Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

ne završi fakultet, kao jedan od retkih: spržilo ga uglavu.

Ovoga ima puno... Đak generacije iz moje osnovne upisala Megatrend na kraju... Prosto te sprži taj tempo i to da si večito, 12 godina, bio spreman da uvek sve znaš i pred faks je mentalno kolabirala 😄 nije želela pritisak ozbiljnih fakulteta i upisala Megatrend na zaprepašćenje svih...
 
Pantografe ti si tu negde moja generacija ako se sećas smene Buje? :) On je otišao tačno kad sam ja završio prvu godinu mislim. Polugićku pamtim kao...nepredvidivu :ROFLMAO:, ali jeste bilo opušteno, ali to je već 3.i 4. godina.

Ja sam bio prirodnjak, vala je kod nas bilo baš oštro prve dve, 3 godine, mata, hemija, bilogija, hladni T na fizici :) , ma likovno sam morao da učim kao lud, ali to je ok, uživao sam u istoriji umetnosti, prepoznavao neke stvari. Kao maturanti smo već postali kauboji i više bili u lokalnom DZ kod dr Uzelac uzimajući opravdanja, nego u školi. Promenila se i profesorska ekipa. Imam i drugara koji predaje sad,kaže da ih ne štede, mada on jeste iz kasnijih generacija kad se to olabavilo dosta.

Ja imam utisak da su klinci danas više specijalizovani, znaju šta hoće i da kidaju u tome, možda minimalno na uštrb opšte širine. Verovatno ima i danas onih koji ne bi znali da pokažu Kanadu na mapi (mada u gimnazijama ne verujem više od 5%, za razliku od drugih škola). Ima i do toga da gledamo sve uz ove perspektive kad smo 20 godina iskusniji.
 
"Na ta predavanja odlaze potpuno nezainteresovano, jer im neko već po deseti put objašnjava šta se mota i puši, šta šmrče, šta ubrizgava u venu, kako se posle čega osećaš i koliko brzo od čega možeš da stradaš. Nema inovativnih pristupa. Samo na papiru ostane evidencija da su predavanja održana. Rezultata nema. U stvari, ima ih i toliko su poražavajući da čak i ovaj letargični narod počinje da shvata da od države i njihovih institucija nema mnogo vajde."

Evo isto i u moje vreme... samo što su u moje vreme bila i predavanja o sektama, to se danas možda na veronauci obrađuje...

"Zabranjeno je tući dete. Jeste. I time je oduzet autoritet? Stvarno? Dete roditelja poštuje i sluša zbog batina? Neće biti. Batine su izraz nemoći roditelja i pokazatelj broja propuštenih prilika da sa detetom radi i da ga vaspitava. Ovo nijedan roditelj ne želi da čuje. S ovim se teško miri, ali to ne umanjuje istinitost tvrdnje."

👍Ja ne mogu više da se složim Vox, ne mogu više da se složim, čitam dalje...

"Definitivno se ne vaspitava kad mu uvalite telefon sa godinu dana (čak i manje!) da gleda Pepa Prase i da bude mirno."

Samo da ne krene da gleda Baka Praseta u tim godinama, a ovo još i nekako...

Šalu na stranu, slažem se i tu... 🙂

"Potrči da mu skine zvezde s neba da se dete slučajno ne bi dosađivalo, a ne zna da nema kreativnosti bez “dosadno mi je”, nema snalažljivosti, nema ideja, rešavanja problema, samostalnosti… I tu uleti univerzalni terminator dečje dosade – mobilni telefon ili tablet.

Dete mirno ko bubica, frejmovi lete, pikseli lude, oko vidi više nego što mozak može da obradi. Od svega toga, roditelj samo vidi da detetu više nije dosadno, pa ni roditelju ne dosađuje. Blažena idila."


Sve se slažem, kad sam ja bio klinac imao sam game boy i PC igrice, uglavnom neke 2D platforme tipa Lion king i Aladin, Super Mario...

Play station, sega, ali nije bilo toliko dostupno kao tableti i igrice danas, o tome sam isto nešto rekao... Ali da game boy nisam ispuštao iz ruku, čim dođem kući prvo je to bilo za šta se hvatam...

"Za koju godinu, roditelj će se pretvoriti u taksi-službu, razvozeći dete na treninge, probe, školice ovog i onog, i biće ponosan na sebe jer je mrtav umoran ipak uspeo svuda da ga odveze na vreme"

Gde za koju godinu, to je već uveliko tako, vikednom na tenis, tokom nedelje na košarku...

I bio je dobro razvijen socijalni život, danas vidim da je to sve bila predstava i farsa, barem u mojoj porodici, ali gledano spolja je izgledalo srećno...

