Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ево, објаснићу ти. Црвени су од краљевине наследили толико железничке инфраструктуре, која је повезивала свако веће село, што уског, што широког колосека да и поред толиког труда да то све почупају, запусте и поруше нису успели до краја да заврше посао ни после 80 година јевашлука и корупције.

Додуше, уски колосек јесу потпуно девастирали и свели на једну планинску туристичку руту, а за класични им треба ипак више времена и оправдња да укидају. Но, иде им добро и на том пољу. Уз вашу подршку или макар пасивност, све је могуће.
Previse si opcinjen crvenima, kao sto su evrofanatici optereceni Putinom.
Crveni su i gradili, recimo Beograd- Bar.

ŽS je podeljen na više preduzeća, ali takvo stanje je npr. i u Nemačkoj sa DB-om. Oni takođe upravo smanjuju broj zaposlenih. Sama ideja po sebi nije toliko stetna koliko nacin na koji je izvedena, a za to mogu da budu krivi iskljucivo nasi.
Ako nije tako, vec da je MMF preko reforme hteo da nam unisti zeleznice... Pa, koju uopste korist dobijaju od toga?

Vrhunac argumenata protiv crvenih:

1) vadili su prugu širom zemlje, u vreme kad je ceo faking svet vadio i šaltao se na drumski saobraćaj
2) ukinuli su uski kolosek, nanu im naninu!

Ozbiljno, to je sve? 🤣 Očekivao sam više. Mlitavo bogme, mlitavo.

ŽS je podeljen na više preduzeća, ali takvo stanje je npr. i u Nemačkoj sa DB-om. Oni takođe upravo smanjuju broj zaposlenih. Sama ideja po sebi nije toliko stetna koliko nacin na koji je izvedena, a za to mogu da budu krivi iskljucivo nasi.
Ako nije tako, vec da je MMF preko reforme hteo da nam unisti zeleznice... Pa, koju uopste korist dobijaju od toga?
Delija:
Jbni državni aparat i državna preduzeća, ništa ne rade, sve to treba skresati i pootpuštati!

Isto Delija:
Jbni crveni i njihovi paraziti, uništše železnicu i počupaše pruge!

Isto Delija:
Jbni zapad i njegove reforme, pootpuštaše tolike ljude iz nekada tako uspešne i prestižne železnice, umesto da imamo železnicu sa 30.000 zaposlenih kao nekad (u vreme omraženih crvenih), oni je svedoše na 8.000!!! Sramota bre! Izdaja!!!

Jbt... 🤣 Svakog minuta neki novi obrt.

Previse si opcinjen crvenima, kao sto su evrofanatici optereceni Putinom.
Crveni su i gradili, recimo Beograd- Bar.
A ne, ne, ne...

Ovo je česta logička greška. Putinom su jedino i maksimalno opterećeni Putinovci. Otud im i ime putin=>putinovci. 🤣

Mi ostali im samo kažemo, da u pravu ste sve. Ali sve. Postoji ta mogućnost i to je jako loše. Za srbe i srbiju i tragično.

That's all folks.

Nije MMF hteo ds nam unisti zeleznice. To je nuspojava. Kada MMF dodje u neku zemlju, neku propalu i zaduzenu zemlju, oni imaju uslove za svoje kredite.

Recimo, spusticete kvalitet zdravstva/skolstva /zeleznice... Tako ce vasa drzava manje da trosi i time se osuguravamo da cete vratiti kredit. MMF uvek zeli da duznik smanji troskove i poveca drzavne prihode. Naizgled logicno, ali to uvekb ide na stetu gradjana.

Druga vrsta uslova je ovakva.
Postoi sansa da vam damo kredit, a bila bi jos ceca ako bi ste jedan vas resurs privatizovali jer imamo komitenta koga to zanima. Litijum, Komercijalna banka.... sve dolazi u obzir.

Inace. MMF jos nije uspeo da pomogne nijednoj zemlji, svi kojima su oni pomagali ostase vecni duznici...

