Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ja ni ne znam šta ste se toliko raspisali o njima i ulazite u neke duboke analize..ukakeni vučićevi debilčići..

Ja ni ne znam šta ste se toliko raspisali o njima i ulazite u neke duboke analize..ukakeni vučićevi debilčići..
Зато што ће они сутра бити министри и одлучиваће (и буквално) о нашим животима. Само је битно да завршимо да то буде у њиховом паралелном универзуму, који је при крају "градње".

Већ су проваљене неке студенткиње из кампа, две медицинске сестре из Сремске Митровице, раде у болници.
Мада руку на срце, можда иду на вишу медицинску у Земуну.

Kako ide generalni štrajk u BG? Jasno mi je da privatnici nece zatvarati lokale dok ne bude 1 do 12, ali da li ce makar narod podrzati?

Izvestaj PreCednika o SUDENTIMA i Štrajku je jeziv, a glavna mantra svih je plašenje " izgubice godinu" , naravno, da se uvedu u red i rede po zakonu ne pokusavaju, kako zinu zakon prekrše.

Oni jos od Novog Sada imaju isti pricip, prvo najave da ce biti malo, onda pohvala za mali skup, onda ismevanje i ignorisanje....ne razumem.

Juce je opet rekao da mogu samo da ga ubiju, da vlast nece dati dok je ziv.

Нико му ни не тражи власт. Тражи се да све институције раде свој посао, и у том случају ће се врло брзо десити све што треба да се деси.

Како ће то у пракси изгледати врло је велика непознаница, јер подразумева да нека скупштинска већина подржи прелазну владу, тужилаштво и судство, али то је најмање немогућ сценарио по мом мишљењу.

Резон ти је логичан али се ипак не слажем.
Осетили смо слободу, праву демократију и правду на овим протестима и нећемо пристати на мање.
Јавио се онај ЕУ изасланик, као да ли хоће да ли неће да посредује...Како то сад бедно и неприхватљиво звучи из ове перспективе слободне народне буне.
Дакле, видим само два исхода - Један савршен и један катастрофалан.

У савршеном свако добија шта заслужује по закону а институције су самим тим преврнуте наглавачке, очишћење и подигнуте поново практично од нуле.
У катастрофалном, наставља се овај Хуљин орвеловски лоши трип и ми у њему као таоци до изнемоглости.

На нама је.

Нико му ни не тражи власт. Тражи се да све институције раде свој посао, и у том случају ће се врло брзо десити све што треба да се деси.

Како ће то у пракси изгледати врло је велика непознаница, јер подразумева да нека скупштинска већина подржи прелазну владу, тужилаштво и судство, али то је најмање немогућ сценарио по мом мишљењу.
Kad budemo znali tacno kako to treba da izgleda, tad ce sve ovo i biti gotovo. Zato je u ovom trenutku to najbitnije pitanje.

Mnogo se magijski razmislja i bezi od realnosti, kao da je sve gotovo i ovaj nema sanse da se oporavi. Nemanje ideje se maskira kao 'verujemo studentima', bilo bi lepo ako sve bude tako jednostavno ali imam rezervacije prema tome.

Па и ја сам први лично студент који ЖЕЛИ да студира. Али тек након што се неке ствари доведу у ред, уопште ми не представља терет ни да се понавља година и ако сам на буџету , чак и поништили буџет, нити било шта друго, свакако сам у ритму и да радим и да студирам и нисам под притиском да морам завршити све у року јер сам себе финансирам. Моји ближни који су већински оријентисани против студентских протеста су више забринути за моје студирање од мене самог. Фасцинантно ми је њихово размишљање како ће ако падне Вучић да нам буде још горе и да смо угасили.

Zato nas Hulja verovatno pobedjuje, mada bih naravno voleo da ne.

Посланички клуб СНС има 112 посланика, ко зна какви све договори су могући, уколико са правих места дође до правих позива.

Посланички клуб СНС има 112 посланика, ко зна какви све договори су могући, уколико са правих места дође до правих позива.
A u poslanickom klubu su Kebare i Atlagici bas da bi se sprecio takav scenario. Mada ko zna.

Samo Ambasada moze da uputi takav poziv.
Drzavni aparat i poslanici SNS se ni mako ne plase ni studenata ni gradjana ni opozicije.
Pobede ca biti moguca samo ako osete strah. Mi nemamo organizaciju kadru da ih uplasi.

Vrh