Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Није прошло ни три месеца откако су Београђанима увећани износи на рачунима Инфостана, а већ стиже вест о новом поскупљењу. Овај пут — нови, скупљи ценовник грађанима и привредницима у Београду испоставиће Београдски водовод и канализација. У образложењу зашто подижу цене, у овом градском комуналном предузећу су навели и трошак скупље струје, али и најаву веће минималне плате од идуће године.

У Београдском водоводу тврде да ће, након корекције цене, просечни рачун за трочлано домаћинство бити увећан за око 300 динара на месечном нивоу. Домаћинства ће, тако, кубни метар воде од 1. јануара плаћати 87,24 динара са ПДВ, одвођење отпадних вода 35,26 динара по кубику, док ће за погонску спремност плаћати 191,74 динара.

Садашње цене са ПДВ су: 74,25 динара за кубни метар воде, 30,01 динар по кубику за одвођење отпадних вода, док је погонска спремност система 163,19 динара. То значи да ће кубик воде од јануара бити скупљи за 13 динара, одвођење воде поскупљује за 5,25 динара по кубику, док је погонска спремност система скупља за 28,55 динара.

Докле мисли ово народ да трпи? На крају ћемо живети у контејнерима.

Poslednja izmena:
Ми да успоставимо функционалне установе “ по угледу на њих”. Где ви живите, из ког сна се не будите. Нисмо у стању да самостално одржавамо јавне тоалете. Смејурија.
To je glavni razlog zasto sam pro EU. Praksa je pokazala da ne umemo ili ne zelimo da uspostavimo visoko funkcionalnu drzavu.

Sledeci logiku da sam ja evrofanatik, onda su ovi protiv evrofobi. Pitanje za njih, posto vidim da vecina nije samo za neulazak u EU nego i za dozivljavanje EU kao neprijatelja: koliko je mudro ukopavati se i dodatno se konfrontirati nekom od koga ti mnogo toga zavisi?

A od "evrofanatika" ste još jači vi koji odbijate prihvatiti da je uvek bilo da slabiji i manji slušaju veće i jače. Pa na tom principu počiva čitava ljudska rasa od početka svog postojanja, ali sad će Srbija da bira neke strane, slobode, da strada zabadava.
Bukvalno ovo. Toliko izginusmo u XX veku za neke ideale, svi bolje prosli od nas, mi se i dalje borimo protiv sila mraka.

Није прошло ни три месеца откако су Београђанима увећани износи на рачунима Инфостана, а већ стиже вест о новом поскупљењу. Овај пут — нови, скупљи ценовник грађанима и привредницима у Београду испоставиће Београдски водовод и канализација. У образложењу зашто подижу цене, у овом градском комуналном предузећу су навели и трошак скупље струје, али и најаву веће минималне плате од идуће године.

У Београдском водоводу тврде да ће, након корекције цене, просечни рачун за трочлано домаћинство бити увећан за око 300 динара на месечном нивоу. Домаћинства ће, тако, кубни метар воде од 1. јануара плаћати 87,24 динара са ПДВ, одвођење отпадних вода 35,26 динара по кубику, док ће за погонску спремност плаћати 191,74 динара.

Садашње цене са ПДВ су: 74,25 динара за кубни метар воде, 30,01 динар по кубику за одвођење отпадних вода, док је погонска спремност система 163,19 динара. То значи да ће кубик воде од јануара бити скупљи за 13 динара, одвођење воде поскупљује за 5,25 динара по кубику, док је погонска спремност система скупља за 28,55 динара.

Normalno da će poskupeti kada sledi uvećanje penzija. Mora da se nadoknadi negde.

Vladace ovaj do smrti vidim
Možda, ali ovi putinovski stavovi su izrazito ekstremistički. Oni (radikalni ekstremisti) su realno pobednici u Srbiji 2024 i zašto to ne priznati. Srbija je kreirana baš po njihovim zamislima. To je to, ovako izgleda ta zemlja, ovo je cilj.

Međutim to ipak nije većina i dalje se prikriva pravi karakter. Zato ovaj 13 godina glumi neutralnost, međutim to mu sve slabije ide.

Kada se ogoli ide slom. (Pre toga eskalacija represije)

Možda, ali ovi putinovski stavovi su izrazito ekstremistički. Oni su realno pobednici u Srbiji 2024 i zašto to ne priznati. Srbija je kreirana baš po njihovim zamislima. To je to, ovako izgleda ta zemlja, ovo je cilj.