To je logicno, ako se stavite u kozu konzircijuma koji u stvari daje novac.

Nema u svemu tome nikakve metafizike. Samo logika novca.

Poslednja izmena:
Железница у смислу броја линија и повезаности заправо пропада на нивоу целе ЕУ и на томе се ради стратешки јер је у питању јавни сервис који се одвија на практично истој инфраструктури и на истим системима на којима се врши и карго транспорт, који са друге стране цвета. Дакле, служи се интересу корпорација а не интересима грађана. Код нас је процес очигледнији јер је код нас завршни стадијум, они су тек кренули да запостављају виталну инфраструктуру и јавне сервисе.

У сваком случају, НС је пример, евроинтеграцијама, стимулисане и додатно погоршане корупције.

razbibriga

Јасно ти је да је ДБ у потпуном расулу за стандарде Немачке па чак и за стандарде средње богате ЕУ земље?

Poslednja izmena:
Железница у смислу броја линија и повезаности заправо пропада на нивоу целе ЕУ и на томе се ради стратешки јер је у питању јавни сервис који се одвија на практично истој инфраструктури и на истим системима на којима се врши и карго транспорт, који са друге стране цвета. Дакле, служи се интересу корпорација а не интересима грађана. Код нас је процес очигледнији јер је код нас завршни стадијум, они су тек кренули да запостављају виталну инфраструктуру и јавне сервисе.

У сваком случају, НС је пример, евроинтеграцијама, стимулисане и додатно погоршане корупције.

razbibriga

Јасно ти је да је ДБ у потпуном расулу за стандарде Немачке па чак и за стандарде средње богате ЕУ земље?

Tako je

Cela ideja neoliberalnog razvoja je prelazak sa sistema koji zahtevaju dugorocno odrzavanje i od kojih citava populacija ima koristi, na sisteme od kojih ogrganicen broj kapitalista ima kratkorocam profit.

Recimo ukidanje protivgradne zastite sto znaci da mali proizvidjaci koraju da zakljuce ugovore sa isiguravajucim kucama A slucaj stete od grada.
Ili otvaranje trzista udzbenika za razne izdavace umesto drzavnih zavoda za udzbenike. Tako da roditelji izdrzavaju 7 umesto jednog subvencionisanog izdavaca.

Uloga drzave postajw iskljucivo maksimizacija profita za odabrane.

С тим што је француска фирма потписала да је све урађено како треба.

Ако ништа, барем су били доследни званичној политици ЕУ која је преко оне наказе Урсуле потврдила још једном да Вучић има пуну подршку ЕУ.

И ту долазимо до још једног очигледног парадокса. Ем га је поставила Немачка, ем га ЕУ све ове године подржава и даје му пуну слободу да сатире и нас и целу Србију, док испуњававе све њихове, по правилу штетне по нас, захтеве.

Бити про ЕУ у Србији данас је дефиниција ирационалног, по околину, опасног понашања.

Zar Rusija i Kina pricaju drugacije? I njima je super rezim, ali im se to izgleda ne uzima za zlo kao EU.

Zalazem se za EU ne jer su moralno superiorni, nego jer mislim da je to najbolje za Srbiju. Svakako je greska sto podrzavaju SNS, ali ne glasaju Vucica oni nego mi.

Zar Rusija i Kina pricaju drugacije? I njima je super rezim, ali im se to izgleda ne uzima za zlo kao EU.
Ne. Naravno da ne. Zasto bi.
Ali od njih to i mozem da ocekujemo, to su diktature.
Medjutim , EU se ideoloski zaklanja iz apojmova pravde, ljudskih prava itd. a ipak su isti ako rusija ili Kina.

Tramp uvodi novu politiku u USa. Koja s etakodje nece zaklinjati zia idologije, nego brutalni imperijalizam.
ali barem odgovara stvarnosti.

