[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591904#p591904:1bpftkay je napisao(la):
Kanta » Pet Dec 28, 2018 4:14 pm[/url]":1bpftkay]Ja sam se sad na blic cuo sa nekim, receno mi je da to sa Upravnim sudom ne ide glatko, nije detaljno usao u pricu, rekao mi je da probamo sa tuzbom za neovlasceno uzurpiranje poseda jer smo suvlasnici parcele, pa onda oni da dokazuju da su vlasnici toga, nesto tako.
U svakom slucaju sr***, mirne glave razmisliti sta raditi dalje.
Da je situacija dobra - nije, da ce biti dobra ako ovo ostane - nece.
Ocigledno idu na to da se kupci snalaze kako znaju i umeju, cak i pobiju ko ce pre kupiti i parking. Zalosno.
A da je ovo po njihovom tumacenju zakona ispravno, pa onda u Beogradu nijedan privatnik ne bi dao nijedno parking mesto kao slobodno. Ne znam sto GDS onda nije uzeo i ona slobodna po istom osnovu.
@SrleBg
Tacno si rekao, sad je samo odluka boriti se protiv sistema, a zna se kako to ide, ili prosto odustati od svega.
Treba proveriti detaljno. Meni je advokat rekao da to krece od treceg osnovnog suda koji je nadlezan za opstine zemun, novi beograd i surcin I da u prvom stepenu sudi za stambene sporove, sporove o nepokretnostima itd, sve i da apelacioni ili upravni odbiju tuzbu, vrhovni kasacioni sud ce glatko oboriti ovo sto su naumili. Ja sam ga tako razumeo.
E sad borba sa sistemom u srbiji je druga prica. Ako mozes proveri kakve su sanse za tuzbu za uzurpiranje poseda. Organizujte se i ne odustajte koliko god da vam je dalek cilj.
U krajnjem slucaju obratite se medijima neko ce pristati sigurno da napravi pricu. Posaljite na 20 adresa neko ce objaviti.
Sto se tice licno mog slucaja, zasto sam usao u ovo preganjanje s njima i zahtevanje odgovora, je taj sto kada sam isao da se raspitam o kupovini, u showroom-u, na maketi naselja koja je izlozena odmah na ulazu, dobio sam informacije, ovo su objekti c, d, e oni su useljivi, radi se objekat g, bice useljiv u septembru 2019, ovde ce biti poslovni prostor, ovde ce biti park, ovde izmedju objekata ce biti parking mesta, za objekte c, d, e za dvosobne stanove uslov je garazno mesto, u objektu g nije uslov garazno mesto. Na pitanje da li u c, d i e moze da se uzme stan bez garaznog mesta, jer ce izmedju zgrada biti parking mesta na otvorenom, receno je pa ukoliko bas insistirate bez garaznog mesta moze da se nadje, ali zasto biste kupovali bez garaznog, svi se odlucuju za garazno itd itd.
Samo iz tog razloga sam se zainatio da vidim kako su uspeli da izmuljaju ovo sa parkingom, jer ni u jednoj jedinoj recenici nisu naglasili da ta parking mesta nece biti slobodna.
I apelujem da sad u toku praznika vi koji ste dobili kljuceve, bar jednom dnevno prodjete kroz vase ulaze do poslednjeg sprata i vidite da li neko nesto pregradjuje kao sto je to poceo ovaj baja u C3.