Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Није ни ЕУ имуна на свињарије. ЕУ званичници су похвалили нашу власт.
U trenutnoj postavci stvari zašto da ne i pohvale?

Negativne posledice vladavine balkanskog kartela EU neće snositi. Vučić je vrhunski zatvorio trajno EU put i pretvorio Srbiju u sirovinsku bazu koja iz ruskog sveta snabdeva EU za džabe. Ko to ne bi voleo?

Realnost je brutalno izmenjena. Nama treba decenija samo da se vratimo gde smo bili pre 10 godina.

Zato što je u pitanju savez okupljen oko zajedničke pretnje. Za članice EU taj savez nije "strana država ili organizacija".

Poštovanje principa tog saveza je u životnom interesu svih članica. Još imaju i primer Ukrajine da ih podseća šta ih čeka, ako se ne drže zajedno.

Svako brutalnije gaženje bilo koje članice od strane moćnijih bi vodilo raspadu saveza. Tako da da, EU bi donela samo boljitak Srbiji.

I ne, institucije Srbije neće postojati bez EU (kao što i ne postoje). Tu smo gde smo.
Сунце ти, ово као да се описује Трећи рајх.

U trenutnoj postavci stvari zašto da ne i pohvale?

Negativne posledice vladavine balkanskog kartela EU neće snositi. Vučić je vrhunski zatvorio trajno EU put i pretvorio Srbiju u sirovinsku bazu koja iz ruskog sveta snabdeva EU za džabe. Ko to ne bi voleo?
Још један директан опис функционисања Трећег рајха. Два у низу. Јел могуће?

Boljitak naravno, da smo u EU. Imacemo bar neki zivot umesto da nas gaze na pesackim, da nam plafoni i nadstresnice padaju na glavu, da nam padaju helikopteri…
Vi mislite da ce bi se samim ulaskom u EU osnovne karakteristike srpskog mentaliteta promenile?
EU nas ne moze naterati da se ophodimo drugacije nego sto zelimo.
A mi ocigeldno zelimo d abudmeo bahati, da gazimo ljude po prelazima, jer da ne zelimo, toga ne bi bilo.
Vlast koja gradi plafone koji padaju ima apsolutnu podrsku EU.
U nekoj uredjenoj, pravnoj, ekoloskoj Srbiji, EU ne bi mogla da koopa litijum.
1 + 1 = ?

Zao mi je sto kvarim vas san, ali....

Zato što je u pitanju savez okupljen oko zajedničke pretnje. Za članice EU taj savez nije "strana država ili organizacija".

Poštovanje principa tog saveza je u životnom interesu svih članica. Još imaju i primer Ukrajine da ih podseća šta ih čeka, ako se ne drže zajedno.

Svako brutalnije gaženje bilo koje članice od strane moćnijih bi vodilo raspadu saveza. Tako da da, EU bi donela samo boljitak Srbiji.

I ne, institucije Srbije neće postojati bez EU (kao što i ne postoje). Tu smo gde smo.
Svedoci smo neprekidog degradiranja institucija Srbije na racu instirucije tzv predsednika.
Znaci, cak i one instituciej koje su nekada koliko toliko funkcionisale, vise ne funkcionisu.
Sve se to desava posle 25 godina "evropskog puta".

U jednoj koloniji ne moze da bude dobro, makar to bila kolonija EU.

Znate li koliko je reformi pravosudja i katastra bilo u Srbiji od 2000.
Sve pod pritiskom EU.
Tako da danas vise nemamo pravosudje nego diktaturu. Jedno djubre upravlja nasim zivotima.
Sve na evropskom putu.

I ne samo to, on je uspeo da korumpira evropske funkcionere bez ikakvih problema.
Pa kakava je to vladavina prava?

Vremenom je cak i EU pocela sve vise da lice na Srbiju. Usli su u ratne avanture, uvode vojnu obavezu.
Spremaju se za Istocni front, kako rece @Delija .

Sta mi imamo sa njihovim ratovima, osim sto Black rock kupuje obradivo zemljiste i kod nas i u Ukrajini?

Tako je Čotriću. I Šarić bi da valja kokain i upucava ljude, ali ne može. Ne zbog Srbije i srpskih institucija, već nekih zapadnijih.