Razdvojio bih spoljnu i unutrasnju politiku.
Ipak bih rekao da mnogo vise pravde i ljudskih prava ima unutar razvijenih drzava EU nego Rusije i Kine.
Sto se tice spoljne politike, svet je dzungla, sve sile su manje vise nemilosrdne.
Nama je mnogo veca korist unutrasnje uredjenje EU koje bismo uveli, nego steta od njihovog licemerja u spoljnoj politici.

Žalosno je kad pomislim da je 2013. godine proširenje EU de facto okončano. U međuvremenu je nekoliko članica uvelo evro kao zvaničnu valutu, Hrvatska je ušla u Šengen i to je to.

Milioni ljudi su ostali sa druge strane zida i doživotno su uskraćeni za gomilu prilika.

edit: zaboravio sam na Brexit koji je bio potpuno nepotreban i čije posledice će se tek osetiti u UK.

Razdvojio bih spoljnu i unutrasnju politiku.
Ipak bih rekao da mnogo vise pravde i ljudskih prava ima unutar razvijenih drzava EU nego Rusije i Kine.
Sto se tice spoljne politike, svet je dzungla, sve sile su manje vise nemilosrdne.
Nama je mnogo veca korist unutrasnje uredjenje EU koje bismo uveli, nego steta od njihovog licemerja u spoljnoj politici.
Pa mi bi vec danas, koliko sutra u ponedeljak mogli da prelistamo njihove zakone i da vidimo sta da uvedemo.
Ili vec veceras da pocnemo da sprovodimo nase zakone.

Ali narod to ne zeli.
Nas covek je kao zivina. Vidim hranu - pojedem, vidim zenu - probam da po... vidim plac - zidam, naidem na interfon - lomim, naidjem na pesaka - gazim.
Prava linija. Linearni um.
Nema sumnji, posmatranja iz druge perspejtive. Nema prepreka.
Vazi pretnja. Zivotinja koju je vlasnik isprebijao moze da se plasi i nece uraditi zbranjenu stvar.

Žalosno je kad pomislim da je 2013. godine proširenje EU de facto okončano. U međuvremenu je nekoliko članica uvelo evro kao zvaničnu valutu, Hrvatska je ušla u Šengen i to je to.

Milioni ljudi su ostali sa druge strane zida i doživotno su uskraćeni za gomilu prilika.

edit: zaboravio sam na Brexit koji je bio potpuno nepotreban i čije posledice će se tek osetiti u UK.
Ne zaboravimo da je u EU sve manje sjajno iz ekonomskih razloga.

Mlade u Srbiji prvo pokušavaju da nađu budžu ili nekoga ko je može odvesti u inostranstvo. One pridošle u BG, traže lika sa stanom kao odskočnu dasku. Ako se uzdignu i budu uspešnije od partnera, onda traže drugog, sebi ravnog. Ako je partner stariji, onda traže ljubavnika. Ne pitajte me kako znam. :D

Žene u Srbiji traže moćnog, na položaju, više nego što se pale na obrazovanje. Ako nemaš love, ti si ništa, nula.
@Koniljo Čemu uopštavanje? NISU SVE ŽENE ISTE aman!

