Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pokusaj sa zenama koje nisu iz Evrope.
Kod nas su žene iz jugoistočne i istočne Azije i dalje tabu tema iz nekog razloga. Sa druge strane čitam da čak u Hrvatskoj više nisu, a u ostatku Evrope nisu već decenijama. Ko nema sreće sa domaćim devojkama a pritom je visok i nije klošar nema šta ovde da traži.

Inače čitam na društvenim mrežama da se ljudi sprdaju sa prijemom stranih studenata iz Mađarske u Subotici. Kako bi tek reagovali kada bi čuli da Mađarska vlada stipendira te iste studente.

I meni je to bilo na prvu loptu neobično kada sam čitao o upisu stranih studenata pre par godina, i da se ne dešava samo u Mađarskoj već i u drugim državama Višegradske četvortke. Jednostavno, tamo je vlast svesna da će uskoro ostati bez stručne radne snage i da nemaju dovoljno diplomaca koji bi popunili radna mesta koja ostaju upražnjena penzionisanjem.

Zato obavežu strane studente da moraju X godina da rade u njihovoj državi nakon diplomiranja i da onda ne moraju da plate školarinu. Tako država dobije stručan kadar koji je sama školovala i ne mora da uvozi kadar sa svakakvim stranim diplomama koje moraju da se nostrifikuju.

Oni naravno po isteku ugovora se sele u Švedsku i slične bogate države, jer imaju diplomu EU univerziteta i lako dolaze do posla, tako da države moraju non stop da se uvoze nove studente.

Po meni je to mnogo odgovornija politika od ove koju naša država vodi. Kada krene penzionisanje generacije rođene 60ih ima da se raspadne i ovo malo polu-funkcionalnih delova države koji su nam preostali.

Rasizam je prisutan i kod onih od kojih ne bi ocekivao.

Mene i dalje odredjeni ljudi oko mene gledaju ispod oko zbog moje kratke avanture sa Kineskinjom pre par godina 😂

Devojka bila normalna i obrazovana.

IMG_20241129_231503.jpg

Novi trend kod klinaca (mladica) rodjenih posle 2005. je strah od veze i strah od zena.
Plase se cak i da startuju ribe. Plase se i seksa (da ne omanu).
Kaze mi cerka da joj kazu da moraju da budu pijani za to.

I to je za crnu stranu medalje.

Nije to samo trend kod klinaca, i ranije je bilo tako ali čini mi se sa merom: malo alkohola tek da skupe hrabrost da priđu, "probiju led" a sa druge strane i one se foliraju, svi jedni drugima odmažu.
@Koniljo žao mi je što imaš takvo iskustvo, msm da si se kretao u krugovima gde sve podsećaju jedna na drugu (ne samo fizički) u lošem smislu. Meni se dešavalo da se "ukačim sa nekim" i da pričamo po 6h telefonom (sad bi mi to delovalo budalasto, što bi moji rekli:"Zar vam nije bilo jednostavnije da ste se videli?") i da se završi nestrpljivim pitanjima kad ćemo se videti. Ali, u pravu si: ne treba da se forsiraš da budeš sa nekim ko ti ne odgovara; msm da kad čovek promeni prioritete i očekivanja koja ima od veze, mnogo će biti jednostavije i bolje. Možda imaš prevelika očekivanja ( npr.nasleđenja od roditelja) kako treba zajednički život da izgleda, možda bi ti odgovaralo nešto sasvim drugo. Ako imamo predrasudu da su svi isti time samo negujemo svoju indolentnost i strah prema promeni.
@Cotra ne znam koliko je pametno savetovati vanevropski deo: sin naših prijatelja je bio baš uporan da sa nekim "provede život"; nakon selidbe iz Yu (tada bila) u Can.je poslovno napredovao, upoznao Kanađanku našeg porekla (prosečne spoljašnjosti), oženio se, dobio dvoje dece, razveo se; upoznao Indonežanku u Can (izrazito lepa, mlađa 10g), oženio se, dobio dvoje dece, razveo se (što ga je emotivno i za malo finansijski mnooooogo koštalo) i dugo lutao, radio na sebi, ulazio u veze, bio uporan. Na kraju je upoznao ženu svojih godina, koja nije neka lepotica ali je dobre naravi, oženio se njom: sad je miran i spokojan.
@centarfor Deluje da ti je mama bila veoma upečatljiva žena 😊
@GOJE Како зрачиш, тако привлачиш. Вазда било.
Pa da li da se uvredim ili zahvalim?😁