Toliko sam mrzeo sva ta socijalna dešavanja na koja sam morao da idem, rođendane, slave i slično... Baš me je trebalo naterati 😊 Radio bih ostao kod kuće igrao Splinter Cell 2 i posle blejao po netu... Al dosta o meni...

"Instagramu sutra pući polugola, izbačene zadnjice i grudi, dok joj je jedini smisao života da dobije što više pratilaca, što više komentara, što više “prelepotice, najlepša si”."

Društvene mreže su jedina bitnija razlika u odnosu na vreme kad sam ja bio klinac i to je stvarno jezivo, ali se zapravo prenelo ono kako kako su se neke devojčice doživljavale, kao da su zvezde neke tinejdž serije, to se samo prenelo online sada uz neke nove izazove koje vrituelni život nosi, naravno...

"Za to vreme, sinovi će se slikati sa nečijim pištoljima, pored flaša skupog viskija, naslonjeni na tuđe skupe automobile, i biće glavni, i biće moćni, i svi će videti da su opasni momci – a vi o tome nećete imati pojma."

O pištoljima sam već govorio... da sad sam se setio da je bilo likova u srednjoj koji su kolima išli u skolu i parkirali u dvorištu... Pajseri 😆

Sve dalje što piše stoji i površnost i popularnost i droge i da je teško u društvu reći NE jer ne mogu da podnesu neprihvatanje, jer neprihvatanje vodi u nepopularnost...

Zaboravila je samo još da se osvrne na povećanu fizičku neaktivnost i gojaznost...

I da u svojim seksualnim počecima dečaci imaju očekivanja porno glumca, jer su se tu edukovali, pošto je sex i dalje taboo tema, ako mora da se priča o tome onda je to radi redi...

Tako da eto, nema neslaganja, sve što žena priča stoji...
 
To ti je tekst iz 2018.. :(

Danas bi verovatno imala još nešto da doda.

E, da je više takvih prosvetnih radnika, svaka joj čast.
 
Ima jedan meme odnosno recenica koja savrseno predstavlja razliku izmedju proslih i generacija i danasnjih:

Mankind in 1969: Let's put a man on the Moon!

Mankind in 2019: Let's put a man in a women's restroom!
 
Mankind in 2019: Let's put a man in a women's restroom!
Po obicaju, pametujes o glupostima o kojima se ne razumes ni jotu, i samo defaultujes na status kvo. A naravno i empatije nula.
Hajd sad napisi esej o tome kako nisam bio na, ne znam, protestu kupusara 2013. i da zato ne smem da se pitam ni za jednu drustvenu temu ili nesto slicno, dok si ti hrabri heroj jer si protestvovao A,B,C, da preskocimo i to, i nastavimo dalje. Ali to i dalje ne menja cinjenicu da si tocilo za LGBT pitanja. Posebno smesno jer te se ne doticu nimalo. Tvoje misljenje *nikad* nece biti bitno u ovim diskusijama, dosadna strejt osobo. Pokusaj da se obuces u zensku odecu jedan dan pa da vidimo kako ces proci, tako sav jak na recima. Svaka trans osoba ima vise m*da nego ti, metaforicki, a neke i fizicki.
 
Poslednja izmena:
Pa ako se niko ne ljuti za te stvari, nikogovici kao ti ih pregaze i predju na sledece zrtve. Ne treba njima tvoja dozvola za ulazak u kupatilo, jedino ako ces bas svima da skidas suknje i proveravas genitalije. Kakva utopija, po Benderovoj meri. Uniseks kupatila su odavno trebala da postanu default, a ako ce neko da siluje, on ce silovati i u supi i u cosku i gde god mu se pruzi prilika, nece koristiti hormone godinama i oblaciti zensku odecu za to.
viki-miljkovic.gif
 
Hajd sad napisi esej o tome kako nisam bio na, ne znam, protestu kupusara 2013.
Smesno je sto si ti ovu temu ubacio u nesto totalno nevezano jer te, eto, bas svrbe trans osobe. Bolje se zapitaj sta tebe tu muci.
 
Znam, istina te boli. Otkako se prosula priča o Evropskom prajdu u Beogradu, odjednom pun forum revolucionara i heroja. Svi ti koji se sad javili da glume herojčine, svi do jednog su bili mutavi i manji od makovog zrna u nekoliko prethodnih protesta protiv autokratije, kršenja Ustava i ugnjetavača. Al im zato sad puna usta ideala i priča o slobodi i kolektivizmu.