Smešno mi je bilo ono što je @GOJE napisao:
Да појасним ово око зрачења. Свако привлачи мање-више сличне особе.
zato što sam "imala priliku" da mi se nabacuje klošar (u ekonomsko-higijenskom smislu, što je najgore čovek ima stan, završio faks. ali je malo frknuo sa živcima pa kopa po kontejnerima pod "stare dane") kao i lik koji je u lovi ; naravno da sam od obojice pobegla glavom bez obzira : od prvog navedenog iz higijenskih razloga a od drugog zbog rr stvari (imam trip da ako neko ima previše novca to stvara utisak da ga voliš zbog toga pa se posledično možeš osećati kao kurtizana a to mogu da neću. Od "položaja" tek dobijam osip: a kako da ga neko voli kad i on (kao i prethodna kategorija sebe samo gleda kroz novac i moć) smatra da ga niko ne bi hteo da nije to što jeste. Lično znam primer ♂️ koji je uvek birao sponzoruše smatrajući sebe lošim, zlim itd.dokle god nije skoro sve što ima potrošio na k...ve e tek tada se smirio: našao je jednu ne mnogo bistru, OK izgleda i sada već godinama žive zajedno u skladnoj vanbr.zajenici. Ako ti već žene stvaraju takvu odbojnost, možeš unajmiti surogat ženu oslobođen straha kao što i ne tako mali br.žena odlazi u npr. RS Makedoniju i nabavlja preko klinika gen.materijal (ne znam zašto to ne može da se u Srbiji obavi, msm i na pravni i na praktični aspekt, na stranu što mi je bila interesantna misao lekara u Kunderinom romanu"Oproštajni valcer" kada ga prijatelj pita kako nema etičku grižu savesti kada u nekoj banji, ukoliko se dobro sećam, leči žene od steriliteta svojom spermom dr. mu odgovara kako je sjajna zamisao "koliko će mojih noseva šetati svetom čak i kada mene ne bude"). Pre nego što se odjavim iz rubrike Draga Saveta želim ti da pronađeš nekog ko ti odgovara, nekog sa kim ćeš zadovoljno živeti nezavisno od toga šta ko kaže. Bitan si samo ti!
Iz druge ruke znam da pristojne devojke (znači ne sponzoruše a priori, bar su mi tako rekli) se mogu upoznati npr.
  • škole plesa-drugarica koja se time bavi kaže da uvek kubure sa muškarcima (ko nije taj fazon neka čita dalje),
  • folklor (tamo koliko sam shvatila ugl idu sredovečne do starije koje su same ili usamljene od str. svojih partnera, ko nije ni ovaj fazon neka čita dalje),
  • planinarenje (prijateljica me je zvala da joj pravim društvo ali aman: gde ja da ustanem u pola x da bi u pola 6 uhvatila svitanje na Rudniku; ugl tu ima mešovitih kategorija: samaca, razvedenih itd. ) itd.

Dobro, može biti i da ja nisam adekvatan predstavnik svog pola, a možda svi sa predrasudama treba da prihvate da ima svakojakih i nas i vas i da je nekima dovoljno da imaju kraj sebe osobu sa kojom će stajati rame uz rame , gde neće biti predominacije jednog od to dvoje, ima nas koji uživamo uz adekvatnog sagovornika, koji se ježimo ispraznih razgovora ili nedostatka istog, koji smo ponosni na kvalitete te osobe a svesni svih njegovih mana.

Odjavljujem se iz delova sopstvenih memoara ☺️
A sad se možemo vratiti političkim raspravama kako bi mužjaci sa foruma ponovo rehabilitovali količne testosterona čiji su nivoi uzburkani mestimičnim upadom progesteronsko-estrogenske družine.

Za ovo ne znam da li je crnje za njih koji su primorani zarad sopstvenih trenutnih/budućih interesa da ga slušaju ili za nas koji ćemo njihove (ne)sposobnosti uviđati na delu, nadajmo se bez većih/trajnih posledica.

Ima stih groupe The The (Zen and the art of dating).

Maybe it's a cliche,
maybe it is true
when you stop searching for love
then love comes searching for you

Paradoksalno, ali u pravu je @StariPosmatrač .
Covek mora da uzadje iz perspektive "samo ja i sta mi treba".

Slusajte zene kada pricaju o vezama. Neko im je utuvio u glavu da je to kao odlazak u TC. "Biras sta je za tebe najbolje". Ali onda stavljas sebe u piziciju da si i ti roba sto nas dovodi do Marksove teorije o otudjenju.

U svakom slucaju ovo je vazna tema.
Nezadovoljni ljudi stvaraju lose drustvo.
Veze, seks i ljubav cine ga manje crnim.

Vrh