I to ti je tako.
da.
Ali tu oni brane sebe od nasih kriminalaca.
Ali mi ne branimo sebe.
Mi se divimo kriminalcima. Mi se prodajemo za 3 crvene.

Dok ne naucimo osnovne postavke sopstvenog interesa, mi nismo na za sebem ni za EU.

jedini je problem sto EU nije potrebna nasa emancipacija ili samospoznaja.
Sa ovakvima kakvi smo im je lakse da uzmu odavde ono sto im treba.

Sa ovim se ne bih složio debelo.

Taj put je okončan 2012, a verovatno već marta 2003. i to svi znaju i u skladu sa tim se i ponašaju.

Premisa ti je pogrešna, teorija ti pala u vodu.

Vlast tvrdi da je Srbija na evrospkom putu.
To tvrde i komesari EU koji ovamo dolaze.

da.
Ali tu oni brane sebe od nasih kriminalaca.
Ali mi ne branimo sebe.
Mi se divimo kriminalcima. Mi se prodajemo za 3 crvene.

Dok ne naucimo osnovne postavke sopstvenog interesa, mi nismo na za sebem ni za EU.

jedini je problem sto EU nije potrebna nasa emancipacija ili samospoznaja.
Sa ovakvima kakvi smo im je lakse da uzmu odavde ono sto im treba.
Generalno se slažem, ali ne znam kako da sročim ovo.

Više su naši kriminalci mi nego mi.

Svedoci smo neprekidog degradiranja institucija Srbije na racu instirucije tzv predsednika.
Znaci, cak i one instituciej koje su nekada koliko toliko funkcionisale, vise ne funkcionisu.
Sve se to desava posle 25 godina "evropskog puta".

U jednoj koloniji ne moze da bude dobro, makar to bila kolonija EU.

Znate li koliko je reformi pravosudja i katastra bilo u Srbiji od 2000.
Sve pod pritiskom EU.
Tako da danas vise nemamo pravosudje nego diktaturu. Jedno djubre upravlja nasim zivotima.
Sve na evropskom putu.

I ne samo to, on je uspeo da korumpira evropske funkcionere bez ikakvih problema.
Pa kakava je to vladavina prava?

Vremenom je cak i EU pocela sve vise da lice na Srbiju. Usli su u ratne avanture, uvode vojnu obavezu.
Spremaju se za Istocni front, kako rece @Delija .

Sta mi imamo sa njihovim ratovima, osim sto Black rock kupuje obradivo zemljiste i kod nas i u Ukrajini?
Sam si rekao da nas EU ne moze naterati da se ophodimo drugacije nego sto zelimo. Tako da je krivica zbog nepostojanja nezavisnih institucija na nama, ne na EU. To sto je nesto lose posle "25 godina evropskog puta" je lose jer kod nas nikada nije postojala iskrena volja za reformama. I one reforme koje se sprovode su na mahom na papiru. Ako ja ne ucim i padam ispit 25 godina, ja sam kriv, ne profa koji ispituje.

Po meni ulazak u EU sam po sebi nije toliko bitan koliko uspostavljanje institucija po ugledu na njih. Sto budemo imali jace i nezavisnije institucije, manje ce biti vazno da li smo u EU ili ne.

Po meni ulazak u EU sam po sebi nije toliko bitan koliko uspostavljanje institucija po ugledu na njih. Sto budemo imali jace i nezavisnije institucije, manje ce biti vazno da li smo u EU ili ne.
Potpuno se slazem.

Medjutim, sto se tice razgradnje nasih institucija, EU je debelo ucestvovala u tome.
Npr, radi interesa njihovog kapitala odvojili su katastar iod suda (pritisak Nemacke, da bi kontrolisali promet nekretnina bez upliva nase vlasti). Posledice su katastrifalne, kao sto znamo.

Mnogi advokati ce vam reci na koliko nacina je delovanje EU u proteklih 20 godina dovelo do stvaranja bespravnog stanja.

Tek cemo da vidimo sta je Eu, sada kada se Nemacka deindustrijalizuje.
Tek cemo da naucimo lekciju.

Posledice neulaska u EU će nas tek stići.

Ne bih da sam u koži generaciji rođenoj 60ih kojoj sledi penzionisanje.

Samo izračunajte koliko će ljudi godišnje da se penzioniše a koliko će krenuti da radi.