Ono što me iritira je da u Srbiji postoji toliko kvalitetnih, načitanih, informisanih, obrazovanih ljudi koji izgledaju i više nego pristojno a usamljeni su (ovo se odnosi i na muškarce i na žene) a gledam gomilu kojekakvih srećno uparenih mediokriteta! Nije ovde reč samo o silikonima napumpanim kljusinama sa žbunovima umesto trepavica koje hodaju sa gojaznim raskrečenim grbohodima oslobođenih kulturnim obrascima ponašanja za koje se sve zajedno čovek zapita čuvši enormnu količinu gluposti koje izgovaraju kako mogu istovremeno da dišu i pričaju a da ne zabaguje nešto od ta dva?! Kako se glupost međusobno lakše nađe a kvalitet sporije i teže?
Napravimo život kako nama odgovara!
P.S. U svakom smislu te reči: i društveno i politički i emotivno.

U citavoj ex Yu imate gomilu finih, obrazovanih, usamljenih i nesrecnih ljudi. Pokusajte da se bavite knjizevnoscu ili psihologijom na internetu i brzo cete to videti. Nesto se promenilo u socijalnom okruzenju, to nesto unistava bas fine osecajne ljude. Zene su narocito na udaru. Nekada se od njih nije trazilo da pored uobicajene svoje prirode budu i uspesne poslovne zene, starlete i da budu estetski savrsene. Kapitalizam to trazi; reality tv to zahteva.

Ljudima je sve teze. Tesko im je da imaju iole normalne odnose sa bliznjima, a kamoli da vole nekoga.

U pravu si @Avgi , kulturne razlike znaju da budu nepremostive. Recimo ideal za uspesne crnkinje iz SAD ili Kariba je da imaju puno nakita, kozmetike i odece i ne rade nista. To se zove Gangsta kultura.
Poznavao sam coveka koji je bio ozenjen za jednu takvu. Radio je u fabrici teskih kamiona. Kad dodje mrtav s posla, njena ruka je na daljinskom, a njegov posao da im pripremi rucak.

Буџет за метро у Београду поново је смањен јер држава има приоритетније пројекте, попут изложбе ЕКСПО 2027. Средстава је све мање, а рок се не мења, па се поставља питање да ли ће Београд заиста имати метро 2028. године и какав.

I posle kazu ljudi: Ne drami, nije toliko lose, nisu radikali bas tako zli, cini ti se. I krenu da mastaju o metrou.

Mlade u Srbiji prvo pokušavaju da nađu budžu ili nekoga ko je može odvesti u inostranstvo. One pridošle u BG, traže lika sa stanom kao odskočnu dasku. Ako se uzdignu i budu uspešnije od partnera, onda traže drugog, sebi ravnog. Ako je partner stariji, onda traže ljubavnika. Ne pitajte me kako znam. :D

Žene u Srbiji traže moćnog, na položaju, više nego što se pale na obrazovanje. Ako nemaš love, ti si ništa, nula. Ako nemaš potenciju kao zmaj, ti si šonja. Dakle, moraš da imaš lovu i da dobro j...š. Tvoje osobine, plemenitnost, dobrota... HA HA, šta je to? Ajde bre pa kako me ne volišššš??? Vidiš da sam sa tobom iz koristi, ajde mi kupi još jednog medu!!!!

Ako ne nađu bogatog, nekog na položaju ili "gastosa", onda se uhvate za nekog prosečnog kako bi imale decu. Tada kreću baronije o njihovoj nevinosti, čednosti, "mogla sam da imam koga hoću"...

Mnogo teška i zamorna priča, a pre svega neiskrena. To je tako u zemljama istočne Evrope u kojima postoje ogromne socijalne razlike. Ovde je borba za goli opstanak pa ni ljudi ne mogu biti bolji.

Mnogo teška i zamorna priča, a pre svega neiskrena. To je tako u zemljama istočne Evrope u kojima postoje ogromne socijalne razlike. Ovde je borba za goli opstanak pa ni ljudi ne mogu biti bolji.
Vrlo zanimljiv post.
Ja bih rekao da su zene u Srbiji jos beskrupoloznije od muskaraca.
Da bi se udale, spremne su na svasta.

Na zapadu su zene bezobzirne, ali ne jedan drugi nacin, barem ne glume tu nevinost.
One znaju da moraju same da se uzdignu, samo mali procenat se uzdize preko muza.

