo mi sto smo kupovali garazna mesta bas toliki majmuni.
A ti hoces da mi komsije ratujemo medju sobom?
Hoces ti da dodjes na to celo i da zoves pauka?
Da necemo mozda kao stambena zajednica da kupimo jedan mali da branimo izlaz iz garaze i cuvamo ovaj koncept koji je osmislio investitor?
Da mi ratujemo da njemu sacuvamo stubice i mi teramo komsije da kupuju garaze koje investitor ne uslovljava prilikom prodaje?

Ako GDS kaze da 120 stanova nema uslov da kupi garazu onda ona to mora da objasni jer je rekla da je parkiranje optimalno.
A da se ja tucem sa nekim i branim neka prava sto je nekog investitor zavrnuo, ne pada mi na pamet. Oni to zapravo i zele.
 
Nemojmo ratovati medju sobom i trositi energiju koju je bolje usredsrediti na drugu stranu i videti sta nam je ciniti.
Kupili smo stanove, neko sa garaznim mestom neko bez. Ja licno nisam, prvi razlog je bio jer je cena izuzetno visoka. 9500eur nije mala cifra i to je 6kvadrata stana. Drugi je jer ne posedujem auto. Razmisljao jesam, mogao sam da ga izdam ali kes za kupovinu po jeftinijoj ceni nisam imao, zaduzio sam se za kredt i jos da se zaduzim za 9500 za garazno mesto, nisam mogao. Prezivecu do daljeg bez auta, a ako se ukaze prilika za kupovinu garaznog razmislicu.

Meni bi bilo ok da su u samom startu rekli nema parking napolju, to je nase i kraj price. Onda se mozda ne bih ni resio na kupovinu stana. No sta je tu je, borimo se pa dokle stignemo,
 
Neću da ratujemo, već da zajedno pravimo naselje u kom će se lepo živeti. Zgrade i stanovi su ispali super - ja lično, a koliko vidim i drugi ćemo imati samo sitne i lako rešive reklamacije, pa bi bilo lepo i da napolju imamo slobodne, prolazne trotoare i što više zelenila.

Mislim da ne bi bilo loše da se organizuje par ljudi koji se bolje razumeju u tu problematiku i da odu da pitaju - šta je sa garažama, za koga su stupići, koliko će parking mesta da ostane za ljude bez garaža i gde je predviđeno da se parkiraju, gde ćemo sa gostima i da li se zna za koga će biti poslovna zgrada da znamo otprilike šta da očekujemo - mora da postoji neki plan... Mislim mi ovde možemo o tome raspravljamo još 15 dana, ali pošto nemamo informacije ni koliko ni šta tačno ne vidim svrhu dalje diskusije bez nekog sastanka sa njima.
 
Nama je rečeno da će poslovna zgrada (mislim A) biti Poreska uprava...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
To bi bilo lepo, ali vidis da nemas sa kim da pricas jer druga strana odbija da prica, vec non stop gura politiku "zavadi pa vladaj".

Evo ti samo jedan ocigledan primer - nelegalna gradnja u C. GDS je tek pocela useljenje, zna sve u Ministarstvu, inspekciji i ona nama porucuje da mi to prijavljujemo i da sto pre potpisemo za profesionalnog upravnika, kao da ce on time da se bavi. Oni tako jos vise prave budale od nas. Ja recimo ne pretpostavljam da oni ne znaju ko je to i da nemaju veze sa tim. Cak ne mislim da je to neki burzuj, oni ne zive na prvom spratu. I nadam se da nije ono sto mislim ako su ti stanovi iznad TK centra, ne znam im polozaj.

I sta znaci da ti kazu, pa nas su slagali prilikom prodaje, ljudima i dalje ne govore sta su privatna mesta, prodaju stanove bez garaza pa ako neko pita - pita, ako ne pita, njihov problem. Sta ce da ti kazu za A i B? Pa opet nece nista, napravili maketu kao u Stepi, a sta ce biti mi pojma nemamo niti su u obavezi da ti kazu. Vidis da menjaju uslove prodaje, ja sam bio medju prvim kupcima naselja a platio sam najvisu cenu garaznog mesta, gde ima to logiku da neko ko je medju prvima ispadne neko sa najskuplje placenom nekretninom.

Oni jednostavno ne zele da pricaju i samo bockaju i pokusavaju da kupe vreme, i tako od danas do sutra. I sta da ti i nesto kazu? A gde pise da ce biti to sto kazu? Ko ce da potpise to sto kazu?
 
Ja bih voleo da neko danas od onih u C3 napisu kako napreduju radovi bahatog komsije koji je uzurpirao hodnik zgrade, da li je GDS reagovala.
 
Radovi fino napreduju...

623e0be06a2124e6a492ee48644f824c.jpg


623e0be06a2124e6a492ee48644f824c.jpg
b20b07a47d3a4694455a52b149ab0d81.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ne razumem, kupi covek pola sprata i zapelo mu za 2m2 hodnika. Koji mozak to moze da uradi?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Ja prosto nemam reci. Pa da li je neko od vas otisao i doveo one dzabalebarose iz direkcije koji sede na gradilistu?
Dodje mi sad da iako nisam u tom ulazu, odem tamo i masnom farbom mu precrtam vrata :bash:
 
O Srbijo, zemljo pod šljivama!
Nisam verovao da ovo može da se desi i kod najgoreg privatnika a ne na ovom projektu...
Gde je GDS koji je rekao da će reagovati???
Ja sam u šoku, najblaže rečeno!!!!
Komšije iz C, ako bilo kako mogu da vam pomognem, da se udružimo zajedno u tužbi ili na bilo koji drugi način (bukvalno), javite se!
 
Pridružujem se bilo kakvoj akciji, iako još nisam stanar (potpisao ugovor u decembru i platio kaparu za C1 nažalost).
 
Videcete kad se ljudi usele i ako pokusaju ovo da sruse da ce isplivati neko zakonsko pokrice koje im je GDS sigurno dao dok jos nije pocela primopredaja pa je GDS bio vlasnik hodnika ili nesto slicno. Neka fora poput parkinga.
Ne misli valjda bilo ko da je ovo bez odobrenja GDS-a.
 
Ovo sigurno rade uz odobrenje GDS jer je razvodni orman za struju bio izmešten iz tog dela hodnika, ai hidrant nisu dirali verovatno jer bi imali problem sa protivpozarcima na tehničkom prijemu. Pitao sam prestavnika GDS o čemu se radi a on sleže ramenima i kaže pa on je kupio dva stana...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592098#p592098:1jzrd0bi je napisao(la):
Dr.iox » Sub Dec 29, 2018 2:44 pm[/url]":1jzrd0bi]
Kanta":1jzrd0bi je napisao(la):
Mozda da formira lep poslovni prostor.
Mozda profi upravnika ili firme za odrzavanje?
Ima tu mnogo opcija, mozda je i neka ordinacija, mozda to sto ti kazes, a ako je iznad TK centra mozda i provajder koga nemilosrdno pokusavaju da nam uvale. Pominju ga u svakoj prilici. Kad vec hoce da pricaju sa nama, eto neka nam kazu sta ce biti u ta dva misteriozna stana.
 
Vrh