Kapiram ja vas, slađe je biti sa unutrašnje strane policijskog kordona i tako glumiti heroje i šepuriti se po gradu. A kad su uloge zamenjene, kad treba sa spoljne strane da se juriša na te kordone koji brane Predsedništvo ili SkupSlinu, e onda odjednom sve te pričice o pravima i o odbrani slobode i o kolektivizmu kod vas više ne važe. Kad god je bila frka, maca pojela jezik, a i nešto drugo. Sve mi jasno.
 
Poslednja izmena:
Ma ti bi srusio njih i napravio ovu zemlju jos gorom, ne sumnjam uopste. Nije tvoj nacin pisanja mnogo drugaciji od Vucicevih pacenickih mahanja papirima i zatvorskim odelima dok je opozicijom bio. Bolje skrati postupak i uclani se odmah. Ne zelis da me sretnes na protestu, to je zasigurno ;)
 
Tvoje pucanje od besa samo pokazuje koliko sam ubo suštinu. Istina je da si ćutao kao mutavac i sedeo kod kuće kad god se ovaj narod dizao protiv autokratije i belosvetskih ološa, a sada kada si dobio priliku da budeš unutar kordona, sad odjednom glumataš veliku herojčinu, revolucionara i čoveka iz naroda. Isto kao još neki paćenici koji su se odjednom aktivirali na temi izbori, a koji su ćutali ko mutavi kada se izlazilo na ulice, a verovatno i ladili yaya kada se prethodno izlazilo na izbore.
Ne zelis da me sretnes na protestu, to je zasigurno ;)
Uf uf uf što smo opasni. :LOL: Verujem da si bio prvi u redovima jula 2020. i decembra 2021. Jesi, jesi... al kod kuće, u prvim redovim kauča. :LOL: Daj ne blamiraj se još više.
 
Od jednog običnog bloga o školstvu i njihovom znanju dođosmo do ugnjetavanja gej osoba. Al' je lep ovaj svet...
 
Zato što se pojedinci na forumu aktiviraju i angažuju samo pod jako, jako, jaaaaako selektivnim okolnostima i dešavanjima. U zadnjih par nedelja, forum je puniji revolucionara i pravednika više nego ikad. Al zato u leto 2020 i zimu 2021, tih (što su sada najgrlatiji) nigde nije bilo. A verujem da ih ni na izborima nema. Aktiviraju se samo kada neko dira njihov esnaf a za sve ostalo ih zabole.
 
^^^
Potvrda onoga što malopre napisah 😊
Tvoje pucanje od besa samo pokazuje koliko sam ubo suštinu. Istina je da si ćutao kao mutavac i sedeo kod kuće kad god se ovaj narod dizao protiv autokratije i belosvetskih ološa, a sada kada si dobio priliku da budeš unutar kordona, sad odjednom glumataš veliku herojčinu, revolucionara i čoveka iz naroda.
 
Ako je ovo najcrnja strana, onda su zastave Albanije širom grada najzlatnija strana.
 
Ako je ovo najcrnja strana, onda su zastave Albanije širom grada najzlatnija strana.

Na koje zastave misliš? Svaki državnik kad dolazi u posetu Srbiji, okače se zastave države ispred koje dolazi po banderama. I tu Albanija nije izuzetak. Izuetak su oni koji bi te zastave skinuli i snimak okačili na TikTok... Normalni ljudi tu ne vide problem niti to vide kao smisleni kontra odgovor na popularisanje nekog diktatora koji je tobože pobožan pa je zato svoje mlade momke oterao u preranu smrt... Taj ko ga veliča nek sam ode kao onaj Počuča na front... I on se krio iza pravoslavlja i mislio da ga uzvišeni povod zove da seje smrt i proglašava ga ne samo patriotskim činom što se jelte podrazumeva, već podvigom i herojstvom...

I bez blama on na K1 o tome uz onu Ivon Jafali kao voditeljku kojoj se utroba prevrće što mora nešto da radi za koricu hleba otkad su devastirali studio B i ukinuli savršenu emisiju Beograd noću da bi doveli Vendi da im gostuje svake 2 nedelje zajedno sa Miroljubom Petrovićem...

I sve to tebi nisu problemi solecar, ali si našao da braniš Putina, valjda jer je to u Srbiji najlakše... Biti uz većinu, a kako bi drugačije?

Dakle kao što ne bih imao problem sa zastavom Rusije na mestima gde se zvanično ističe, tako nemam problem ni sa albanskim i to je za poređenje...

Sa veličanjem Putina imam problem jer je to dozvoljeno gledati na ulicama Beograda dok je šetnja normalnih ljudi koji ne veličaju smrt i ne pozivaju na nasilje "otkazana"...
 
Vrh