Ko i kako će da nadomesti tu razliku nije mi baš jasno a i niko se ne trudi da objasni.

Potpuno se slazem.

Medjutim, sto se tice razgradnje nasih institucija, EU je debelo ucestvovala u tome.
Npr, radi interesa njihovog kapitala odvojili su katastar iod suda (pritisak Nemacke, da bi kontrolisali promet nekretnina bez upliva nase vlasti). Posledice su katastrifalne, kao sto znamo.

Mnogi advokati ce vam reci na koliko nacina je delovanje EU u proteklih 20 godina dovelo do stvaranja bespravnog stanja.

Tek cemo da vidimo sta je Eu, sada kada se Nemacka deindustrijalizuje.
Tek cemo da naucimo lekciju.
Како да не, сви имају фиксацију на Србију, на наше институције, правосудни систем, ресурсе, невиђене таленте, лепоту… и хоће из ината да нас подрију на све начине.
Ми да успоставимо функционалне установе “ по угледу на њих”. Где ви живите, из ког сна се не будите. Нисмо у стању да самостално одржавамо јавне тоалете. Смејурија.

Da smo u EU makar bi teorijski imali šansu nekog da privučemo da dođe ovde da studira i radi poslove koji nisu čisto fizikalisanje. Već sam pisao o tome kako države V4 stipendiraju studente iz Afrike i Azije kako bi ostali barem nekoliko godina kod njih.

Ovako smo rupetina iz koje gleda svako prvom prilikom da pobegne a niko sa strane sa IQ preko 100 ne želi da se doseli.

Ovi evrofanatici mi liče na momke od kojih devojka ne može da se otrese na fin način, nego mora da ih otera u k***** da bi shvatili da nemaju šanse, a neki ni tad ne shvate...
Тако некако. И даље веровати у то значи имати потпун отклон од реалности.

Сетимо се приче о европским стандардима. Ево наведите ми један једини "европски стандард" који сама ЕУ у међувремену није прекршила, или макар поједине чланице ако не цела ЕУ? А ако их није прекршила у својим оквирима свакако јесте преко.

Па јбна Француска и даље има колоније, Немачка нас сатире економски а ускоро и еколошки, тржишта су им слободна само док они доминирају истима, народ је слободан само док се повинује њиховим бирократским рекетима, агендама и гласа по њиховој вољи...

Распад, вођен опортунистима, као скоро цели свет данас, једино што је распад са 500 година колонијалног хегемонског наслеђа.

И хвала драгом Богу што нисмо, нити ћемо тамо ући. Тиме би изгубили своју последњу преосталу вредност а то је да смо увек били на страни слободе, последично и страдања за исту.

И на крају, то је само цивилно-банкарска компонента америчког војног савеза. Средство ширења под плаштом напретка а испод је класична империјална сила која чизмом влада.

Колико данас имате демонстрацију европског пута и европских вредности на северу Косова.

Poslednja izmena:
Мислим да радикални исламисти што сад руше древну Сирију имају више утемељења у реалности него људи попут тебе и ту сте негде по радикализму

И хвала драгом Богу што нисмо, нити ћемо тамо ући. Тиме би изгубили своју последњу преосталу вредност а то је да смо увек били на страни слободе, последично и страдања за исту.
A od "evrofanatika" ste još jači vi koji odbijate prihvatiti da je uvek bilo da slabiji i manji slušaju veće i jače. Pa na tom principu počiva čitava ljudska rasa od početka svog postojanja, ali sad će Srbija da bira neke strane, slobode, da strada zabadava.

Mi smo u EU sferi uticaja, od toga nema bežanja ma koliko pojedinck tvrdili da možemo da budemo "rupa u persijskom tepihu". Kao što je i Ukrajina na granici ruskog i zapadnog uticaja a hoće da bude ultra-full zapadna. Pošto su krenuli da negiraju realnost, ona im je lupila šamarčinu u vidu ruske invazije.

I u bivšoj SFRJ su svi to shvatili, odabrali stranu kojoj će se ulizivati i zato su Srbi svuda sem u RS svedeni na nivo statističke greške dok se u Srbiji tešimo sa "uhuhu mi slobodni oni bečki konjušari, al smo jaki". Jesmo, baš smo jaki.

Vrh