Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

MIslim da je CRTA odigrala za rezim.
Sto je i logcno jer imaju istog gazdu.
Tako da u sustini ta NGO ekipa je Huljina 5. kolona.

Sad cujemo da su 324 osobe glasale na nelegalnom birackom mestu.
CRTA je prakticno resila izbore u Huljinu korist u KOsjericu.
Izmedju 21h i 23h su verovatno bile intenzivne konsultacije sa ambasadama.
Чему тако олако дискредитовање једне организације, са јединим аргументом да имају финансије из иностранства. Таквом аргументацијом можеш да дискредитујеш буквално све политичке субјекте у Србији. Ја више волим да гледам ко и шта како ради и да ли се то што причају покаже истинитим или не. ЦРТА је до сад заиста професионално пратила све изборне активности а и за ове најновије не постоји ништа за сад што би указало да су радили некоректно. То што је њихово прво појавњивање био шок за неке од нас, испоставиоло се да је резултат дилетантизма у опозицији који су без основа објавили победу, чак и да су потукли СНС до ногу.

Мени не треба нека организација за праћење избора која ће своју наклоност према некој опцији прелити и у саме податке лажно их представљајући у којист једне стране, макар и ја за ту страну навијао. Кад би једном тако урадили ја их никад више не би пратио и сматрао озбиљним. То да се могу у неком тренутку "продати" не оспоравам, видели смо то на примеру ЦЕСИДА, али мени ништа не указује да се то десило и са ЦРТОМ. Објективно прате резултате и указују на силне неправилности.

@Henry_Chinasky @Zion Williamson i drugi koji živite ili ste živeli u inostranstvu:

Slušam na Youtubu jednog našeg Balkanca koji je otišao u inostranstvo, ne tako daleko I kaže "ljudi iz Srbije, Bosne, Crne Gore, Makedonije... uvek kažu kako su građani drugog reda kad odu u Nemačku, Austriju, Sloveniju... A ja ih uvek pitam - pa zar nismo bili građani drugog reda i u svojim rođenim zemljama?"

kronk-point.gif

Realno! 🤣
Apsolutno smo gradjani drugog-treceg reda ovde.

Ja sam bio izuzetno uklopljen. Idealni stranac.
Druzio sam se sa Holandjanima.
Naucio sam jezik odmah.
Mislim da sam van krugova sa filoloskog najbolji poznavaoc holandske moderne knjizevnosti u Srbiji.
Bio sam cak ukljucen i u politiku tamo.
I sve je bilo super.

Medjutim, kad ti se rodi dete, onda shvatis do koje mere si stranac.
Kako vec od 2. goidne vaspitavaju tvoje dete an njihov nacin. To je ono sto vecinu nasih ljudi ne zanima, ne znaimaju ih sopstvena deca tamo, kao sto ih ne zanimaju studenti ovde.
Ja zapravo u potpunosti razumem nijhovu zelju za migrante vaspitavaju po svom sablonu i zelim im uspeh u tome.
Ali ne sa mnom i mojom porodicom. Sto se mene tice neka deportuju sve migrante, ne zalim ih. POjava narodnih patrola u Holandiji govor i da se na srecu ide u tom pravcu.
I dalje sam ljubitelj holandske kulture i jezika, ali mislim da svaki migrant razara domacu kulturu i da je bolje da se skloni iz zemlje u koju je emigrirao i vrati se kuci.

Sad, problem je sto Srbija nije kuca, nije domovina nego robijasnica.
Ne znam kako ti ne smeta da ti decu ovde vaspitavaju po nasem sablonu onda. Nase skole su ionako trule vec 35+ godina, a to ti ne smeta? Dal smatras da stvaramo kvalitetne ljude po skolama ili da je gradivo kvalitetno? Ja ne
Gledaj Cotra da uhlebis decu negde na zapadu bice ti zahvalni, nemoj da se pretvore u nas i da im zivot zavisi od drzave

Ne znam kako ti ne smeta da ti decu ovde vaspitavaju po nasem sablonu onda. Nase skole su ionako trule vec 35+ godina, a to ti ne smeta? Dal smatras da stvaramo kvalitetne ljude po skolama ili da je gradivo kvalitetno? Ja ne
Gledaj Cotra da uhlebis decu negde na zapadu bice ti zahvalni, nemoj da se pretvore u nas i da im zivot zavisi od drzave
oni ce sami da odu, ne treba na silu.
STarija cerka do ovih protesta nije htela da ide iz Srbije, sada razmislja o tome.

Чему тако олако дискредитовање једне организације, са јединим аргументом да имају финансије из иностранства. Таквом аргументацијом можеш да дискредитујеш буквално све политичке субјекте у Србији. Ј
Zasto CRTA nije uzela u obzir zamerke opozicije?
Zasto nisu odbili da daju izjavu?

Само хоћу рећи да није тако једноставно, иако је свима јасно шта се дешава овде тренутно.

У сваком случају, боли цела ова ситуација много.

Iskreno, bolno je stanje celog sveta danas.

Neki će mi se možda smejati, ali ja se osećam gore i zabrinutije danas nego pre 20 godina, ne samo u pogledu Srbije nego globalno.

Samo što je u nekim zemljama i dalje bolje nego u Vučićevoj Srbiji. Ali ni u mnogima od njih nije tako dobro i optimistično kao što je bilo ne tako davno.

Iskreno, bolno je stanje celog sveta danas.