Međutim to ipak nije većina i dalje se prikriva pravi karakter. Zato ovaj 13 godina glumi neutralnost, međutim to mu sve slabije ide.

Kada se ogoli ide slom. (Pre toga eskalacija represije)
Izvini ali i tvoji stavovi su izrazito ekstremisticki. Meni ste ti i mc samo dve strane delulu medalje.

Sa ovim se ne bih složio debelo.

Taj put je okončan 2012, a verovatno već marta 2003. i to svi znaju i u skladu sa tim se i ponašaju.

Premisa ti je pogrešna, teorija ti pala u vodu.
Pazi da nije okončan marta 2003. Ne nas od tada silovao Oli Ren sa frazama "Srbija mora da ispuni svoje obaveze prema Haškom Tribunalu i izruči Mladića i Karadžića i nakon toga nema prepreka za članstvo". Pa 2008 (ili 2009) gde smo im otvorili tržište a dobili šta? Ukidanje viznog režima (zašto je to postojalo uopšte).

A ni nakon 2012. nije okončan put već ide tim nekim puzajućim tempom koji nam je namenjen. I to ne samo nama. Pogledati Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju (sve članovi EU) za primer da je kod svih situacija ista, tj. u EU nas ne žele zbog unutrašnjih otpora koji su mahom nastali prijemom Bugarske i Rumunije preko reda. Od tad su nam njihova vrata zatvorena.

Možda rat nešto promeni i evropljani promene svoje mišljenje, ali pošto je prošlo skoro već 3 godine i oni nas i dalje drže za čobane i budale deluje mi da od promene njihovog pristupa nema ništa. Pogotovo što na evropsku scenu dolaze desničari ili makar desnije opcije koje imaju veći otpor ka proširenju (nije ni da su dosadašnje opcije bile spremne).

Evropa... ha , ha....😃
Kako su krenuli traźi ce da ih primimo kod nas
🤣😭🤣
Ovde je oduvek bila nulta taćka
pra materija ...i onda sve redom toga se stide te i hteli svi redom da to i zatru.... Djaba , nikad im nije uspelo nitin ce im uspeti ma kolko nas drźali sa strane i pri dnu

Poslednja izmena:
Bićemo srećni ako budemo živeli u kontejnerima.

I dalje čekam stranku koja će makar obećati da će se obračunati sa pljačkom naroda.

To neću dočekati jer su ukapirali da ovaj narod je spreman sve da trpi.

Šure nas na stvarima koje ne mogu da se izbegnu - komunalije, prodavnica, apoteka, prevoz.

Železnica se setila da uvede 'kaznu' za kupovinu karte kod konduktera u vozu.

Banke naplaćuju de facto negativnu kamatnu stopu na depozite po viđenju u vidu 'održavanja računa'.

TV pretplatu RTS naplaćuje iako nemaš televizor u kući.

Dok je ovaca biće vune.

🐑

Како да не, сви имају фиксацију на Србију, на наше институције, правосудни систем, ресурсе, невиђене таленте, лепоту… и хоће из ината да нас подрију на све начине.
Ми да успоставимо функционалне установе “ по угледу на њих”. Где ви живите, из ког сна се не будите. Нисмо у стању да самостално одржавамо јавне тоалете. Смејурија.
Zasto ne bi zeleli nase resurse?
Zemljiste, litijum, vodu i radnu snagu za programiranje i/ili ciscenje klozeta.

Možda rat nešto promeni i evropljani promene svoje mišljenje, ali pošto je prošlo skoro već 3 godine i oni nas i dalje drže za čobane i budale deluje mi da od promene njihovog pristupa nema ništa.
Ne mogu da diskutujem ceo post, mrzi me, potrošili bi dan na očigledno. Verovatno možeš da zaključiš šta bih pisao.

Međutim, samo ovo gore. Obrni ogledalo, da prošlo je tri godine od početka rata. Šta je Srbija promenila u svom pristupu za tri godine? Jesmo li danas kritičkiji prema ruskom režimu, nego što smo bili pre tri godine? Da li je srpska vlast otvorenija za članstvo? Da li danas u nacionalnim medijima ima više EU u pozitivnom kontekstu u odnosu na pre 3, 5, 10 godina?

Zasto mi sada ne bi demonstrirali da smo za pravnu drzavu i naterali vlast da kazni odgovorne za masovno ubistvo u Novom Sadu?
Tu nam EU ne moze pomoci. Ako su tako dobri, sto nam ne smene Nepomenika nego ga podrzavaju?

