То што студенти не планирају не значи да неко други не планира.
Студенти имају доста могућности да превентивно умање опасност од ескалације насиља на протесту, чак ако добро одиграју тиме и ојачају своју позицију код служба безбедности које су, да се не лажемо, одувек омогућавале сваку промену власти.
Кад сте узори бољег сутра нико вас не може зауставити.
Što se mene tiče, sve je savršeno, vidi se da se sve odvija prirodno i da nema upliva sa strane.
Danas se i vesti brzo smenjuju, sve ovo oko generalnog štrajka je već sad samo jučerasnja vest (mada na RTS-u nikad nije ni bila vest) i ide se dalje.
Ako je neko mislio da je opozicija nešto usrala sa onim u skupštini, već se zaboravilo na to.
Mada, po meni nisu ništa usrali i oni su negde prirodno odreagovali.
I Rača i Bogatić i Kraljevo i opozicija u NS i tuča ispred skupštine grada Beograda i sve studentske mirne šetnje i marševi i ovo danas u Pionirskom parku... sve je nekako nečural bajo moj i uopšte se ne uzbuđujem ako negde nekog zvekne neko jaje ili pukne neki prozor.
Nije naš narod rđav, postoji deo koji jeste, ali oni su kod radikala. Nije se ništa desilo ni pandurima petog oktobra, grlili se ljudi sa njima i dali im da piju zajedno iako su ih ovi lemali do pre koji minut. I godinama pre.
Ne bi se ništa desilo ni ćacima u parku da murija nije došla.
Tako da, samo kul i nema potrebe da postoji strah od nekog sranja. A nece ni obična murija da reaguje više tek tako na mirne građane i ogromnu masu. Ova šaka jada što im je ostala i što je krvoločna ne može ništa sama, em ih je malo, em su sise.
A ako negde pukne neki prozor, a Bože moj, nećemo se uzrujavati zbog toga. Studenti će sigurno nastaviti sa nenasilnim protestima, ali ima i besnih pojedinaca i to je opravdano. I o njima mogu samo režimski mediji da seru da su napravili incident, da hoće obojenu revoluciju, ali koga više zabole za to?
Neće naši ljudi sigurno nikome skakati po lobanji. Možda neki lojalista dođe da se ku*** i deda ga izudara kišobranom po vugli i klinac od deset godina ga išutira u dupe i to je to. Ne treba se zgražavati nad takvim stvarima.
Pukli su i vidi se iz aviona da su pukli, vuku 100 istih ljudi i da kampuju i da budu obezbeđenje i na mitinge...
I ti će prvi pobeći.