Vrlo zanimljiv post.
Ja bih rekao da su zene u Srbiji jos beskrupoloznije od muskaraca.
Da bi se udale, spremne su na svasta.

Na zapadu su zene bezobzirne, ali ne jedan drugi nacin, barem ne glume tu nevinost.
One znaju da moraju same da se uzdignu, samo mali procenat se uzdize preko muza.
Kod mene zaljubljenost traje 5 minuta, a oporavak od raskida jedan dan. Da molim neku za nešto, ne pada mi napamet. To su za mene gluposti i gubljenje vremena. Meni treba žena samo da bih imao decu, a inače mi nije potrebna. Iovako sve sam radim godinama. :) (da bude da sam mračnjak, evo smeška)

Kod mene zaljubljenost traje 5 minuta, a oporavak od raskida jedan dan. Da molim neku za nešto, ne pada mi napamet. To su za mene gluposti i gubljenje vremena. Meni treba žena samo da bih imao decu, a inače mi nije potrebna. Iovako sve sam radim godinama. :) (da bude da sam mračnjak, evo smeška)

Najnormalnije su zene koje ne idu u trzne centre.
Bez one zenske ideologije o stvarima i sopingu.
Mada, ima onih koje se i prave da su takve.

U CG im je opet trip da "se udaju za pomorca".

Sve je to taj crnacki fazon. Gangsta.

Zena sa prstenjem na svakoj ruci koja se svercuje u vozu.
Zena koja nista ne radi, osim sto ide kod kozmeticarke.
Zena koja ne radja da ne pokvari sise.
Zena koja ne kuva da bi joj kuhinja blistala.

Delije se odmah uznemirile jer je neko spomenuo da su batinasi navijaci. Odmah brutalno pljuvaje po Novoj i Stimcu.

Ja sam mislio da je Srbija, Beograd, Crvena Zvezda parola sastavljena tako da je ono najbitnije stavljeno na prvo mesto.

Znaci, nista od ta tri, samo njihov kartel.

Ako neko to dirne, pa makar i mozda slucajno, odmah se dizu.

A ono sto Pink, Informer... i ekipa rade Srbiji i nasem drustvu, to nema veze.

Neko rekao da su batinasi navijaci i odmah pobuna, ali Zadruga i Informer TV su ok.

Delije se odmah uznemirile jer je neko spomenuo da su batinasi navijaci. Odmah brutalno pljuvaje po Novoj i Stimcu.

Ja sam mislio da je Srbija, Beograd, Crvena Zvezda parola sastavljena tako da je ono najbitnije stavljeno na prvo mesto.

Znaci, nista od ta tri, samo njihov kartel.

Ako neko to dirne, pa makar i mozda slucajno, odmah se dizu.

A ono sto Pink, Informer... i ekipa rade Srbiji i nasem drustvu, to nema veze.

Neko rekao da su batinasi navijaci i odmah pobuna, ali Zadruga i Informer TV su ok.

Delije su SNS banda. Još 2015. godine sam banovan sa nekog njihovog sajta RSB, zato što sam ih pitao što ne iskažu mišljenje o Briselskom sporazumu??? Pre toga su pljuvale "žute" zbog politike prema Kosovu pa zapretile da će sprečiti narednu vlast u rastakanju Srbije. Umesto odgovora, dobio sam BAN. Tada sam još znao da su deo vlasti... Gde ćeš veći dokaz?! Cela tribina je tribina mafijaša koja služe da vrbuju nesrećne klince koji će prodavati drogu i biti pod kontrolom DB-a.

Iskreno, i da nisu SNS, ne mogu da zamislim da je bilo ko iz neke navijacke grupe je u SSP-u, Kreni-Promeni, ZLF-u, Ekoloskom ustanku... kao sto je nekad dosta njih bilo u SPO-u na primer.

Rekao bih da im zato Stimac smeta jer mogu da zamislim da neki navijaci pristupe njegovom pokretu.

... Ali drugovi, Pantić je peder... Peder, drugovi i drugarice :ROFLMAO:

Stvarno je katastrofa ovo sto pisete za zene.

Njihova emancipacija je odlicna stvar. Ima ih dobrih i losih procentualno koliko i muskaraca.

To sto vi predstavljate vrlo mali udeo sponzorusa kao vecinu verovatno znaci da vam samo takve privlace paznju.

Vrh