Sustina je u tome da vecina gradjana ne zeli pravnu drzavu da bi mogli da se igraju sitnog kriminala, loze djubre i letuju.
Da sve moze. Radikalski.
Tu nam EU ne moze pomoci.

Nama treba nas pozitivan primer, neko ko se zrtvuje, kao npr kosarkas Stimac ili uhapseni studenti.
Kao Svetlana Bojkovic ili ona druga glumica, Vladica.

I kad smo kod toga, urbani i kulturni, kao ove glumice ispadose hrabriji od desnicara i navijaca.

Evropa... ha , ha....😃
Kako su krenuli traźi ce da ih primimo kod nas
🤣😭🤣
Ovde je oduvek bila nulta taćka
pra materija ...i onda sve redom toga se stide te i hteli svi redom da to i zatru.... Djaba , nikad im nije uspelo nitin ce im uspeti ma kolko nas drźali sa strane i pri dnu
Ovo mi deluje kao mesavina: “Slovenci ce umreti od gladi ako se otcepe” i “Amebe pa Srbi”.

Sustina je u tome da vecina gradjana ne zeli pravnu drzavu da bi mogli da se igraju sitnog kriminala, loze djubre i letuju.
Ovde mislim da je velika razlika između starih i mladih generacija.

Starima odgovara status kvo jer imaju šta da izgube i zato sabotiraju promene. Uzurpirane zajedničke prostorije i parking mesta, pregrađene terase, izdavanje stanova na crno. Za sve to bi morali da odgovaraju.

Dok mladi nemaju ništa da izgube kada bi krenuo zakon da se sprovodi, a mogli bi mnogo toga da dobiju. Za početak da ne može niko da ih preko noći izbaci iz stana ili da im duplira stanarinu.

Dok mladi nemaju ništa da izgube kada bi krenuo zakon da se sprovodi, a mogli bi mnogo toga da dobiju. Za početak da ne može niko da ih preko noći izbaci iz stana ili da im duplira stanarinu.
Da. Takav zakon postoji u Holandiji, ne znam kako bi se ovde sprovodio.
Za sprovodjenje zakona potrebna je pozitivna volja, potrebne su dobre namere.
Svaki ugovor sklapa se |u duhu dobrih namera.

Ali sta ako jedno drustvo koa celina nema dobre namere, ako vecina ucesnika u bilo kom drustvenom odnosu (pa i iznajmljivanju stana) ne polazi s dobrim namerama?
Zato se kod nas zakon tesko sprovodi ili uz vrlo skupe i komplikovane provere.
Postoji duh nepoverenja, svako svakome radi o glavi i cuva noz iza ledja.

ovde sam stavio tekst za drugu temu.
moje izvinjenje

A od "evrofanatika" ste još jači vi koji odbijate prihvatiti da je uvek bilo da slabiji i manji slušaju veće i jače. Pa na tom principu počiva čitava ljudska rasa od početka svog postojanja, ali sad će Srbija da bira neke strane, slobode, da strada zabadava.

Mi smo u EU sferi uticaja, od toga nema bežanja ma koliko pojedinck tvrdili da možemo da budemo "rupa u persijskom tepihu". Kao što je i Ukrajina na granici ruskog i zapadnog uticaja a hoće da bude ultra-full zapadna. Pošto su krenuli da negiraju realnost, ona im je lupila šamarčinu u vidu ruske invazije.

I u bivšoj SFRJ su svi to shvatili, odabrali stranu kojoj će se ulizivati i zato su Srbi svuda sem u RS svedeni na nivo statističke greške dok se u Srbiji tešimo sa "uhuhu mi slobodni oni bečki konjušari, al smo jaki". Jesmo, baš smo jaki.
Па тако реци пријатељу. Недићевска Србија јесу те европске вредности.

Онда лепо престаните да лажете себе и друге. Не ради се овде о правима, реду и поштовању закона. Ради се о вишедеценијском нагону да се коначно скроз покорите пред силом и онда ућари нешто мало за себе. Само не знам зашто сад кукате кад је то ваш председник и урадио и сада је на тацни, штоно кажу, Ужа Србија и то кусамо ових дана и месеци?

Рационална платфрома скроз. Не зна се ко је са ових простора боље прошао с њом, да ли потурице, Македонци, недићевци, љотићевци а сада и сви Срби?

Све се ово дешава јер не читасте највећег мислиоца и песника што смо имали. И то је у реду али онда будите доследни у самољубљу и отклону од својих корена и културе и немојте и нас остале увлачити у свој пакао предаје.

Poslednja izmena:
Vrh