Neki će mi se možda smejati, ali ja se osećam gore i zabrinutije danas nego pre 20 godina, ne samo u pogledu Srbije nego globalno.

Samo što je u nekim zemljama i dalje bolje nego u Vučićevoj Srbiji. Ali ni u mnogima od njih nije tako dobro i optimistično kao što je bilo ne tako davno.

Da, tačno. Neizvezno je svugde, i mnogo lošije nego pre recimo 15 godina.

Tako barem kažu ljudi koji su duže od mene.

Opet i ovakvo stanje kakvo je, je neuporedivo bolje nego kod nas.

A Forbsova lista svake godine sve duža i sočnija.

A opet najmanje para, mogućnosti i nade za ljude još od WW2.

Zato što je sistem namešten i okrenut protiv običnog čoveka. Da bi jedni živeli ko faraoni, drugi moraju da rade ko robovi.

Само хоћу рећи да није тако једноставно, иако је свима јасно шта се дешава овде тренутно.

У сваком случају, боли цела ова ситуација много.
Slazem se. Daleko da je jednostavno.
Kad imas 25 god. sam si. Samo spakujes torbu i odes.
Posle postaje sve manje jednostavno.

Zasto CRTA nije uzela u obzir zamerke opozicije?
Zasto nisu odbili da daju izjavu?
За прво питање, ко каже да није.
За друго зато што има нас противника режима које интересује право стање на терену а не искривљено, без обзира колико нам се свиђа.

За прво питање, ко каже да није.
За друго зато што има нас противника режима које интересује право стање на терену а не искривљено, без обзира колико нам се свиђа.
Zato sto su se ovi iz opozicije tek danas zalili.

Većini forumaša su to sasvim uobičajene plate. Većina neće ni skapirati koliko je to zapravo preplaćeno i koliko puta (x) više od realne prosečne.

I posle kao naslovi i kampanje "moramo da štedimo, morate da stegnete kaiš, nema se para..."

Ima, ima. Uvek je i bilo.

P.S.
Očekujem i komentare od one ekipe "FuNkCiOnEri i ČeLniCi i TrEbA da ImAjU ViSoKe Plate Da Ne Ni KrAli, JeR AkO im DaŠ DoVoljNo, NeĆe BiTi KoRuMpiRani, neće primati sa strane nego će se zadovoljiti i zasititi sa time što im se da"... (oće, kako da ne, kao što se milijarderi zasite posle prve milijarde 🤣🤣🤣)

Poslednja izmena:
Većini forumaša su to sasvim uobičajene plate. Većina neće ni skapirati koliko je to zapravo preplaćeno i koliko puta (x) više od realne prosečne.

I posle kao naslovi i kampanje "moramo da štedimo, morate da stegnete kaiš, nema se para..."

Ima, ima. Uvek je i bilo.

Para ima, samo se neracionalno troše jer se sve živo preplaćuje. Ali da se to ne radi, ne bi sva stranačka usta i simpatizeri bili namireni.

Vrlo prosto.

Naravno.

Ali kažem jer se svuda stalno kmetovima serviraju priče da nema para i da "mora da se još više štedi".

your-greed-is-hurting-the-economy-neoliberalism.png

I mnogo je kmetova koji veruju u to.

A za to vreme masni postaju još masniji, od Aljaske do Australije i od Somalije preko Srbije do Norveške.

Naravno.

Ali kažem jer se svuda stalno kmetovima serviraju priče da nema para i da "mora da se još više štedi".

your-greed-is-hurting-the-economy-neoliberalism.png

I mnogo je kmetova koji veruju u to.

A za to vreme masni postaju još masniji, od Aljaske do Australije i od Somalije preko Srbije do Norveške.

Da, ali isto tako, sistem bi se raspao da nema kmetova. Kmetovi nisu svesni koju moć zapravo imaju, ako se udruže. Nema te sile koja ih može da ih pobedi.

Ono što ih drži razdvojene su strah i neznanje. Vidim da se kod nas ljudi polako oslobađaju straha. Na znanju i edukaciji moramo da poradimo.

Pricate mnogo uopsteno. Sta je to konkretno precenjeno? U cemu oskudevate?

Jeste li gladni, zedni, bosi? Sta je tacno problem. Ajde to malo konretnije?

Deca su do 50 tih po Beogradu leti hodala bosa, sad je teze jer su TN 30.000 din?

Šta je TN?

A precenjeno je sve. I globalno, a tek u kartelskoj Srbiji...

A mnogi smatraju da upravo zbog te dece iz 50ih sad i jesmo svi globalno u pičvajzu i samo se selimo iz jedne krize u drugu, pa koliko još potraje tako pre nego što se sve uruši.

A to da uvek može gore nije izgovor i neki moto za život.

Mogu i ja sad da budem u komi daleko bilo. Ili da se rodim u Indiji. Pa jel to znači da treba da budem srećan što živim kao prosečni mizerni kmet u jednoj Srbiji? Pa i ne baš.

Prosečan čovek ovde živi kao skot. Skot u onom smislu kao jadnik, nesrećnik, krpa.

TN je model Nike patika.

I nisu samo po Beogradu deca hodala bosa vec i po Londonu npr.

Ali danas imas patike sa Temu po ceni kilograma tresanja, a imas i TN pa biraj.

U cemu ti oskudevas? Ides na more u hotel sa 4 * umesto sa 5*.

Vrh